Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 07-03-10, 22:36   #16
emilianov

Stage 1

Default Re: tuning motor

am tot cautat pe net dar inca nu m-am lamurit x(

sunt cv ateliere in zona MM-SM-BH pe care m-as putea baza?? poate de acolo primesc cv sfaturi mai concrete
emilianov is offline   Reply With Quote
Old 08-03-10, 09:44   #17
nutzuXXL

Stage 5

nutzuXXL's Avatar

Member of:
[VW]
[SEAT]

nu stiu ce lamuriri mai vrei ) zice destul de clar ce si cum .
resoftarea inseamna rescrierea hartii ecu . noua harta , in functie de cum e programata , va creste presiunea data de turbina + va da mai multa motorina . cam asta e pe scurt . din asta rezulta o putere mai mare . normal , daca se creste presiunea prea mult , turbina va "munci" mai din greu si normal ca va ceda mai rpd .
la un mers normal vei avea si un consum mai scazut sau egal dar la un mers agresiv vei avea un consum mai mare .

mai intreaba si pe vwforum si acolo sigur vei gasi pe cineva din zona ta care se ocupa cu chiptuningul .

@ cliors , ce zici tu e la aspirate . tot ce e turbo , mai ales tdi-urile au cresteri de putere mult mai mari
Old 08-03-10, 10:41   #18
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

sustin ce zice nutzuXXL de castigurile la aspirate sunt castiguri de 10-14% iar la motoare cu turbo/compresor - castiguri de la 15% chiar pana la 40%(un soft foarte agresiv)

NU PATESTE ABSOLUT NIMIC MOTORUL daca ii faci soft STAGE 1 sau chiar STAGE 2 - motoarele sunt proiectate cu o marja de 60% de eroare ceea ce inseamna ca din randamentul total nu sunt utilizate decat 30-40 din potentialul complet; ca exemplu se ia una bucata masina scoasa din fabrica - randament motor 30-40% din 100% - cu soft de strada motorul va ajunge la 40-50% randament iar o masina de raliu ajunge la un randamet de 60-70%!

Tu daca-ti faci un soft STAGE 1 sau STAGE 2 e floare la ureche dpdv al fiabilitatii - adica uzura in plus de 4-5% din viata totala!

Exemplu: motoru e prevazut sa functioneze 500.000 km fara prima reparatie generala iar daca il resoftezi va functiona undeva la 450.000 km!
Tii tu masina 450.000 km?
ex-Logan Driver
Pedal to the metal!!!

Last edited by Alejandro; 08-03-10 at 10:45.
Alejandro is offline   Reply With Quote
Old 08-03-10, 14:44   #19
emilianov

Stage 1

deci pana la urma mai bine fac un soft STAGE 1 decat un Box tuning

ms mult pentru raspunsuri
emilianov is offline   Reply With Quote
Old 08-03-10, 18:56   #20
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

BOX tuning-ul este indicat sa il faci in momentul in care ai stage 3 (soft foarte agresiv plus turbina mai mare, intercooler mai mare etc etc) pentru ajutorarea softului actual!
in ardeal am inteles ca sunt baietii de la Superchips foarte buni - si Dimsport parca are o reprezentanta in ardeal - in Bucuresti - gasesti MasterTuner, SKN, Dimsport, etc
Old 08-03-10, 19:57   #21
cmasaiu
Banned

Stage 5

deci eu am cip pe un vw bora 1,9 tdi 131cp + cp undeva la 25 - 30 cp precizez cipu este facut la tcm voinea care este nr 1 dar este normal sa creasca si consumu un ex sec : ai un cal la caruta manaca un sac de porumb pe zi daca pui doi cai la caruta manaca 2 saci de porumb pe zi ambi dar ai putere mai mare , deci mai mult asa si la masini oare este logic )) cand aud pe uni vor cip dar daca se poate sa consume mai putin ca inainte lasatio moale orice modificare adusa masini de orice gen :jante , faruri , muzica , cip etc etc duce la cresterea consumului .
cmasaiu is offline   Reply With Quote
Old 08-03-10, 20:04   #22
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

cmasaju - daca faci cu cap modificarile nu are de ce sa-ti creasca consumu referitor la jante, faruri, muzica etc...

cat despre ciptuning - daca iti pastrezi un regim economic de condus consumul scade datorita puterii mai mari la aceeasi greutate...
Old 09-03-10, 09:36   #23
nutzuXXL

Stage 5

nutzuXXL's Avatar

Member of:
[VW]
[SEAT]

faza cu cipul si cu caii e in felul urmator : hranesti doar caii pe care ii folosesti ) totul sta in jocul de glezna de la piciorul drept
nutzuXXL is offline   Reply With Quote
Old 12-03-10, 17:03   #24
PAK
VW Driver

Stage 5

PAK's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by Alejandro View Post
BOX tuning-ul este indicat sa il faci in momentul in care ai stage 3 (soft foarte agresiv plus turbina mai mare, intercooler mai mare etc etc) pentru ajutorarea softului actual!
daca ai Haltech poti sa pui "BOX tuning" ?
PAK is offline   Reply With Quote
Old 12-03-10, 19:46   #25
GTXR

Stage 5

Member of:
[Opel]
[FORD]

Mai baieti ,din chip sau remapare cum se mai face ,la un diesel se pot scoate si 50 de cai ,depinde cat de agresiv e softul ,de ex : la un motor de 1.9 CDTI 150 de cai ,se poate scoate din el circa 200 de cai doar din chip .Cum cat e mai agresiv softul cu atata scade fiabilitatea ,pt ca turbina lucreaza la capaticitate maxima poate ...nu stau sa explic mai multe gasiti pe google.ro
GTXR is offline   Reply With Quote
Old 12-03-10, 20:09   #26
bitang

Stage 5

bitang's Avatar

G5 1.9tdi versiunea de 90cp.Dupa resoftare 140cp.Diferenta se simte din plin.Mie mi sa spus ca in timp se poate slabii ambreiajul daca o fortez des.
bitang is offline   Reply With Quote
Old 13-03-10, 13:50   #27
skoda boy

Stage 5

skoda boy's Avatar

Member of:
[SKODA]

Quote:
Originally Posted by bitang View Post
de 90cp.Dupa resoftare 140cp.Diferenta se simte din plin.
De unde stii ca sunt 140 dupa resoftare ? ai pus-o pe dyno sau asa ti-a zis cel care ti-a resoftat-o?
skoda boy is offline   Reply With Quote
Old 13-03-10, 14:35   #28
bitang

Stage 5

bitang's Avatar

Quote:
Originally Posted by skoda boy View Post
De unde stii ca sunt 140 dupa resoftare ? ai pus-o pe dyno sau asa ti-a zis cel care ti-a resoftat-o?
Asa mi-a spus cel care a resoftat-o si am un prieten care are pe masina motorizarea 2.0tdi 140cp si tot asa trage ca un 1.9tdi resoftat.
bitang is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 21:19   #29
bestdj23

Stock

Default renault clio 1.2 16v mtv

salut,vreau sa stiu daca se poate baga cativa cp din centralina masinii,care ma puteti ajuta va astept cu pareri si cu ce mi-ar trebui
bestdj23 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 22:43   #30
Alejandro
Ford Driver

Stage 5

Alejandro's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

iti trebe o surubelnita si-un ciocan! doar glumeam - centralina este la inchiderea/deschiderea usilor n-are nici o treaba cu calculatorul de injectie!!!!!!!!!!!
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -