| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
06-03-07, 08:17
|
|
 Stage 4
|
Capota carbon ......... sau imitatie !!!
Salut. Am facut acest thread tocmai datorita problemei pe care o avem cu drumurile din Romania. Este cunoscut faptul ca mersul prea indelungat in spatele altui vehicul, deterioreaza semnificativ vopseaua de pe capota. Astfel vopseaua de pe marginea capotei devine ca o sita, cu sute de gaurele care ies la interval daca te-a mancat sa-ti faci un polish. Asa am patit eu la un audi negru, care avea pe capota niste puncte (nu multe) de la vopseaua sarita. M-a mancat in c*r si mi-am facut polish ca am zis eu ca le scot. La final nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca jumate de capota era spre alb de la miile de gaurele care se umplusera cu pasta de la polish. Asta a fost cu acel audi. Acum am un mondeo gri albastrui. Nu i-am facut polish ca nu are nevoie dar nici nu ma risc. In schimb pe cantul de pe marginea capotei am o zona de vre-un centimetru unde nu numai ca e sarita vopseaua, e sarita si tabla creq, si arata ca draq. Ma gandeam ca ar fi binevenit un sistem de protectie al partii superioare al botului masinii, ceva elegant, rezistent, care sa protejeze capota de asteroizii care pleaca din rotile altora. Ce putem face? Eu vreau neaparat sa gasesc o solutie in sensul asta si cred ca si altii impartasesc problema mea. Carbon hood este o solutie? Imitatia de carbon protejeaza in vreun fel? Ce solutii vedeti voi? Multa bafta. Bye
|
|
|
06-03-07, 10:01
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Re: Capota carbon ......... sau imitatie !!!
se monteaza o folie de protectie. te pot ajuta cei de la expert detaling parca. cauta pe forum niste date de contact si vorbeste cu ei. sigur te pot ajuta
|
|
|
06-03-07, 10:03
|
|
Stage 2
|
Pai ar fi o solutie sa iti pui folie transparenta pe toata fata masinii. Stiu multa lume care a facut asa si nu mai au probleme. Cred ca o sa imi pun si eu dupa ce o scot de la vopsit.
|
06-03-07, 10:09
|
|
 Stage 4
|
Ok. Si de unde pot procura aceasta folie si cam cat costa?
|
|
|
06-03-07, 19:11
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
Daca ai bani de investit fa-o cu incredere in carbon (schimbi mai mult decat capota , schimbi total lookul masinii)
daca nu , folie ''de carbon'' ca sa protejezi vopseaua ? suna cam aiurea nu ?
cat despre folia transparenta nu cunosc detalii !
|
07-03-07, 11:06
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by CJ-01-WOB
Daca ai bani de investit fa-o cu incredere in carbon (schimbi mai mult decat capota , schimbi total lookul masinii)
daca nu , folie ''de carbon'' ca sa protejezi vopseaua ? suna cam aiurea nu ?
cat despre folia transparenta nu cunosc detalii !
|
Si cat ma costa o capota de carbon si unde se monteaza?
|
|
|
07-03-07, 20:03
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by VS-99-BYE
Si cat ma costa o capota de carbon si unde se monteaza?
|
Se invarte undeva in jurul sumei de 500 eur !
de montat cred ca esti in stare sa o montezi si tu !
|
|
|
08-03-07, 08:40
|
|
 Stage 4
|
500 eur? Ok. Nu ma incadrez. Planul B. Folie transparenta sau folie imitatie carbon. Pareri? Preturi? Orice?
|
|
|
08-03-07, 09:50
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Nissan]
|
floia pt capota, 120ron. poate fi ce culoare sau model vrei, chiar si transparenta. se poate folia si toata masina. 1200 ron. se fac in iasi.
daca te intereseaza, dai un pm
|
08-03-07, 12:02
|
|
 Stage 5
|
Carbonul este o solutie, doar daca a si carbon, se fac straturi subtire de 1-2mm de material dar se lipesc pe capota, nu mia poti da jos fara distrugerea vopselei...Ce se poate este ca masori fata capotei si lui un hood protector din musama, uite cum e facut la masinile germane in general (ei pun in timp de iarna) se face simplum montatul 2 minute.
Folie nu e bun fiindca nu mai poti da jos ca lumea, si daca ari mult timp pe masina se va vedea dupa ce dai jos.
http://www.kofelverodesvedo.hu/
|
|
|
08-03-07, 13:39
|
|
 Stage 4
|
Aha. Alte pareri?
|
|
|
12-03-07, 20:16
|
|
 Stage 4
|
in romania sunt firme care lucreaza cu carbonul??? stiu ca se fac body kituri din fibra de sticla dar majoritatea de cea mai kespe calitate. ma intereseaza sa stiu daca e cineva in romania care face elemente din carbon. shi daca da si preturi. ca am inteles ca nu-i prea ieftin...
|
|
|
12-03-07, 20:33
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
|
Elementele din carbon se importa in majoritatea cazurilor !
si intradevar sunt extrem de scumpe !
|
|
|
25-04-07, 19:30
|
|
Stock
|
folia de carbon e la putere ......
|
|
|
|
|