| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
22-04-07, 02:11
|
|
Stage 2
|
am taiat capetele de fuzeta ["centrul"butucului,care centreaza janta] CE MA ASTEAPTA?
domnilor.... am un r19 chamade ph 2 , la care m-am hotarat sa-mi schimb jantele.... toate bune si frumoase doar ca cele noi nu intrau pentru ca gaura lor din centru era prea stramta.... iar in loc sa le strunjesc am preferat sa tai cu totul capetele alea de fuzeta [inelele alea de pe centru butucului]. acum roata sta doar in cele 4 suruburi [prezoane].
intrebare: la ce trebuie sa ma astept....se poate desface roata, rupe butucul, forfeca prezoanele...... e pericol de moarte???
va rog mult sa ma ajutati si eventual sa imi povestiti din experientele voastre asemanatoare !
|
|
|
23-04-07, 10:11
|
|
 Stage 5
|
Re: am taiat capetele de fuzeta ["centrul"butucului,care centreaza janta] CE MA ASTEA
parerea mea e ca o sa suprasoliciti prezoanele de prindere.
|
|
|
23-04-07, 20:41
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW]
|
Re: am taiat capetele de fuzeta ["centrul"butucului,care centreaza janta] CE MA ASTEA
rac3mast3r are dreptate, dar e finut in exprimare.
Ai NUMAI doua variante:
1. Schimbi butucii (strunjesti roata)
2. Faci rost de o prelata si tragi pe dreapta pina reusesti sa indeplinesti varianta 1.
Varianta 3 e doar una si e cea mai nasoala si la care vrei sa ajungi numai pe la 90-95 de ani.
|
|
|
23-04-07, 22:17
|
|
 Stage 5
Member of: [Extreme Racing]
|
De prostia asta n-am mai auzit, eşti chiar original. Scuză-mă, dar chiar se poate numi prostie. Fă rost de butuci noi şi schimbă-i. Chiar aşa greu era să modifici un pic mijlocul jenţilor? Nici mama jenţilor de aliaj dacă erau şi nu ciopârţeam maşina pentru ele. Centrul ăla are rolul de a "ţine" roata mai ales pe viraje. De-aia se şi folosesc aşa-numitele inele de centrare, pentru ca jenţile să intre fest pe acel butuc, indiferent de diametrul lor interior.
|
|
|
24-04-07, 13:18
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by Lao
De prostia asta n-am mai auzit, eşti chiar original. Scuză-mă, dar chiar se poate numi prostie. Fă rost de butuci noi şi schimbă-i. Chiar aşa greu era să modifici un pic mijlocul jenţilor? Nici mama jenţilor de aliaj dacă erau şi nu ciopārţeam maşina pentru ele. Centrul ăla are rolul de a "ţine" roata mai ales pe viraje. De-aia se şi folosesc aşa-numitele inele de centrare, pentru ca jenţile să intre fest pe acel butuc, indiferent de diametrul lor interior.
|
Asa e are dreptate.... o sa-ti fuga rotile pe langa tine ca la Formula 1... pune-te pe treaba si fa ceva k-lumea daca tot te-ai apucat.....
|
24-04-07, 17:37
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [VW]
|
|
|
|
24-04-07, 20:57
|
|
 Stage 5
|
Nu mai face misto, ca asta e in stare sa te asculte! Schimba butucii omule!
|
|
|
08-05-07, 23:16
|
|
Stage 2
|
ba lao... daca nu ai mai auzit de taiat cerculetele alea e foarte posibil sa ai o experienta de viata saraca, daca o cataloghezi ca o prostie din saracia de informatii pe care le ai , iar pot spune ca te autocataloghezi...
