| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
26-08-07, 19:23
|
|
 Stage 5
Member of: [Old School Cars] [Echipa de sprijin]
|
Fibra de sticla - Q&A
Disclaimer: Nu stiu daca am nimerit sectiunea, dar sper sa o fi facut
Unde, in Bucuresti, exista mesteri care "modeleaza" diverse obiecte din fibra de sticla? Si daca stiti, cam ce preturi au?
Multumesc!
|
26-08-07, 21:12
|
|
|
Oltcit Driver
 Stage 4
Member of: [Oltcit]
|
Re: Fibra de sticla - Q&A
|
|
|
27-08-07, 09:24
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by florynak3
|
Multumesc frumos, dar din cate am citit eu (printre randuri) nu am gasit un atelier care sa faca asa ceva, cel putin nu s-au dat nume, numere de telefon
|
|
|
28-08-07, 09:03
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by florynak3
|
OK! Thanks, looks good
|
|
|
28-08-07, 12:44
|
|
 Stage 5
|
Daca ai drum prin Pitesti treci pe la Pilot. Pe de alta parte, au si preturi acceptabile.
|
|
|
28-08-07, 16:28
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Evil Yuri
Daca ai drum prin Pitesti treci pe la Pilot. Pe de alta parte, au si preturi acceptabile.
|
Daca o sa am vreun drum trec si pe la ei, multumesc de informatie
|
|
|
28-08-07, 22:15
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
ce vrei sa-ti faci din fibra de sticla? e foarte usor sa lucrezi cu fibra.... iei matriza, o dai cu ceara bine de tot, pui fibra uscate pe matritza, si incepi sa intinzi rasina pe ea pana e complet uda... poti sa pui cate straturi vrei, doar ai grija sa fie udate bine pana pui urmatorul strat
dupa asta lasi sa se usuce rasina, si cand e gata tai excessul de fibra... dupa asta dai cu smilgherul ca sa faci suprafata neteda si gata ai terminat... E FOARTE, FOARTE usor!
|
|
|
28-08-07, 22:28
|
|
 Stage 5
|
Da intr-adevar. Nu trebuie cine stie ce talent. In schimb aici in RO e cam greu cu materialele. Se gasesc mai mult in cantitate industriala si destul de greu.
29-08-07, 10:13
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bloodfart
ce vrei sa-ti faci din fibra de sticla? e foarte usor sa lucrezi cu fibra.... iei matriza, o dai cu ceara bine de tot, pui fibra uscate pe matritza, si incepi sa intinzi rasina pe ea pana e complet uda... poti sa pui cate straturi vrei, doar ai grija sa fie udate bine pana pui urmatorul strat
dupa asta lasi sa se usuce rasina, si cand e gata tai excessul de fibra... dupa asta dai cu smilgherul ca sa faci suprafata neteda si gata ai terminat... E FOARTE, FOARTE usor!
|
Sincer, chiar nu imi imaginam ca se realizeaza atat de usor. 
|
|
|
29-08-07, 10:17
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Angel 5
Sincer, chiar nu imi imaginam ca se realizeaza atat de usor.  
|
oh da, e chiar banal odata ce ai sculele, si incerci odata.... ce-a mai grea chestie la lucratul cu fibra de carbon sau fibra de sticla, e sa faci matriza...
ce vrei sa-ti faci? ca unele lucruri necesita alte chestii.... de exemplu, daca vrei sa acoperi o gaura sau ceva, nu dai cu ceara, in schimb trebuie dat cu shmilgherul, ca rasina sa poata sa adereze pe material.... datul cu ceara este daca vrei sa desprinzi bucata de pe matriza cand e uscata si intarita complet.... daca ai nevoie de ajutor da-mi un PM, ca eu cu sticla si fibra de carbon lucrez in fiecare zi
|
|
|
29-08-07, 10:34
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bloodfart
oh da, e chiar banal odata ce ai sculele, si incerci odata.... ce-a mai grea chestie la lucratul cu fibra de carbon sau fibra de sticla, e sa faci matriza...
ce vrei sa-ti faci? ca unele lucruri necesita alte chestii.... de exemplu, daca vrei sa acoperi o gaura sau ceva, nu dai cu ceara, in schimb trebuie dat cu shmilgherul, ca rasina sa poata sa adereze pe material.... datul cu ceara este daca vrei sa desprinzi bucata de pe matriza cand e uscata si intarita complet.... daca ai nevoie de ajutor da-mi un PM, ca eu cu sticla si fibra de carbon lucrez in fiecare zi 
|
Ideea era sa fac capota Trabantului din fibra de sticla...
|
|
|
03-09-07, 20:08
|
|
  Stage 5
|
iti trebuie niste MOLD RELEASE WAX, dar uite ce trebuie sa faci:
-dai cu mold release wax capota de vreo 5 ori...
