| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
03-09-07, 13:52
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 4
Member of: [Oltcit]
|
Omologari Tuning?
Va salut.
Eu vreau sa imi deschid cu un prieten atelier de tuning in Ploiesti si as vrea sa stiu daca imi trebuie si ceva omologari pentru kituri exterioare(spoilere,aripi umflate.....etc).O sa fie si interioare,audio dar pentru asta nu trebuie omologari doar pentru jante.
Daca e cineva la curent cu legislatia sau unde pot gasi mai multe amanunte pentru ca totul va fi legal si vreau ca omu cand scoate masina din garaj sa iasa cu ea pe strada si sa nu aiba probleme cu politia.
Din cate stiu eu nu trebuie omologate si nici in codul rutier nu scrie nimic concret.
Cu respect.
|
|
|
03-09-07, 19:07
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Re: Omologari Tuning?
cred ca iti trebuie omologare daca esti mecanic, sau daca faci body work la masini accidentate, altfel nu conteaza...
tu ce vrei sa faci, doar sa re-vinzi piese, sau faceti si reparatii, vopsit, instalari, etc?
daca vrei sa muncesti pe masinile altora nu-ti trebuie omologare, dar trebuie sa ii convingi pe aia sa vina si sa faca la tine... poate ca tu sti sa repari motoare, dar fara dimploma de mecanic eu nu as duce masina la tine... la fel cu vopsitul... poate cumpar bodykit-ul de la tine, dar daca nu ai un profesionist sa mi-l vopseasca, ma duc in alta parte...
deci probabil ca cine stie ce omologare oficiala nu-ti trebuie, dar iti trebuie sa ai oameni seriosi care sa lucreze pentru tine, altfel mai bine investeti in altceva...
sincer, la 21 de ani sa-ti deschizi firma de "tuning" nu e o idee grozava... doar sa re-vinzi piese nu stiu cat de grozav o sa fie, o sa trebuiasca sa-ti scoti banii din instalari si alte chestii, ca doar prin a re-vinde nu o sa castigi destul, pentru ca toata lumea se bate sa ofere pretul cel mai mic, deci si tu o sa fi fortat sa faci la fel...
in plus, ai cateva zeci de mii de dolari de rulat?? daca crezi ca fiecare o sa astepte cate 3-4 saptamani sau chiar mai mult, pana tu comanzi piesa, eu zic ca multi nu o sa vrea sa astepte... o sa-ti trebuiasca o gramada de chestii in stock, loc unde sa le tii pana le vinzi, si normal bani ca sa le cumperi pe toate, si sa tre intretii cateva luni, pana cand shop-ul incepe sa mearga.....
|
|
|
04-09-07, 09:28
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 4
|
Salutare.
Prietenul meu are 37 de ani si eu o sa ma ocup de sunet in principiu pe langa altele.
Piesele nu vor fi comandate ci facute dupa matrita sau unicate din fibra la fel si portbagajele si fetele de usi.
In primavara o sa fie gata si camera de vopsit asa ca se vor putea vopsi si masinile in totalitate si tot atunci cred ca se va da drumul si la chip tuning sa vedem in functie de finante si vreme momentan mai e mult de lucru.
Oricum eu intrebam daca imi trebuie omologari pentru kituri exterioare.
Cu respect.
|
|
|
04-09-07, 18:08
|
|
  Stage 5
|
adica voi o sa faceti bodykit-uri "in-house", sau alea si electronica tot o sa le cumparati de la altii, si voi va ocupati efectiv de a face (scuze nu stiu pe romaneste) speaker pods, si speaker enclosures, si alte chestii din fibra de sticla?
in fine, atata lume are eleroane si kit-uri pe masina fara probleme, deci nu stiu ce omologare ati avea nevoie
|
|
|
04-09-07, 22:15
|
|
 Stage 5
|
RuptDeBeat, dak afli ceva despre chestia asta, anuntzama si pe mine te rog, pt k si yow am nijte idei asemanatoare, dar deocamdata vreau sa ma ocup doar de design
|
05-09-07, 00:04
|
|
  Stage 5
|
sincer, e piata din romania destul de mare incat sa poata sa intretina atatea locuri de "tuning" la fiecare colt?
|
|
|
05-09-07, 09:34
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 4
|
bloodfart:
Da o sa fie kituri facute in-house si despre electronice normal ca o sa le luam de la o firma dar noi o sa facem cutiile pe care o sa le montam.
Cu respect.
|
|
|
05-09-07, 09:47
|
|
  Stage 5
|
mai normal, numai succes va urez, e ambitios, dar frumoasa ideea.... sper doar sa aveti destule comenzi, si sa puteti face chituri intregi in relativ repede...
nu cred ca va trebuie omologare, ca nu schimbati structural masina in vreu-n fel, nu obstructionati farurile sau vizibilitatea... alftel ar trebui omologare pentru fiecare eleron sau ceva minor care pui pe masina...
|
|
|
05-09-07, 13:33
|
|
 Stage 5
|
nu trebuie omologare pt body kit. chestia e ca un prieten si-a schimbat stopurile pe o dacie si cand si-a facut rar-ul cel de acolo a scris in talon cu modificari, dar nu i-a cerut nici o omologare de la politie.
|
|
|
|
|