Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 14-02-10, 22:24   #1
mc_mcr

Stage 2

Question Sfaturi Tuning Vectra A

Salut tuturor....
Ca toti de pe aici sunt un pasionat de tuning, styling si tot ce implica aceste fenomene, insa din pacate pt mn sunt doar la inceput si nu am prea multe cunostiinte in domeniu...
In fine!!!
......de vreun an sau cam asa am un modest Vectra A 17 td din '94, pe care as vrea sa il imbunatatesc putin, atat la motor cat si la exterior;
Si asa ajungem si la motivul thred-ului:
cititind pe 4tuning am inceput sa imi formez o idee cu privire la ce as vrea, ceva modest, pt inceput; la motor un filtru sport gen K&N, un chip, si poate o evacuare...adica nu vreau sa obtin vreo 300 de cai dintr-un motor diesel de '82...m-am gandit la ceva intre 30 - 40 cp daca se pot obtine si aia... Insa ma gandesc si la fiabilitate din ce in ce mai serios...pt ca am citit pe forum ca filtrul spor si chip-u poate dauna grav motorului, turbinei si altor componente importante...
Asa ca m-am hotarat sa cer sfatul celor care se pricep... daca puteti posta aici cunostiintele voastre in domeniu, parerile si sfaturile

P.S : take me slow....i'm new at this
mc_mcr is offline   Reply With Quote
Old 15-02-10, 11:08   #2
VENOX
CITROEN Driver

Stage 5

VENOX's Avatar

Member of:
[Nissan]
[CITROEN]
Default Re: Sfaturi Tuning Vectra A

Pai daca motorul e din 82, cu sau fara tuning (chip, admisie, evacuare etc.), oricum te astepti sa inceapa sa mai pice una alta. In alta ordine de idei, o admisie (filtru sport + tubulatura aferenta) corect facuta, un intercooler frontal daca motorul e turbo, un soft si o evacuare cap coada ar trebui sa iti mai revitalizeze masina. In mod normal daca faci genul asta de modificari ar trebui sa fii atent deja si la intervale de service mai apropiate (ex: schimb ulei pe la 7-8 mii km la diesel). Dar nu uita ca siguranta e pe primul loc, asa ca daca bagi bani in cresterea puterii, bagi bani si in frane, daca nu sa faci upgrade, macar sa te asiguri ca sistemul de franare e in cea mai buna stare. Totul se poate complementa cu o suspensie sport - coilovers sau arcuri plus telescoape sport. Cam atat am eu de zis, cei cu opel sunt convins ca pot sa iti dea mai multe sfaturi.
Old 15-02-10, 11:57   #3
mc_mcr

Stage 2

Quote:
Originally Posted by VENOX View Post
Pai daca motorul e din 82, cu sau fara tuning (chip, admisie, evacuare etc.), oricum te astepti sa inceapa sa mai pice una alta.
Pai masina e din '94 (si presupun ca si motorul din acelas an:d) 1.7 td de 82 de cai!!
Ms de reply...Sanatate!

Last edited by mc_mcr; 15-02-10 at 12:08.
Old 15-02-10, 12:15   #4
VENOX
CITROEN Driver

Stage 5

VENOX's Avatar

Member of:
[Nissan]
[CITROEN]

scuze de greseala, oricum si din 94, tot sunt 16 ani
VENOX is offline   Reply With Quote
Old 15-02-10, 12:54   #5
mc_mcr

Stage 2

asta cu schimbul de ulei mai repede n-ar fi o problema... insa am citit pe forum ca filtrul, chip-ul al dauna motoarelor diesel si sincer nu as vrea sa pierd mai mult decat am de castigat
Old 15-02-10, 13:01   #6
VENOX
CITROEN Driver

Stage 5

VENOX's Avatar

Member of:
[Nissan]
[CITROEN]

Orice modificare a motorului pentru a obtine performanta va duce acel motor spre o limita superioara care in mod normal poate si sa dauneze/streseze componentele motorului. Nu cred ca exista tuning, cel putin la partea mecanica, care sa nu implice nici un fel de risc. Tocmai de aceea tuning-ul nu e pentru toata lumea. Daca esti multumit cu cat poate motorul acum si nu vrei sa risti nimic pe partea mecanica, fa doar styling/audio etc.
VENOX is offline   Reply With Quote
Old 15-02-10, 18:41   #7
mc_mcr

Stage 2

asta inteleg... adica no money, no game
motivul acestui thread este sa aflu exact ce s-ar putea strica (adica exact ce componente ale motorului se pot duce)
Numai bine
- Copyright 2026 4Tuning -