Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 17-09-09, 21:54   #76
vacaroz

Stage 5

vacaroz's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Capota carbon ......... sau imitatie !!!

parerea mea e ca arata mai bine clean. punct!
vacaroz is offline   Reply With Quote
Old 18-09-09, 23:05   #77
AlliedComposites

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by colantari View Post
Adevarat ca este mai calitativ, dar si mai costisitor cu fibra. Eu sunt de parere ca se merita doar daca ai o masina pentru curse si vrei sa fie mai usoara cu cateva sute de grame.
De ex. ti se pare ca arata urat masina de mai jos? Sau ca ar fi aratat cu mult mai bine cu fibra?
nu stiu de ce sunt abonat la topicul asta ca nu-mi amintesc sa fi postat pe el, dar mi-au sarit mai multe lucruri in ochi dupa ce m-am uitat mai putin de 30 de secunde...

1: capota din carbon nu e cu cateva sute de grame mai usoara decat cea de metal... sunt masini care au capote de in jur de 40kg... o capota din fibra de sticla + carbon (ceea ce se finde pe piata ca capota din carbon, in +90% din cazuri) are depinzand de marime cam 10kg, iar una facuta din 100% carbon si fara ranforsarea de pe spate are numai 1-2kg... daca pui la socoteala si portbagajul, investitia incepe sa se merite, pentru ca toti stim cum ne accelereaza masinile cand suntem singuri si cand mai avem o persoana cu noi

2: crapari si reparatii: crapatul de obicei se intampla fiindca multe companii folosesc rasina sau gelcoat din poliester, in loc de epoxy si rasini de calitate, pentru ca aspectul e cam acelasi, si ce clientul nu stie si reduce costurile in mintea multor companii e bine venit si "business as usual"... De ce se crapa cel mai des piesele de carbon? Simplu, de la frig si de la lovituri... Ce se crapa? Gelcoatul de cele mai multe ori... Ce necesita reparatia? Raderea gelcoatului, si redarea piesei cu lac... E chiar atat de scumpa repararea? Nu, doar daca nu sti ce necesita de fapt reparatia, si firma care ti-o repara profita de asta

3: ORIUNDE in lume, invelitul cu fibra de carbon, MAI ALES cu colant, e facut din doua motive principale: proprietarul nu isi poate permite mai mult, sau are o masina ieftina cu un motor prapadit, si vrea si el sa-si faca ceva sa para si el cat de cat mai smecher... In romania piata asta e disproportional de mare fata de in restul lumii, dar se vor schimba lucrurile si aici, pentru ca romanul nu e prost, si in timp preturile la produse din carbon vor fi asemanatoare cu in afara, si majoritatea vor prefera sa dea un ban in plus si sa aiba ceva de care chiar sa se poate mandri!

4: de ce nu vezi mai deloc colante in america si japonia si in mai toate tarile mari din lume? pentru ca sunt kitchuri, si chiar daca arata bine (vezi audiul de mai sus), cand te duci la un show sau iti arati masina la prieteni, tot tre sa explici "ca vezi, ca sti, ca de fapt nu e chiar carbon, e doar imitatie", si asta strica totul!

5: dupa mine, colantarile sunt FIX ca Spice Shopurile. Au umplut repede un gol din piata, dar in final vor avea aceeasi soarta.
AlliedComposites is offline   Reply With Quote
Old 19-09-09, 12:09   #78
moraru_m

Stage 2

moraru_m's Avatar

in primul rand spunemi si mie cat a costat ????? pentru ca sigur poti colanta la aceiasi bani cu fibra.
da arata bine din poza nimic de zis .
moraru_m is offline   Reply With Quote
Old 19-09-09, 13:08   #79
colantari

Stage 5

colantari's Avatar

Quote:
Originally Posted by moraru_m View Post
in primul rand spunemi si mie cat a costat ????? pentru ca sigur poti colanta la aceiasi bani cu fibra.
da arata bine din poza nimic de zis .
Nu stiu cum poti sa spui ca se poate colanta cu FIBRA.
Ceea ce s-a aplicat este o folie Carbon look 3M si costa 450 ron.
Cu 100 euro iti faci la comanda o capota din fibra de carbon?

DCM DESIGN
0721.73.93.25

Program de lucru:
Luni - Vineri: 9:00 - 17:00
E: office@dcmdesign.ro
www.dcmdesign.ro
colantari is offline   Reply With Quote
Old 19-09-09, 15:06   #80
vacaroz

Stage 5

vacaroz's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by colantari View Post
Nu stiu cum poti sa spui ca se poate colanta cu FIBRA.
Ceea ce s-a aplicat este o folie Carbon look 3M si costa 450 ron.
Cu 100 euro iti faci la comanda o capota din fibra de carbon?
tu compari un abtipild cu o capota din carbon? daca e sa o luam aa mai pune la socoteala si capota in sine. si mai e doar 450 ron?
vacaroz is offline   Reply With Quote
Old 19-09-09, 16:14   #81
moraru_m

Stage 2

moraru_m's Avatar

in primul rand eu nu am spus ca iti faci o capota din carbon cu 100 de euro si ca o poti colanta cu fibra de carbon dar presupun ca tu nu sti ce este ala carbon atata timp cat lucrezi cu un aptipild care e colorat ca, carbonul. fiecare cu meseria lui si putini cunoscatori de calitate.
moraru_m is offline   Reply With Quote
Old 21-09-09, 09:58   #82
colantari

Stage 5

colantari's Avatar

Quote:
Originally Posted by moraru_m View Post
in primul rand eu nu am spus ca iti faci o capota din carbon cu 100 de euro si ca o poti colanta cu fibra de carbon dar presupun ca tu nu sti ce este ala carbon atata timp cat lucrezi cu un aptipild care e colorat ca, carbonul. fiecare cu meseria lui si putini cunoscatori de calitate.
Eu iti corectam greselile de exprimare. Insamnand ca nu poti sa colantezi cu fibra. Poti colanta numai cu folie de vinyl.
colantari is offline   Reply With Quote
Old 10-10-09, 09:02   #83
BigBoss

Stage 3

BigBoss's Avatar

Moraru m esti pe langa subiect....
Mai uta-te pe forum nitel si vei gasi preturi pt capote carbon...daca tu gasesti sub 400 Euro /capota...atunci vreau si eu 3 buc !

,,colanta cu fibra de carbon "...tu oi fi inventat o noua tehnica si noi nu stim !
Old 01-12-09, 21:02   #84
zbrandusel

Stock

ma intereseaza si pe mine pt. un golf 4 cat costa o capota de carbon.ADEVARATA
zbrandusel is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 22:13   #85
KAY_

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]

Quote:
Originally Posted by BigBoss View Post
Moraru m esti pe langa subiect....
Mai uta-te pe forum nitel si vei gasi preturi pt capote carbon...daca tu gasesti sub 400 Euro /capota...atunci vreau si eu 3 buc !

,,colanta cu fibra de carbon "...tu oi fi inventat o noua tehnica si noi nu stim !
Colantat cu fibra de carbon , inseamna capota normala de tabla cu fibra de carbon aplicata peste .Cu multa atentie,rasina , multe straturi de lac etc

Quote:
Originally Posted by zbrandusel View Post
ma intereseaza si pe mine pt. un golf 4 cat costa o capota de carbon.ADEVARATA
Multi fac capota capota cu primu si ultimu strat de carbon , la mijloc cu fibra de sticla , la greutate iesi cam la fel , aspect la fel, nu cred ca iti convine tie care platesti sa o faci din toate straturile din fibra de carbon

Quote:
Originally Posted by vexxxx View Post
http://www.e-album.ro/membru.php?id=15205 cele mai bune capote la un pret foart mic
Atata dai atata face , data viitoare fara dinti
KAY_ is offline   Reply With Quote
Old 02-12-09, 10:48   #86
MANIAC222

Stage 5

Capota carbon este in jur de 600 euro.
MANIAC222 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-09, 13:41   #87
d_moushi

Stage 2

d_moushi's Avatar

cam asa arata niste piese din fibra d carbon pentru bmw E60 si E60 M ... portbagaj 672 $ + shippingul 400$ care este CSL STYLE , capota OEM care este la pretul de 700$ + 400$ shipp. si capota GTR STYLE 1275 $ + 400$shipp. Am pus pozele ca sa vada lumea ,in special posesorii de bmw seria 5 E60 ca sa stie la ce sa se astepte. Acestea sunt preturile pentru niste piese de calitate create de firme cu renume mondial ;totusi scumpe cand te gandesti ca trebuie sa platesti shippingul de 400$ imi cer scuze pentru calitatea difuza a imaginilor, dar decat deloc....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HD0407BMWE60-OE_02.jpg
Views:	96
Size:	97.8 KB
ID:	1200825   Click image for larger version

Name:	HD0407BMWE60-OE_03.jpg
Views:	66
Size:	84.2 KB
ID:	1200826   Click image for larger version

Name:	Seibon CF Trunk Lid (CSL-style) BMWE60-C_02.jpg
Views:	79
Size:	87.0 KB
ID:	1200827  

Name:	Seibon CF Trunk Lid (CSL-style) BMWE60-C_01.jpg
Views:	78
Size:	137.7 KB
ID:	1200828   Click image for larger version

Name:	TL0407BMWE60_05.jpg
Views:	75
Size:	123.6 KB
ID:	1200829   Click image for larger version

Name:	TL0407BMWE60-C_11.jpg
Views:	70
Size:	113.3 KB
ID:	1200830  

Name:	04BME604DGTR-010C_02.jpg
Views:	74
Size:	117.8 KB
ID:	1200858   Click image for larger version

Name:	04BME604DGTR-010C_03.jpg
Views:	79
Size:	121.0 KB
ID:	1200859   Click image for larger version

Name:	04BME604DGTR-010C_04.jpg
Views:	122
Size:	148.9 KB
ID:	1200860  

Last edited by d_moushi; 02-12-09 at 13:50.
d_moushi is offline   Reply With Quote
Old 02-12-09, 20:35   #88
zbrandusel

Stock

cam scump ...........
mai bine o dau jos cu totul
zbrandusel is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -