Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 09-10-14, 17:13   #1
astrofireball

Stock

Default Chip tuning - legal?

Salut,

Am un BMW 320xD de 177CP, 350 Nm, pe care l-am modificat cu o cutie de la http://www.chipexpress.com/. Sunt extrem de multumit, intr-adevar se misca acum masina mult mai bine decat inainte (~210 CP, 400 Nm cuplu) si in 30 000 km si mai mult de un an nu a aparut nici un fel de problema.

Ce ma intreb eu este daca e legal sa am o asemenea modificare a masinii si ce se poate intampla in caz de accident sau daca sunt controlat cumva. Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca masina nu mai este in garantie si ca o conduc in Germania, doar ca voi veni in Ro curand pentru ITP.

In afara de chip tuning, orice modificare adusa masinii care modifica puterea motorului (e.g. un filtru de aer performant) este legala sau nu?

Multumesc, sper ca postez unde trebuie!
astrofireball is offline   Reply With Quote
Old 09-10-14, 19:37   #2
heavystorm2005

Stage 5

heavystorm2005's Avatar

Wink Re: Chip tuning - legal?

Quote:
Originally Posted by astrofireball View Post
Salut,

Am un BMW 320xD de 177CP, 350 Nm, pe care l-am modificat cu o cutie de la http://www.chipexpress.com/. Sunt extrem de multumit, intr-adevar se misca acum masina mult mai bine decat inainte (~210 CP, 400 Nm cuplu) si in 30 000 km si mai mult de un an nu a aparut nici un fel de problema.

Ce ma intreb eu este daca e legal sa am o asemenea modificare a masinii si ce se poate intampla in caz de accident sau daca sunt controlat cumva. Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca masina nu mai este in garantie si ca o conduc in Germania, doar ca voi veni in Ro curand pentru ITP.

In afara de chip tuning, orice modificare adusa masinii care modifica puterea motorului (e.g. un filtru de aer performant) este legala sau nu?

Multumesc, sper ca postez unde trebuie!
salut! stai linistit nu ai de ce sa-ti faci griji .
heavystorm2005 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -