Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 14-02-05, 09:02   #1
CT-05-DGP

Stage 2

Default Supratehnologizarea automobilelor

CE parere aveti....computere de bord ultra performante tot felul de sisteme electronice ....nu cumva ne ducem spre nave spatiale ...eu zic ca incet incet placerea de a conduce o masina de a o controla singur fara nici un sistem o sa dispara
CT-05-DGP is offline   Reply With Quote
Old 14-02-05, 09:22   #2
ZanDer

Stage 5

ZanDer's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

nu sjtiu ce si cum ... eu atat pot zice ca mie masjinile noi numi plac deloc ... adika in sensu ca nus de tuning si de dat \"rotund\" ... in primu rand tuningu la o asemenea masjina costa foarte mult ( ma refer la piesele originale dar nu numai ) si in schimb oricine poate sa mearga sasji ia un seria 6 sau un slk sau ce sjtiu eu mai ce care nu cred ca mai vrea sa il modifice ... eu zic ca o masjina mai veche tunata valoreaza de 10x mai mult ca una de aia ... parerea mea ...
Old 14-02-05, 09:26   #3
CT-05-DGP

Stage 2

eu vroiam sa zic ca ma seaca faptul ca apar tot felul de sisteme care ne ajuta cica .... si nici mie nu-mi plac masinile stock ...indiferent de marca .....masina trebuie personalizata
Old 14-02-05, 21:51   #4
CT-05-DGP

Stage 2

Daca tot vorbim de sistem si computere de bord ce parere aveti despre noul citroen c4 am vazut azi ounul cu doua usi in cta la reprezentanta ..draguta ...si in rest ce am vazut pe la emisiunile tv ...astept parerile voastre
Old 15-02-05, 21:10   #5
AudiPerformance

Stage 5

AudiPerformance's Avatar

si mie mi se par niste tampenii toate aceste sisteme! mai putin computerul de bord ca macar stii ce are masina daca pica si nu mai dai din colt in colt sa vezi de unde a picat si ce a picat!
ma uitam cand a aparut iDRIVE la bmw! UN MARE MARE ***! pai ce sofer mai esti daca directia aia face totul pt tine?! eu nu cred ca duce spre navele spatiale ci spre ideea ca oricat de prost sofer ai fi tu te ajuta masina (=> niste ***uri comerciale) nu o sa se mai faca niciodata masini cum se faceau prin 80 spre exemplu... acum se fac doar masini de duzina, masini prea laudate, costa enorm si pica repede!
eu cred ca daca nu poti face un lucru mai bine te abtii!perseverenta da in prostie... si inca ceva: sofatul si carnea de porc sunt 2 lucruri grele pt om
Old 15-02-05, 21:44   #6
CT-05-DGP

Stage 2

da intr-adevar computerul de bor de ff bun ...cel mai tare m-a speriat ca cei de la chrysler au acele masini care practic merg singur prin intermediu satelitului si al unor senzori montati pe autostrada ...si spunea ca riscul de accidente e redus la 0 ....eu ma gandesc daca acel computer care controleaza reteaua de senzori cade .....ce se poate intampla daca nu esti la volan?
Old 15-02-05, 21:48   #7
AudiPerformance

Stage 5

AudiPerformance's Avatar

pai daca nu esti la volan nu esti vinovat de accident !!!!
dar ma intreb cand te duci la militie la constatare si intreaba ala cine a fost soferul ce zici???
oare poate sa-ti ia permisul ))))
AudiPerformance is offline   Reply With Quote
Old 15-02-05, 22:15   #8
CT-05-DGP

Stage 2

era beat calculatoru' :d
......mama draq de inginerie ....oricum eu sper k nu vom folosi asa ceva
Old 15-02-05, 23:01   #9
tre

Stage 5

tre's Avatar

da asta e tendinta. chiar am vazut un documentar pe discovery-u vietii si aratau avantajele sistemului astuia cu care mere singura masina: femeia se uita in oglinda, se ruja, bea cafiaua si vbea la tel. e destul de vechi documentaru.

in loc sa investeasca resursele in eficientizarea motorului cu ardere interna, la care randamentu e in continuare subunitar, ei o ard aiurea cu tot felu de cipuri bagate si-n cur...

tot e bine ca pan acu masinile astea cu control de tractiune si bla-bla-uri mai au buton de dezactivare. nasol o sa fie cand o sa se raspandeasca aberatiile astea si pe anumite autostrazi, sa zicem, o sa intre automat sistemu si tu n-o sa mai poti sa faci nimic nici sa vrei.

o alta tendinta naspa e asta cu normele de depoluare euro. n-am nimic impotriva da tare mi-e frica-ca o sa se ajunga la euro coishpe si motoarele electrice decente tot n-or sa apara, in timp ce astea obisnuite or sa aiba 70 de cai la capacitate de 7 litri. eh bine, am exagerat si eu.

dsgdsag: am vazut mai demult un documentar in care un inventator d-asta mai tzicnit pusese pe o masina mai veche (chiar nu mai retin ce masina) motor electric. facea cerculete cu ea si chiar iesea fum din roti da cica avea autonomie foarte mica.
Old 15-02-05, 23:01   #10
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

sisteme gen controlul stabilitatii sau tractiunii mi se par foarte folositoare dar supratehnologizarea automobilelor are si dezavantaje: nu pot sa nu ma gandesc la cazul cu acel Renault VelSatis automatic condus de o femeie a carui cutie a ramas blocata, frana fly-by-wire nu mai functiona iar frana de mana era inlocuita de ceva frana de parcare 'revolutionara'... si s-a chinuit sa smulga CARTELA de contact...
astfel de exemple sunt destule, dar nici tehnologizarea nu trebuie privita ca un lucru rau, cat timp sistemele existente sunt perfectionate si pot fi oprite de la bord!
teddy is offline   Reply With Quote
Old 16-02-05, 00:27   #11
CT-05-DGP

Stage 2

ma gandesc numai cat costa aceste sisteme si implicit odata cu ele creste pretul masinii.....in loc sa-i preocupe scaderea consumului ...cresterea puterii...miscorarea emiterii noxelor...ei baga chipuri peste tot fara folos...si apropo de masina aia care scotea fum am vazut-o si eu .tare....dar mai era un japonez car ai invetant mototul care merge pe ...h2o.....prin nu stiu ce reactii extrage hidrogenul din apa ..care e fol k combustibil.....
Old 16-02-05, 00:51   #12
Gsx_18

Stage 3

Gsx_18's Avatar

ala cu folosirea apei ca comb. am vazut si io, era parca ceva proiect al peugeot, parca printr-o reactie de descompunere.... descompunea H din apa.... si il folosea in loc de benzina, un alta idee tat de la peugeot era folosire a H si O separat, se facea ceva reactiie intre ei, din care rezulta apa si se descarcau electroni, si electronii acestea il folosea pt a pune in miscare un motor electric. nu mai stiu sigur ca demult am vazut documentarul...
Ford o mai facut o masina ceva Stalion sau asa ceva care merea pe alchol era supraincarcat si scotea vreo 300 de cai cu 0 poluare.

In rest tractioncontrol, ABS, ASB, si astea intr-un fel is bune, mai ales cand conditiile de drum is rele, sau soferul ii inca amator, da idea pilotului automat nu-mi place nici mie...
Old 16-02-05, 09:54   #13
Bogdan_16v
Guest

In momentul in care masina incepe sa-l conduca pe om, situatia devine grava, zic eu. Nu sunt de acord cu supratehnologizarea si super accesorizarea masinilor mai deloc. Sunt de acord cu anumite sisteme care corecteaza eroarea umana, da, acestea pot salva vieti, insa de aici si pana a lasa masina sa conduca pt tine e drum lung. In plus multitudinea de accesorii pe o masina iti distrage rau atentia de la condus, asta putand duce la tragedii.
In primul rand, ca orice lucru care functioneaza cu ajutorul unui chip, un asemenea sistem se poate defecta oricand, fara o posibilitate reala de a se autocorecta. Cu tendinta producatorilor de azi, de a minimiza costurile cat mai mult, scade si calitatea de fabricatie si poate creste implicit si numarul de cazuri de defectiuni.
In al doilea rand, placerea unica de a sofa pur si simplu o masina dispare, si incepi sa te simti plictisit de si in propria ta masina, care nu-ti mai ofera nici o senzatie, nu-ti mai trezeste nici o emotie.
Cat despre alternativa la combustibili fosili, nu exista NICI macar una cat de cat viabila. Costurile producerii hidrogenului sunt cu mult peste energia degajata de acesta, iar costurile producerii unei masini care sa poata stoca hidrogenul sau sa scoata hidrogenul din apa sunt imense. Hidrogenul trebuie tinut in conditii foarte speciale, la o temperatura constanta apropiata de -300 grade C, la presiuni imense si este extrem de periculos. Singura solutie cu adevarat viabila momentan este sa se incerce reducerea consumului f mult la automobile pana se gaseste o alternativa. Conform unor date oficiale, rezervele mondiale mai tin cateva zeci de ani in cazul in care nu se schimba nimic, iar pretul unui litru de carburant va ajunge cat pretul aurului in cam 10-12 ani.
  Reply With Quote
Old 16-02-05, 11:51   #14
CT-05-DGP

Stage 2

va dati seama ce se va intampla cand petrolul va fi ceva rar si ce implicatii va avea disparitia lui ..oricum ..bogdan 16v vad ca ai aceeasi opinie ca si mine....tin inca o data treaba asta ma sperie rau de tot nu vreau sa traiesc in vremuri k in filmul acela demolition man ...sau star trek ...dar acum vreau sa aud parerile voastre despre citroen c4 ...care zic eu este imbuibat de tehnologie ..sau o alta masina k ea ...astept
Old 16-02-05, 12:10   #15
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

Eu nu sunt de acord cu tehnologia extrema pe masini, care inlocuieste omul,

ua e sa ai masina plina de dvd-uri mp3 playere GPS sau ma istiu eu ce dracovenii prin masina, astea sunt ok dupa mine, si alta e sa ai tot felul de sisteme \"piloti automati\" si alte astefl de inventii de te ia somnul la volan (cred ca dasta cand se intampla la americani cate un accident pe autostrada se busesc cate 100 de masini).

in masina soferul tre sa fie ca un fel de dictator el trebuie sa conduca nu un calculator, culmea e sa te trezesti ca tu vrei sa faci stanga, si computeru nu te lasa ca i se nazare lui asa din senin
iar sistemele ca ABS, controlul tractiunii........ sunt foarte bune sa existe in optiuni atata timp cat exista posibilitatea decuplarii lor.
200SX is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -