Sal ,de curand am achizitionat un opel astra f 1.8 16v si am dat de urmatoarea problema ca in carte era trecuta seria de motor c18xe iar pe masina am c18xel acum am urmatoarele intrebari :
1.ca sa omologhez motorul cica ma costa 7mil dar cica mai am nevoie si de o foaie de la un servis precum k motorul provine de la ei si ca motorul a fost pus de un servis autorizat opel.Acum intrebare mea este dak exista si alta posibilitate de cat cea de mai sus.
2.Iar a 2 intrebare ar fi ce difera la aceste motoare c18xe si c18xel stiu k cel XE are 125 de cp iar cel XEL are 115 dar ce face diferenta aceasta de cai am auzit la cineva ca ar fi vorba de computerul de bord iar la alcineva ca ar fi vb de axa cu came care ar fi avand alte grade sau alta inclinatie .
Eu acum ma gandesc la faptul k dak i-a schimbat motorul poate nu ia schimbat si computerul de bord si are 125 de cp asta dak ar fi computerul de bord diferenta intre motoare, si dak ar fi sa fie asa cum imi dau seama dak acest computer de bord e de la motorul c18xe si nu e cumva de la c18xel ? Va multumesc pentru raspunsuri.