Quote:
Originally Posted by colantari
Adevarat ca este mai calitativ, dar si mai costisitor cu fibra. Eu sunt de parere ca se merita doar daca ai o masina pentru curse si vrei sa fie mai usoara cu cateva sute de grame.
De ex. ti se pare ca arata urat masina de mai jos? Sau ca ar fi aratat cu mult mai bine cu fibra?
|
nu stiu de ce sunt abonat la topicul asta ca nu-mi amintesc sa fi postat pe el, dar mi-au sarit mai multe lucruri in ochi dupa ce m-am uitat mai putin de 30 de secunde...
1: capota din carbon nu e cu cateva sute de grame mai usoara decat cea de metal... sunt masini care au capote de in jur de 40kg... o capota din fibra de sticla + carbon (ceea ce se finde pe piata ca capota din carbon, in +90% din cazuri) are depinzand de marime cam 10kg, iar una facuta din 100% carbon si fara ranforsarea de pe spate are numai 1-2kg... daca pui la socoteala si portbagajul, investitia incepe sa se merite, pentru ca toti stim cum ne accelereaza masinile cand suntem singuri si cand mai avem o persoana cu noi
2: crapari si reparatii: crapatul de obicei se intampla fiindca multe companii folosesc rasina sau gelcoat din poliester, in loc de epoxy si rasini de calitate, pentru ca aspectul e cam acelasi, si ce clientul nu stie si reduce costurile in mintea multor companii e bine venit si "business as usual"... De ce se crapa cel mai des piesele de carbon? Simplu, de la frig si de la lovituri... Ce se crapa? Gelcoatul de cele mai multe ori... Ce necesita reparatia? Raderea gelcoatului, si redarea piesei cu lac... E chiar atat de scumpa repararea? Nu, doar daca nu sti ce necesita de fapt reparatia, si firma care ti-o repara profita de asta
3: ORIUNDE in lume, invelitul cu fibra de carbon, MAI ALES cu colant, e facut din doua motive principale: proprietarul nu isi poate permite mai mult, sau are o masina ieftina cu un motor prapadit, si vrea si el sa-si faca ceva sa para si el cat de cat mai smecher... In romania piata asta e disproportional de mare fata de in restul lumii, dar se vor schimba lucrurile si aici, pentru ca romanul nu e prost, si in timp preturile la produse din carbon vor fi asemanatoare cu in afara, si majoritatea vor prefera sa dea un ban in plus si sa aiba ceva de care chiar sa se poate mandri!
4: de ce nu vezi mai deloc colante in america si japonia si in mai toate tarile mari din lume? pentru ca sunt kitchuri, si chiar daca arata bine (vezi audiul de mai sus), cand te duci la un show sau iti arati masina la prieteni, tot tre sa explici "ca vezi, ca sti, ca de fapt nu e chiar carbon, e doar imitatie", si asta strica totul!
5: dupa mine, colantarile sunt FIX ca Spice Shopurile. Au umplut repede un gol din piata, dar in final vor avea aceeasi soarta.