Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 07-07-08, 22:44   #1
Prince_Igor

Stage 3

Default Polish aluminiu (galerie de admisie): unde gasesc in Ro consumabilele pentru polish?

Doresc sa aflu si eu daca in Romania (Bucuresti) exista vreo firma care comercializeaza consumabilele necesrae pentru polish in aluminiu:anume chiulase,camere de ardere in cazul meu o galerie de admisie.
Am ajuns la un stadiu unde am ramas blocat:galeria a fost "prelucrata" la freza (nivelarile accentuate,corectie la unele forme care nu sunt benefice fluxului de aer),trecuta prin perie abraziva si biax pana in 260 pentru a scapa de urmele care nu pot fi eliminate cu hartie abraziva,apoi trecuta la 400,600,1000,1500 si 2000 .Dupa putine teste cu 2000 am realizat ca suprafata prelucrata capata un luciu,dar lasa urme fine si dupa cererea clientului este de dorit ca sa se ajunga la o suprafata aproape "oglinda" - mirror polish.Din cate am inteles...oricat as folosi hartie abraziva chiar si de 5000 daca exista tot voi avea acele urme si nici un mirror effect.Singura mea scapare din ce am aflat eu ar fi o perie fina,viteza foarte mare a biaxului si eventual o pasta.Aici sunt confuz deoarece sunt 2 chestii:nu am folosit niciodata acesta tehnica si daca intr-adevar da roade de unde pot gasi aceste consumabile (peria si pasta).Doresc sa aflu parerea celor care au facut asa ceva...eventual niste sfaturi sau daca exista alte metode de a atinge acest scop...
Va multumesc.
Attached Images
File Type: jpg 000_0011.jpg (431.3 KB, 161 views)

Last edited by Prince_Igor; 08-07-08 at 09:29.
Prince_Igor is offline   Reply With Quote
Old 09-07-08, 14:44   #2
GRIM_RIPER
4Tuning International Member

GRIM_RIPER's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Polish aluminiu (galerie de admisie): unde gasesc in Ro consumabilele pentru poli

pe interior(performantza ) sau exterior(aspect) dak este pe interior din cunostintzele mele nu este necesar mirror finish la interior deoarece nu se mi atomizeaza aerul la fel ca cu suprafatza abraziva deci este mai buna suprafatza abraziva decat oglinda.....la eterior nu stiu..poate sa folosesti peri din ce in ce mai fine pana ajungi la burete si pe urma la pasla(cred nu stiu )
Old 09-07-08, 21:24   #3
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]
Default Re: Polish aluminiu (galerie de admisie): unde gasesc in Ro consumabilele pentru poli

sa aplica pt exterior pt a ajunge la polish tip oglinda
o solutie compound pt slefuit gentile cromate ... care sunt afectate de rugina sau alte chestii ....am vazut la Wheels dealers pe Discovery dar nu am retinut numele
Golf III Rabbit 1.4 mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
markizu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -