Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
13-09-09, 22:01
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
fibra din carbon
cer scuze daca am postat gresit, dar sunt curios daca cineva din romania a incercat sa faca fibra din carbon? sau ceva documentatie. orice post subiectiv, obiectiv, constructiv remarca sunt bine venite
ms anticipat
|
|
|
14-09-09, 13:48
|
|
 Stage 5
|
Re: fibra din carbon
nimeni nu a incercat la noi in tara fibra din carbon?
|
|
|
14-09-09, 19:30
|
|
Stage 2
|
scuze ca raspund dupa 2 ani ce te intereseaza din ,despre fibra eu lucrez cu carbon
astept raspuns
|
|
|
14-09-09, 22:01
|
|
 Stage 5
|
se lucreaza de ceva vreme si pe la noi cu fibra de carbon, vezi ca e un baiat care facea bandouri,insertie stalp, insertii interioare ptr. audi a4. Parerea mea ca nu e mare vrajeala si cu fibra asta, se invata destul de repede ce si cum, trebuie doar sa exersezi, faza tare ar fi pretul fibre care mi se pare ceva cam scump, dar...ptr un interior deosebit se merita, sunt satul de imitatii gen folie care nu seamana nici pe departe cu fibra. Daca esti interesat sa inveti gasesti cateva sfaturi destul de ok pe youtube.
|
14-09-09, 22:15
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Drako4Life
se lucreaza de ceva vreme si pe la noi cu fibra de carbon, vezi ca e un baiat care facea bandouri,insertie stalp, insertii interioare ptr. audi a4. Parerea mea ca nu e mare vrajeala si cu fibra asta, se invata destul de repede ce si cum, trebuie doar sa exersezi, faza tare ar fi pretul fibre care mi se pare ceva cam scump, dar...ptr un interior deosebit se merita, sunt satul de imitatii gen folie care nu seamana nici pe departe cu fibra. Daca esti interesat sa inveti gasesti cateva sfaturi destul de ok pe youtube.
|
frate saru mana. uite ca singurul loc care nu mi`a trecut prin cap a fost sa caut pe redtube....pardon, youtube tutoriale
|
|
|
15-09-09, 00:54
|
|
 Stage 5
|
Pe redtube te documentezi pentru alte chestii care tebuiesc aratate sotiei/prietenei sau fetei de la calea ferata. Daca o sa mai ai placerea sa-i dai si de un search si pe google ai sa vezi ca gasesti informatii utile, tutoriale din imagini+texte ample, ca pe intelesul tuturor, cand te apuci de "tuning" in carbon sa ma anunti si pe mine, poate ma bag si eu, ca asa, neimpins de la spate vad ca nu vreau sa incep.
|
|
|
20-09-09, 00:17
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Style in Motion]
|
Quote:
Originally Posted by vacaroz
cer scuze daca am postat gresit, dar sunt curios daca cineva din romania a incercat sa faca fibra din carbon? sau ceva documentatie. orice post subiectiv, obiectiv, constructiv remarca sunt bine venite
ms anticipat
|
Multi opteaza pt piese din fibra normala si aplica peste un strat de fibra de carbon .materialu am inteles ca este f scump pt a face toata piesa din fibra de carbon .procedeul este cam la fel cu fibra de sticla (rasina, intaritor ,lac etc )
|
|
|
20-09-09, 00:22
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by DOHC16
Multi opteaza pt piese din fibra normala si aplica peste un strat de fibra de carbon .materialu am inteles ca este f scump pt a face toata piesa din fibra de carbon .procedeul este cam la fel cu fibra de sticla (rasina, intaritor ,lac etc )
|
sincer pentru unele piese de interior de exemplu te scoti mai ieftin decat sa le cumperi pe cele originale de producator. dar in mare parte ai dreptate
problema e ca unii inca nu au curaj sa cumpere, nu ca ar fi extraordinar de scump...
|
|
|
20-09-09, 00:40
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Style in Motion]
|
nu stiu cum ai putea pune la interior fibra de carbon pt ca este destul de gros materialu , cam la fel cu un sac de rafie .
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...fasermatte.jpg
Last edited by KAY_; 20-09-09 at 00:47.
|
|
|
20-09-09, 12:21
|
|
Stage 2
|
daa pe o parte ai si tu dreptate da sunt mai multe tipuri de carbon si mai subtire si mai gros depinde pentru ce o folosesti
|
|
|
20-09-09, 12:56
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
pai si de unde se cumpara textura aia?
|
|
|
20-09-09, 22:00
|
|
 Stage 5
|
Off, hai sa fiu bun samaritean cu voi www.polydis.ro
|
|
|
04-10-09, 10:14
|
|
Stage 1
|
Grosimea "piesei" din carbon difera in functie de cat o vrei de groasa!  Daca ai de facut un panou subtirel, straturile de material vor fi mai putine.Poti sa-ti faci piese/lucrari din carbon incepand de la 0,3 cm si continua pana la...3 m! Pe youtube gasiti tutoriale care va lamuresc, va indruma spre cunoastere! Enjoy!
|
|
|
08-10-09, 21:42
|
|
Stage 2
|
recomant fibra...eu am imbracat cadrul de la motocicleta+cateva capace la bord inlocuite cu unele de carbon....si recomand..."nu te mai frigi pe cadru"..si are si un aspect placut  )....dar de la cine le-am produs chiar nu am discutat cu el cum si de unde a facut rost de ele...dar daca aflu promit sa spun:P
|
|
|
08-10-09, 23:56
|
|
Peugeot Driver
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Virtual Tuning] [Freehand Design Usergroup] [A.C.S. Speedline Motorsport] [PEUGEOT] [4Rally] [Design Team] [SKODA] [VW]
|
din cate stiu eu sunt sub 10 firme in tara care produc cu adevarat fibra de carbon...restu...sanatate...in primul rand carbonul netratat (coacere) nu are aceeleasi propietati cu unul uscat "natural"...diferenta se face la greutatea piesei si la cat de rezistenta este...intradevar carbonul turnat "manual" este mai rezistent decat fibra de sticla dar in rest n-are legatura cu ceea ce inseamna carbon...si mai este o chestie...tare vreau sa vad pe cineva ca toarna cu mana carbon intr-o matrita si ii iese perfect uniform fara bule de aer
|
|
|
|
|