hai sa despicam firul in 4 pentru a imi da macar o sanasa sa nu ma crezi prost... jantele alea le-am luat de la tg jiu [sunt jantele perfecte in opinia mea la petul perfect]... eu sunt din bucuresti deci a trebuit sa merg acolo, adica sa bag benzina de vreo 2 mil... l-am intrebat pe ala inainte sa plec si m-a asigurat ca merg pe masina mea... am ajuns acolo intr-o duminica, iar in tg jiu duminica sunt inchise cre' ca si peco-urile [chestie care nu o anticipasem]... trebuia sa probez jantele cumva [corect?] cum nu era niciun service deschis, am gasit cu greu un "meserias" care mi le-a pus.... jantele nu au intrat... aveam de ales sa pierd 2 mil si o zi [iar zilele mele sunt foarte pretioase.. ca si minutele astea in care ma chinui sa-ti dau tie o explicatie] sau sa tai alea si sa risc inlocuirea lor [4 mil ]... meseriasul mi-a aratat la un bmw seria 5 de prin 98 ca le-a taiat, m-am mai uitat si la o dacie xcare nu are din farbrica... si atunci am ales sa risc
gata povestea...
acum... eu ti-am explicat ca sunt sanse sa nu fiu prost.... te rog sa o faci si tu... si anume sa imi explici cum e posibil ca alea sa aiaba rol in viraje [tu zici ca "mai ales"]... pentru ca luand-o cum vrei tu... fizic sau logic ..alea au ori rol in preluarea socurilor verticale.. ori rol de centare... nicidecum in viraje... fa orice fel de schema fizica si o sa vezi unde se disipa energia creata de un viraj...
ZoliaT: atentie la limbaj
|
|
|
08-05-07, 23:24
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Ba tu la ce naiba te-ai mai apucat sa postezi pe forum sa intrebi lumea daca esti atat de redus incat sa suferi ca timpul tau costa bani si sa faci lumea proasta...eu in locul tau m-as reduce singur la tacere!
08-05-07, 23:43
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [VW]
|
|
|
|
09-05-07, 00:34
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by internetix
va rog mult sa ma ajutati si eventual sa imi povestiti din experientele voastre asemanatoare !
|
Aceeasi problema am intampinat-o si eu.Pentru a rezolva problema: am luat jantele fara gume pe ele , impreuna cu 500.000lei si le-am dus la strungar.Te sfatuiesc sa iti iei butuci noi sau de la dezmembrari,sa NU mai mergi asa.
|
|
|
09-05-07, 07:25
|
|
 Stage 5
Member of: [Extreme Racing]
|
Quote:
Originally Posted by internetix
ba lao... daca nu ai mai auzit de taiat cerculetele alea e foarte posibil sa ai o experienta de viata saraca, daca o cataloghezi ca o prostie din saracia de informatii pe care le ai , iar pot spune ca te autocataloghezi...
hai sa despicam firul in 4 pentru a imi da macar o sanasa sa nu ma crezi prost... jantele alea le-am luat de la tg jiu [sunt jantele perfecte in opinia mea la petul perfect]... eu sunt din bucuresti deci a trebuit sa merg acolo, adica sa bag benzina de vreo 2 mil... l-am intrebat pe ala inainte sa plec si m-a asigurat ca merg pe masina mea... am ajuns acolo intr-o duminica, iar in tg jiu duminica sunt inchise cre' ca si peco-urile [chestie care nu o anticipasem]... trebuia sa probez jantele cumva [corect?] cum nu era niciun service deschis, am gasit cu greu un "meserias" care mi le-a pus.... jantele nu au intrat... aveam de ales sa pierd 2 mil si o zi [iar zilele mele sunt foarte pretioase.. ca si minutele astea in care ma chinui sa-ti dau tie o explicatie] sau sa tai alea si sa risc inlocuirea lor [4 mil ]... meseriasul mi-a aratat la un bmw seria 5 de prin 98 ca le-a taiat, m-am mai uitat si la o dacie xcare nu are din farbrica... si atunci am ales sa risc
gata povestea...
acum... eu ti-am explicat ca sunt sanse sa nu fiu prost.... te rog sa o faci si tu... si anume sa imi explici cum e posibil ca alea sa aiaba rol in viraje [tu zici ca "mai ales"]... pentru ca luand-o cum vrei tu... fizic sau logic ..alea au ori rol in preluarea socurilor verticale.. ori rol de centare... nicidecum in viraje... fa orice fel de schema fizica si o sa vezi unde se disipa energia creata de un viraj...
