Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 14-07-09, 13:36   #1
TRX

Stage 5

TRX's Avatar

Member of:
[SEAT]
Default Faruri negre

Salut.
Am vazut la vreo 2-3 masini farurile facute negre.
Sunt curios daca exista vreo lege care sa interzica acest lucru, produsele care trebuie folosite in vederea realizarii unei modificari de acest gen si daca este afectata vizibilitatea pe timp de noapte.

TRX is offline   Reply With Quote
Old 14-07-09, 14:30   #2
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]
Default Re: Faruri negre

exista, " nu ai voie sa aplici tratamente chimice asupra sistemelor de iluminat " ! asa o sa sune amenda ta . 100 % sigur, asta daca nu cumva ai vreo pila ... etc etc
dRR-XWX is offline   Reply With Quote
Old 15-07-09, 12:26   #3
taz.frkz

Stage 5

taz.frkz's Avatar

Member of:
[Echipa de sprijin]
[4Rally]
[FOTO]

pai si cei care inegresc stopurile ?
taz.frkz is offline   Reply With Quote
Old 15-07-09, 12:39   #4
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]

e fix acelasi lucru , crezi ca , cu stopurile negre ai voie ??
Old 15-07-09, 21:31   #5
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Din cate mai tin eu minte din Codul Rutier...orice modificare adusa sistemului de iluminat se sanctioneaza....bla bla bla...Nu ar fi mai bine sa dati banii pe niste stopuri cu omologare TUV, omologare care RAR-ul o recunoaste si nu comenteaza? Partea rea e ca aceste stopuri sunt mai scumpe, dar macar stai cu talonul in buzunar.
Old 15-07-09, 21:37   #6
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by dexter_20 View Post
Din cate mai tin eu minte din Codul Rutier...orice modificare adusa sistemului de iluminat se sanctioneaza....bla bla bla...Nu ar fi mai bine sa dati banii pe niste stopuri cu omologare TUV, omologare care RAR-ul o recunoaste si nu comenteaza? Partea rea e ca aceste stopuri sunt mai scumpe, dar macar stai cu talonul in buzunar.
ai dreptate , dar ... problema e ca nu se gasesc faruri/stopuri pt orice model ... si problema mai mare e ca politaiu nostru e hot ... si cu omologare ... neomologare ... daca vrea tot se ia de ele daca nu-i plac lui ...

Old 15-07-09, 21:51   #7
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

farurile ti le poti vopsi fara sa atragi 100 de amenzi asupra ta...vopsesti tot ce nu tine de oglinda...in functie de model...

P.S. la unele masini foarte scumpe va garantez eu ca Politia nu se baga sa ii amendeze daca le vad farurile mai intunecate... se gandesc ca asa sunt din fabrica, si unele chiar sunt asa

banuiesc ca acum nu vreti exemple..
Old 16-07-09, 08:44   #8
TRX

Stage 5

TRX's Avatar

Member of:
[SEAT]

Am inteltes. Stop`urile pot fi innegrite, ca apelezi la judecata lui si`i spui ca nu se pierde din vizibilitatea lor si nu afecteaza ceilalti participanti la trafic. La faruri, daca se vede prin ele, nu ar trebui sa fie o problema. Ideea e sa nu trebuiasca sa circul cu faza lunga, ca ar fi nasol ....

@ Andi_cimpean

Eu nu am prea vazut polisti care sa opreasca un Lambo/Ferrari ... sau orice masina care emite costuri mari si putere ... E logic si`n caputul lui ca la cat e de corupta tara asta, poate sa`l pupe`n cur pe ala care are bani de Ferrari, ca sigur are bani sa`l cumpere cu tot cu rahat de analize.
Old 16-07-09, 12:04   #9
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]

deci nu ai voie nici la faruri nici la stopuri sa umblii la culoarea lor , iti spun 100% ca mi-am luat la amenzi pt stopuri de mi s-a urat ! nu ai voie sa aplici nimic pe ele care sa le afecteze vizibilitatea si cu 1 % ! alta e problema daca il stii pe politzai sau ii dai ceva acolo sa nu se ia de ele, dar legal NU ai voie. iar cu masiniile scumpe... se schimba problema

si nu se pune problema " daca se vede prin ele e ok" , nu , trebuie sa fie asa cum sunt din fabrica, fara interventii cu sprayu sau folii etc .
Old 18-07-09, 20:03   #10
TRX

Stage 5

TRX's Avatar

Member of:
[SEAT]

Quote:
Originally Posted by dRR-XWX View Post
deci nu ai voie nici la faruri nici la stopuri sa umblii la culoarea lor , iti spun 100% ca mi-am luat la amenzi pt stopuri de mi s-a urat .
Fratica , eu cred ca iti ridica talonul, nush cum tu primesti doar amenda
Old 19-07-09, 12:35   #11
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by TRX View Post
Fratica , eu cred ca iti ridica talonul, nush cum tu primesti doar amenda
dap, scuze, asta am uitat sa spun si asta .. mie nu mi l-au ridicat ... pentru ca nu-l dau ...
Old 20-07-09, 20:03   #12
cmdbass
Banned

Stage 5

cmdbass's Avatar

Member of:
[Echipa de sprijin]
[4Rally]

legal sau ilegal are si un prieten de-al meu..mai intai le-a facut cu spray de stopuri ..si s-au luat de el..dupa care si-a cumparat faruri cu interiorul negru nu geamul asa cum isi facuse prima data...si nu s-a mai luat nimeni de el ..concluzia o trageti voi...
cmdbass is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 06:18   #13
axel44

Stage 2

axel44's Avatar

Asta cu stopurile fumurii e cu dus si intors, depinde de militian...
De exemplu care e difernta intre stopurile mele de la mondeo facute cu spray-ul si stopurile unei corsa stock... care vine din fabrica cu stopurile pe negru la unele modele.Adica de unde stie nenea militian ca stopurile sunt inegrite de mine sau venite din fabrica cu ele "preparate"?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Opel-Corsa-1800-1-226862.jpg
Views:	685
Size:	191.3 KB
ID:	1014971  
Attached Images
File Type: bmp ssss.bmp (2.25 MB, 248 views)
File Type: bmp sssssssss.bmp (775.3 KB, 228 views)

Last edited by axel44; 21-07-09 at 06:20.
axel44 is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 17:00   #14
andr3iW.D.P

Stage 5

andr3iW.D.P's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

eu aveam un prieten in familie care avea triplele negre facute cu spray de triple care era omologat R.A.R.iar cand il oprea politia ii arata sprayul si nu ii facea nimic..
Old 21-07-09, 18:37   #15
dRR-XWX

Stage 5

dRR-XWX's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
[FORD]
[2 Roti]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by andr3iW.D.P View Post
eu aveam un prieten in familie care avea triplele negre facute cu spray de triple care era omologat R.A.R.iar cand il oprea politia ii arata sprayul si nu ii facea nimic..
m-as mira sa fie asa cum spui tu, repet, ORICE tratament aplicat asupra sistemelor de iluminare este ILEGAL. sunt politisti si politisti , care trec cu vederea chestiile astea , dar repet , NU ai voie cu asa ceva. si eu am pe masina stopurile negre , si am fost oprit de foarte multe ori si s-au facut ca nu vad triplele de cateva ori, aveau altele mai importante de facut (folie,jante,evacuare...etc)
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -