Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 27-08-10, 12:57   #1
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default ajutor colantare

salut. am si eu o intrebare pentru cunoscatori. amatorii sunt rugati sa-si tina parerile pt. ei.

satul de zgarieturile gasite in parcare , m-am gandit sa-mi colantez toata masina, in ideea ca scap mult mai ieftin la zgarieturi superficiale. inlocuiesc colantul de pe bucata respectiva(aripa, bara), care costa muult mai putin decat vopseaua, si nici nu am riscul sa-mi apara rugina daca a sarit vopseaua si am lasat-o sa stea mai mult pana sa repar.

masina mea are culoarea rosu nemetalizat. vreau sa o colantez rosu mat. am nevoie de o vizita la rar? sau care sunt formalitatile, daca sunt?
in talon scrie la culoare "rosu", deci nu e specificat codul culorii, sau exact tipul de rosu (metal, nemetal, mat), sau nuanta.

exista contraindicatii?

multumesc pentru eventualele reply-uri utile mie, si daca am gresit sectiunea rog adminii sa mute topic-ul unde trebuie.

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
Bong is offline   Reply With Quote
Old 27-08-10, 16:07   #2
Shodo

Stage 3

Default Re: ajutor colantare

ma gandisem si eu sa ma apuc singur de asta, dar....mi`e "frica" sa o fac,fiindca nu prea ma pricep.

am tot intrebat cat m`ar costa la cei care se ocupa cu asa ceva, iar pana acum la o coalantare totala am gasit cel mai ieftin 500 ron.

presupun ca daca ai roshu trecut, nu trebuie sa te mai duci la rar ..

daca te apuci, sa pui poze "in timpul lucrarii", sa vedem si noi
Shodo is offline   Reply With Quote
Old 27-08-10, 17:20   #3
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]

am mai postat pe un forum, si mi s-a spus ca cica nu am nevoie sa trec pe la rar daca o vreau rosu mat. poze nu o sa pun aici, in schimb exista riscul sa le urc pe *****.ro , unde am topic cu masina mea stock

Last edited by CJ-01-WOB; 30-08-10 at 23:21.
Old 31-08-10, 07:45   #4
B-99-SAA
Daewoo Driver

Stage 5

B-99-SAA's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

N-ai nevoie de RAR, e scrisa culoarea, nu se mai specifica nuanta, iar garcea nu mai sta cu paleta de culori sa verifice, deci nu ai de ce sa-ti faci griji. Atat timp cat e nuanta de rosu, poate fi aprins/inchis, mat sau metalizat, nu te intreaba nimeni de ce. Colantarea profesionala, costa undeva la 1000 lei, pt o masina de dimensiunea unui Daewoo Cielo. Sunt multe firme in Bucuresti care executa asa ceva, daca ai nevoie iti pot recomanda pe cineva care lucreaza excelent!

Si daca nu e cu suparare, chiar nu dureaza mult sa pui cateva poze si aici dupa ce termini... Inteleg ca ai topicul cu masina pe alt site, dar daca ai facut aici topic pt ajutor, si ai primit si solutia, pune si poze cu rezultatul final pt cei care au de gand sa faca si ei, sa se orienteze.

Spor la treaba, si... asteptam pozele cu ce-a iesit... asta daca nu ti-e greu sa pui 2-3 poze...

Now: '01 VW Golf variant -> no topic
B-99-SAA is offline   Reply With Quote
Old 31-08-10, 11:27   #5
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]

hehe...vad ca mi-au cenzurat adminii in post...numele forumului...
urat...ca in partea ailalta nu cenzureaza nimeni daca scriu 4tuning.ro

in orice caz...am un topic si aici la masina mea cu fosta mea masina. il gasesti in aria "suzuki", cu numele de "splash provizoriu". la sfarsit am mai postat si despre swift.

dupa ce o sa ii mai fac 2-3 chestii, ori o sa fac un topic cu swift-ul ori o sa atasez 2 poze in topic-ul deja facut.

operatiunea oricum o sa aiba loc dupa eventualele ninsori, ca intai trebuie sa repar niste chestii (aripi spate, o usa), bara spate, pe care cu drag mi le-au indoit si zgariat tot felul de inapti in parcare la facultate.

am zis dupa ninsori, pentru ca eventualele daune ce se vor mai produce, ca vor mai fi sigur...sa le repar odata cu cele existente. am de bagat acu prea multi bani in masina, ca sa imi vina sa mai bag altii.

cu ajutorul topic-ului asta, si cu cel deschis pe forum-ul cenzurat m-am lamurit, deci cer ca adminii sa-l inchida.
multumesc
Old 31-08-10, 15:34   #6
razvanpower

Stock

Smile Re: ajutor colantare

dak vrei te pot ajuta, dak vrei detalii suna-ma 0768706780 Razvan.
razvanpower is offline   Reply With Quote
Old 05-09-10, 12:32   #7
m1nor

Stage 4

m1nor's Avatar

se poate colanta iesi mai ieftin.. dar.. daca zgarieturile sunt adanci se vad si prin autocolant oricare ar fii culoarea sau modelul de autocolant..Cat despre RAR.. daca folosesti aceasi nuanta de autocolant ca culoarea originala a masini.. nu este problema cum spunea si B-99-SAA in talon nu e trecut ca e lucios, mat etc..
m1nor is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -