Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 22-03-10, 16:42   #1
isidore

Stage 2

isidore's Avatar

Default xenon pe golf 4

salut as vrea sa-mi cumpar 2 becuri xenon pe golf4 pe faza scurta, aveti idee ce tipuri de becuri imi trebuie?am auzit undeva ca H7 ar fi, dar nu stiu sigur..

becurile care vreau sa le cumpar sunt astea:
http://www.***********/produse/Tunin...D_Single_Beam/

Kit Xenon HID Single Beam
* pachetul contine o instalatie Xenon completa:
2 balasturi
2 becuri xenon (H1, H3, H7, H9, H11, D2S, D2R)
elemente de fixare
manual de instalare
* temperatura culorii: 6000K (lumina alba)
* balasturi digitale de ultima generatie (fara erori pe calculatoarele de lumini ale autoturismelor de ultima generatie)
* consum redus
* durata foarte mare de viata a becului (pana la 4000 de ore de functionare)
* instalatia beneficiaza de o garantie integrala de 1 an

inca ceva, trebuie montate in service cumva? reglate sau ceva? sau le pot monta eu direct in far si atat..

multumesc..alex.
isidore is offline   Reply With Quote
Old 22-03-10, 16:59   #2
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Default Re: xenon pe golf 4

1) Da, pe scurta ai H7

2) Nu sunt doar becuri la o instalatie xenon, mai sunt si balasturi.

3) Preferabil sa le montezi la un service daca nu ai mai montat niciodata, nu este greu dar ai de facut mai multe nu doar inlocuit becurile vechi. Dureaza cam 45-60 minute.

4) Da, dupa ce ti-ai pus xenon este "must have" sa iti reglezi bine farurile, atat pentru tine (lumina sa ajunga unde trebuie) cat si pentru ceilalti participanti la trafic (sa nu ii orbesti).

5) Pe faza lunga ai H1.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 22-03-10, 17:24   #3
isidore

Stage 2

isidore's Avatar

bun atunci o sa comand un set de 2 becuri H7, mersi pt info, o sa le montez intr-un service ca sa fie si reglate..
Old 22-03-10, 19:34   #4
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Comanda o instalatie / un kit xenon, nu doar becuri, dupa cum ti-am mai spus sunt mai multe piese intr-un kit xenon. Doar cu becurile nu ai ce sa faci .

PS - pentru cea mai buna vizibilitate comanda de 4300k (temperatura culorii). Are cea mai mare intensitate, merge si in conditii grele (ploaie/ceata/ninsoare) si este un alb placut, nu "sare in ochi" ceea ce e bine avand in vedere ca nu sunt instalatii omologate deci daca prinzi un politist suparat se poate lua de tine.

De 6000k este ok pe vreme buna, culoarea este alb-albastru dar in conditii dificile este aiurea, cu cat lumina este mai albastra cu atat este mai rau.

Last edited by _anaconda_; 22-03-10 at 19:37.
Old 22-03-10, 21:04   #5
83krz

Stage 3

83krz's Avatar

Daca poti comanda H7R au o tablita ajuta la focalizarea luminii sunt gandite pentru faruri cu oglinda!
83krz is offline   Reply With Quote
Old 22-03-10, 21:06   #6
isidore

Stage 2

isidore's Avatar

pei setul contine 2 balasturi, 2 becuri xenon, elemente de fixare, manual de instalare, sunt de 6000k, sunt la oferta, nu cred ca de 4300k, dar o sa intreb, daca au o sa cer de 4300k..

prin faptul ca nu sunt omologate sa inteleg ca ar fi bine sa nu le am montate cand o sa fac vizita la RAR, nu?
si inca ceva, o sa-mi montez maine o evacuare sport, doar finala, nu e cine stie ce firma, deci nu se aude ca borla sau ca o evacuare completa, crezi ca va fi o problema la RAR si aceasta? si sa nu le montez pana nu fac vizita?

Quote:
Originally Posted by 83krz View Post
Daca poti comanda H7R au o tablita ajuta la focalizarea luminii sunt gandite pentru faruri cu oglinda!
din pacate H7R nu au..

Last edited by isidore; 22-03-10 at 21:10.
Old 22-03-10, 21:11   #7
83krz

Stage 3

83krz's Avatar

Sa speram ca se vor regela ok si nu o sa deranjezi in trafic!
83krz is offline   Reply With Quote
Old 22-03-10, 21:56   #8
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by isidore View Post
...
Preferabil sa nu, ITP-ul poti sa il faci la orice service care ofera serviciul asta, nu trebuie neaparat la RAR. Daca baietii primesc o mica "atentie" poate se fac ca ploua ca ai xenon pe ea, multi trec fara stres.

In mod normal, o instalatie de xenon este legala daca :

1) Ai lupa, nu far reflexiv (oglinda).

2) Ai spalator de faruri.

3) Ai autoleveling (reglaj automat, foarte util pentru colegii de trafic cand treci pe denivelari & co, sa nu ii orbesti).

~ toate masinile care vin din fabrica cu xenon au toate dotarile astea, ma refer la cele de generatie mai noua.

De aia ar fi preferabil sa nu ai o lumina prea albastra, sa nu se vada de la un kilometru (dupa culoarea luminii) ca ai xenon, sa nu atragi prea mult atentia. Cea de 4300k este alb normal, 5000k alb rece, 6000k alb cu ceva albastru.

Depinde ce vrei de la xenon. Eficienta maxima in orice conditii => 4300k maxim, sau eficienta buna pe vreme buna dar mai slabuta pe vreme grea, un look ceva mai frumos => 6000k sau eficienta decenta pe vreme buna si execrabila pe vreme dificila => 8000k.

Cu cat temperatura culorii creste (aka culoarea se albastreste) cu atat intensitatea luminii scade (= vezi mai prost) si eficienta in conditii dificile este din ce in ce mai proasta. Cu 8000k pe ceata deasa...mai bine mergi cu farurile stinse.

PS - in proiectoarele de ceata ideal este 3000k (galben) sau maxim 4300k.

PS2 - pe masinile cu xenon din fabrica becurile sunt in majoritatea cazurilor de 4300-5000k, de 6000k nu am vazut, posibil sa fie dar extrem de rar, nu stiu. De mai mult nici nu se pune problema. Stiu ei ce stiu, mai bine decat vanzatorii de la colt de strada .
Old 22-03-10, 22:24   #9
isidore

Stage 2

isidore's Avatar

am inteles, eu totusi prefer sa vad pe vreme nasoala, decat sa ies de pe carosabil de dragul frumusetii farurilor, asa ca o sa incerc sa iau de 4300k..
ms de info anaconda..
Old 22-03-10, 23:07   #10
tudor_tancu

Stock

multam pentru detalii...m-au ajutat si pe mine!
tudor_tancu is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 12:20   #11
marycosti2006

Stock

vand kituri xenon h1 , h3 ,h7 150 lei si h4 200 lei pt informatii 0746569332
marycosti2006 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -