Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 10-07-10, 15:17   #1
flavius1990

Stock

Default sfat montare boxe

Salutare, am si eu nevoie de un sfat daca se poate. Mi-am luat un sistem de la Helix cu difuzoarele ptr medii de 16,5 cm. Problema este ca dupa ce le-am cumparat am vazut ca adancimea locului pentru moxe este mai mica decat adancimea boxelor.(am o fabia 1 din 2003, iar adancimea maxima admisa este de 60 mm ) Mi-am montat intr-un final boxele doar ca acum grilajul a facut burta si sunetele medii si joase se aud cu baraituri. Ce este de facut? cum as putea rezolva problema? Multumesc

le: rog un moderator sa mute threadul la https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html

Last edited by flavius1990; 10-07-10 at 15:27.
flavius1990 is offline   Reply With Quote
Old 26-07-10, 11:11   #2
Bogden

Stage 1

Default Re: sfat montare boxe

hmmm... sunt multe de facut dar sfatul meu este sa iei decupirul si sa faci loc. cu pregatirile necesare o sa iasa perfect eu am un a4 din 97 si in spate sus iam facut loc pt niste difuri ovale
daca nu-ti surade ideea poti incerca sa vinzi difurile si sa cauti altele sa incapa.
Bogden is offline   Reply With Quote
Old 31-08-10, 15:40   #3
razvanpower

Stock

Smile Re: sfat montare boxe

Te ajut eu si cu munca dak vrei suna-ma 0768706780 Razvan
razvanpower is offline   Reply With Quote
Old 02-09-10, 16:02   #4
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]
Default Re: sfat montare boxe

Salut!
In primul rand, nu mai da drumul la muzica pana nu rezolvi problema. Daca nu poti fara muzica, da faderul la maxim pe spate, altfel risti sa strici membrana difuzoarelor (din moment ce auzi bazaituri, e clar ca membrana e obstructionata cumva).

Daca problema a aparut doar la contactul cu fata de usa, e probabil sa o poti rezolva usor. Da fata de usa jos si vezi daca nu cumva aceasta are, pe conturul difuzorului - la interior, un "guler" de plastic. Gulerul acela poate fi lesne indepartat inca de la baza, cu un cutter sau in cel mai rau caz cu o bormasina cu freza. Dupa indepartarea gulerului (daca el exista), probabil vei scapa de probleme.

Daca nu se rezolva nici asa, trebuie sa umbli la tabla usii. Sunt sanse sa o rezolvi fara sa tai, ceea ce e de preferat. Iei un "sfic" (patent cu varful subtire si curbat) si indoi tabla pe cat posibil in interior, dar trebuie sa lasi dreapta suprafata de contact cu rama difuzorului.
Sunt convins ca adancimea usii nu va fi prea mica pentru difuzor, astfel incat sa fii nevoit sa schimbi difuzoarele sau sa modifici fata de usa din plastic...

Multa bafta!

PS: avem sectiune separata pentru probleme in car-audio, deci topicul poate fi mutat acolo. Tot acolo e mult mai probabil sa primesti ajutor mai "autorizat", intrucat e posibil ca un alt posesor de Fabia sa fi intampinat deja aceeasi problema si sa aiba si o rezolvare pentru ea.