Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 20-02-08, 03:23   #1
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Se pot scoate catalizatoarele fara a iesi din normele de poluare

o intrebare destul de tehnica,

se considera una bucata masina pe benzina, euro 4 deci care are catalizator(e) si 2 sonde lambda una inainte si una dupa catalizator

daca se da jos catalizatorul se goleste de tot ce are inauntru, si se pune la loc, se aplica diverse trucuri la sondele lambda si se reface softul (mergand pan ala a opri feedbackul de la sonde si chiar si mai departe) se poate face ca masina sa ramna in continuare in normele de poluare euro 4 in caz ca e pusa pe tester (nu ma intereseaza ce putere scoate ca castiga sau pierde sau alte aspecte ma intereseaza daca se poate manari din soft astfel incat testele de poluare sa dea rezultate bune) repet ma intereseaza doar in momentul in care i se face testul sa poata fi facuta sa-l treca.
200SX is offline   Reply With Quote
Old 20-02-08, 08:34   #2
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: Se pot scoate catalizatoarele fara a iesi din normele de poluare

Quote:
Originally Posted by 200SX View Post
..... daca se poate manari din soft astfel incat testele de poluare sa dea rezultate bune......
Anularea catalizatorului atrage dupa sine automat iesirea din norme a noxelor,softul nu poate aduce ameliorari sau revenirea in norme.Doar catalizatoarele sport (cu filtru metalic) mentin noxele gazelor de evacuare in normele proiectate de casa constructoare.
Old 20-02-08, 15:52   #3
Magos

Stage 5

Magos's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[VW]
[Honda]

Dar nu se poate adauga din nou, ulterior, inainte de ITP?
Magos is offline   Reply With Quote
Old 20-02-08, 16:10   #4
BC-20-LET
Audi Driver

Stage 5

BC-20-LET's Avatar

Member of:
[AUDI]

Cum a spus si turbojack, nici o sansa sa se mai incadreze in norma de poluare stabilita .
Normal ca se poate pune inainte de ITP, dar asta ar insemna sa ai un catalizator bun . De cele mai multe ori se renunta la catalizator deoarece acesta este infundat, spart s.a.m.d.
Eu, am scos catalizatorul de tot, nu l-am golit, ci am pus teava in locul lui si la ITP imi dau astia reject .

200SX- Banuiesc ca motivul pentru care vrei sa faci aceasta operatiune este cel mentionat de mine mai sus .
O solutie mai ieftina(decat un catalizator original), ar fi un catalizator universal si nu mai ai batai de cap.
Old 20-02-08, 19:52   #5
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

Masina trebuie sa treca si o inspectie vizuala (deci catalizatoarele originale trebuie sa fie la locul lor - partea buna e ca nu sta nimeni sa se uite ce e in ele ) si trebuie sa treca si de testul de noxe (toate astea pe bune fara spaga sau alte manareli),

mai mult ca sigur pot manari ceva pe la partea electrica sa fac sondele si sa prostesc ECU sa nu dea eroare, si la fel pot sa schimb softul din ecu dupa cum ma taie capul,

de exemplu ar fi interesant daca stie ceva ce citesc aparatele alea de noxe cand ai un afr de 16:1 sau faze dastea (cand am facut amestecul f bogat s-au prins imediat)

sa pun catalizatorele cand ma duc la inspectie si sa le scot dupa nu e o solutie trebuie sa fie ceva care sa pot manari in 1-2 minute
Old 20-02-08, 23:43   #6
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Deci, la masinile unde lambda implica foarte mult in electronica motorului (in general asa e) daca golesti, si pui o teava in interiorul catalizatorului (asta pentur un flux de gaxe mai buna) mai mult ca sigur ca trebue sa rescri softul.

Despre masurari...in romania se masoara cantitatea de CO in gaze, asta poti sa reduci in cateva secunde prin a face sarac amestecul, dar cu asta urca valoarea de NO, daca se masoara si asta ai pus-o...daca nu e bine, ai rezolvat si ai un usnet si raspuns mai bun a motorului.
Hexer is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 23:18   #7
GanGxta

Stage 2

GanGxta's Avatar

Cea mai buna solutie este catalizatorul sport, nu afecteaza calculatorul masinii, norma de EU4 nu va fi afectat, iar vei simti diferenta de cai dati de catalizatorul sport. Prin catalizator sport trec mai repede gazele de evacuare a carui rezultat +CP obtinuti. Daca scoti de tot catalizatorul ECU-l intra in mod de alerta si va adauga mai multa benzina, iti va merge bine masina dar iti va consuma enorm de mult fata de puterea obtinuta!
GanGxta is offline   Reply With Quote
Old 27-02-08, 13:02   #8
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by GanGxta View Post
Cea mai buna solutie este catalizatorul sport, nu afecteaza calculatorul masinii, norma de EU4 nu va fi afectat, iar vei simti diferenta de cai dati de catalizatorul sport. Prin catalizator sport trec mai repede gazele de evacuare a carui rezultat +CP obtinuti. Daca scoti de tot catalizatorul ECU-l intra in mod de alerta si va adauga mai multa benzina, iti va merge bine masina dar iti va consuma enorm de mult fata de puterea obtinuta!

catalizatorul sport tot nu e ca un catalizator gol, + ca mai mult ca sigur nu arata ca unul standard pe dinafara si nu ar trece de inspectia vizuala
Old 27-02-08, 14:04   #9
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

pun si eu o intrebare... pt ce fel de teste iti trebuie tie asa ceva care sa poate fi "manarit" in 2-3 min? ca pt itp clar nu... la itp dai "de-o bere" si treci si cu ultima rabla de masina -Euro 14
Un catalizator sport bagat in carcasa celui original? ar merge? vizual arata ca cel vechi... in interior e mai permisiv (nu ca o teava, dar e...) si nici nu mai ai problema sondelor.
Old 27-02-08, 23:40   #10
GanGxta

Stage 2

GanGxta's Avatar

nu arata la fel dar seamana si in plus sunt foarte multe statii ITP si cum ai precizat 50RON si garantat ai trecut nici macar nu-ti tureaza masina. testul de fun pune de la o alta masina.
Old 28-02-08, 21:32   #11
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

iti dai seama ca nu-mi bat capul pt ITP-ul din Romania,

e vb sa-i fentez pe astia (nah romanul ce sa-i faci)
http://www.arb.ca.gov/msprog/aftermk...es/amquery.php
Old 05-03-08, 09:18   #12
CT-82-PWR

Stage 5

CT-82-PWR's Avatar

Member of:
[X-Team Racing Club]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

nu ai cum sa scoti catalizatorul si sa ramai si in normele de poluare ale masinii stock,practic catalizatorul face cam totul si tu daca il scoti numai treci de nici un ITP.
Old 05-03-08, 15:14   #13
Danutz Bratosin
Oltcit Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[Oltcit]
[Fiat]

off topic...
da se poate pune catalizator si omologat pe o masina non-euro?
Danutz Bratosin is offline   Reply With Quote
Old 05-03-08, 22:38   #14
GanGxta

Stage 2

GanGxta's Avatar

Quote:
Originally Posted by Danutz Bratosin View Post
off topic...
da se poate pune catalizator si omologat pe o masina non-euro?
in Germania DA, in Romania pot sa-ti pui dar masina ramane din pacate tot non-euro
- Copyright 2026 4Tuning -