asadar esti un prost inginer..dar ca mai toti romanii un "bun" sfatuitor
cat ramane cu faptul ca nu sti ca se numesc jante si nu "jenti"... asta nu e un exemplu de prostie pentru ca probabil ai fost prea ocupat cu analiza prostiilor altora...
cu bine
|
Acum ajung eu să pierd timpul (din nou) pentru prostia ta. Ieşi din lumea in care trăieşti şi află că se vānd inele de centrare, special pentru ca jantele să "calce" bine pe butucul maşinii. Noi romānii avem o vorbă, pe care se pare că tu nu o ştii sau te faci că nu o ştii: "Cānd 2 īţi spun că eşti beat, te duci acasă şi te culci." Cred că ar fi bine să bine "să te culci".
Adevărul că pe de-o parte ai dreptate cu experienţa de viaţă: se pare că imi lipseşte. Ca tine īnālneşti mai rar. Din "experienţa" mea, te anunţ că eşti unic, se pare că eşti şi special, că văd că incă nu te laşi.
Şi mă rog, ce pana mea de preţ au putut avea jantele alea, de a meritat să te duci pānă acolo şi pe lāngă benzină să mai iei in calcul şi cumpărarea altor butuci cu 4 milioane?? **************
********** mai caută şi tu pe google despre "hub centric". Ştiu, e nou, pentru tine, doare prima oară.
"Hub centric rings are manufactured so that when they are installed on a vehicle, the wheels are located directly off of the centre flange of the brake drum or rotor. This is done to insure that the outer beads of the wheel are concentric with the wheel bearings. The result is a much truer, better balanced tire/wheel assembly."
Alta:
" Statistics show that the most common cause of a car vibration is a wheel that is off center slightly. For example, with lug centric wheels vibrations commonly occur when an installer tightens the lug nuts incorrectly, such as when they tighten one side before the other the wheel can be "pulled" to one side. This common problem could be prevented if the correct hubring was used during installation."
Lectură plăcută!
ZoliaT: pls ai grija la limbaj ..
Last edited by Lao; 09-05-07 at 07:27.
|
|
|
09-05-07, 08:28
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
@internetix
Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni dar sincer nu te inteleg, ai cerut un sfat prin deschiderea topicului si te-a deranjat ca oameni au raspuns si a spus fiecare parerea lui.
Scuze pt offtopic!
Parerea mea e sa-ti cumperi alti butuci ....
|
|
|
09-05-07, 23:40
|
|
Stage 2
|
ba care e limbajul ala nasol...pe cine naiba ai jignit.... ale cui pareri nu le accept??? tocmai ca am dezvoltat una... doar de-ai am scris aici.. oricum alea le-am taiat.... ce ma deranjeaza in general sunt remarci de-astea categorice gen "ai facut o prostie"... "o sa ti se rupa in viraje"...
ati uitat de formulari de genul "dupa parerea mea se va xxxx pentru ca eu cred ca xxxx" ... ??? altfel nu vad rostul unei intrebri puse aici, pentru ca pareri neexplicate ii pot cere si lui tata....
in alta ordine de idei ce m-a deranjat a fost povestea cu virajele.. spusa de lao pe un tot foarte categoric... ca al unui inginer de la nasa... cand e clar ca alea nu au cum sa aiba vreun rol pe viraje...
imi pare rau sincer ca v-am violat turma... si ca mi-am permis sa zic mai mult decat "multumesc pt sfat"
ps:  ))) pecourile nu sunt inchise duminica, nici macar in tg jiu  ... nu te-ai prins, e????  )
|
|
|
09-05-07, 23:43
|
|
Stage 2
|
ce zice englezul ba lao de viraje... ca nu ma prind???  ) ce vrei sa-mi demonstrezi... ca alea au un rol... stiam si eu.... important e, care e rolul lor...???
hai ca stiu ca o sa mai pierzi putin timp ... si pentru un alt treilea raspuns [generat de prostia mea, evident]
 ))
|
|
|
|
|