-cumperi fibra de sticla si rasina
-tai fibra de sticla de pe sul sau din pachet la dimensiunile care iti trebuie ( e usor, o tai cu foarfeca)
-scoti capota si o pui pe niste cutii
-pui primul strat de fibra pe capota, la fel cum pui cearceaful pe pat...
-dai cu rasina peste fibra de sticla cu pensula sau cu mana... eu am incercat o tona de pensule si alte chestii, dar pentru a fi in control total, cumpara o tona de manusi de unica folosinta, si intinde rasina cu mana... ai grija ca toata fibra sa fie uda, si intine rasina bine ca sa nu ramana balti (tine minte, vrei minimul de rasina necesar, nu trebuie decat ca fibra sa fie uda!)... cel mai important e sa fie uda fibra, si sa nu ramana bule de aer sub...
-dupa ce primul strat de fibra de sticla e ud, pune al doilea strat, si apasal bine de tot, ca sa nu ramana gauri de aer... probabil ca o sa penetreze destula rasina de la stratul precedent, deci al doilea strat o sa fie destul de ud cand termini sa-l presezi peste celalat...
-deci treci la al treilea strat de fibra... asta o sa trebuiasca din nou sa-l dai cu rasina bine, si ai grija din nou sa fie complet uda fibra...
-continua asa cu strat peste strat pana ajungi la taria care o vrei... probabil ca 5-6 straturi
-dupa tre sa lasi macar o zi (preferabil 2-3, mai ales daca nu e cald de tot) sa se intareasca... rasina o sa se usuce si o sa para tare in cateva ore dupa ce o pui, dar dureaza cam 4-7 zile pana sa ajunga la taria maxima...
-cand e gata, trebuie sa tai excesul de fibra care atarna in jurul marginilor capotei... deci tai fibra care atarna (preferabil cu o scula de taiat cu viteza mare... eu folosesc un dremmel mic cu disc de taiat piatra/metal :P )
-cand ai terminat de taiat, desprinzi bucata ta de fibra de sticla de pe capota
acum devine complicat....
piesa pe care tocmai ai facuto e UN PIC mai mare decat cea originala, si deocamdata nu ai decat partea de deasupra a capotei....
deci ai optiuni acuma:
1: folosesti numai partea de deasupra a capotei pentru a reduce nitel greutatea masinii... numai ca o sa-ti trebuiasca sa fabrichezi un fel de balama ceva ca sa se prinda pe masina
2: daca vrei sa fie EXACT aceeasi marime ca cea originala, dupa ce ai facut prima piesa din fibra de sticla, o dai pe aia cu ceara pe interior, si folosesti interiorul ei ca matritza, si deci repeti toti pasii de mai sus
3: daca vrei sa se monteze exact ca aia originala, atunci faci ce am spus mai sus, si dupa repeti cu partea de desupt a capotei... deci faci doua bucati de pe capota originala, si alea le folosesti ca matrite sa faci inca doua bucati... cand ai amandoua bucatile gata, le aliniezi, si le lipesti intre ele tot cu rasina....
nu e greu de loc, doar dureaza mult timp si te costa materialele..... dupa mine la trabant nu prea merita, dar in fine...
daca vrei sa faci ceva mai misto, iti sugerez sa cumperi un metru sau doi de fibra de carbon, si sa-ti laminezi capota cu fibra de carbon.... ar arata misto, ar fi probabil la fel de scump (fiindca nu-ti trebuie atatea materiale), si cu mult mai usor de realizat
|
|
|
05-09-07, 21:22
|
|
Stage 1
|
salut.am si eu o nelamurire: as vrea sa fac o bara din fibra de sticla, dar nu stiu cum si din ce sa fac matrita  , ma puteti ajuta si pe mine , va rog frumos.merci
|
|
|
05-09-07, 21:27
|
|
  Stage 5
|
nu stiu cum ii zice pe romaneste... ori din FOAM BLOCKS, pe care le sculptezi in forma care o vrei, ori faci o forma generala, o umplii cu EXPANDING FOAM, si cand se intareste o sculptezi in forma care o vrei....
uitate aici:
www.fiberglast.com
si vezi la MOULD BUILDING SUPPLIES
|
|
|
|
|