| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
03-08-09, 21:08
|
|
|
Hyundai Driver
 Stage 5
Member of: [Hyundai] [DACIA]
|
evacuare sport pt un motor 1.1
ce evacuare sport credeti ca ar merge pt un motor de 1.1 benzina... este vorba de un hyundai getz (prv my albums)
sau.. ce firma imi recomandati?  bft
|
|
|
07-08-09, 21:46
|
|
 Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
Re: evacuare sport pt un motor 1.1
aia STOCK e cea mai buna!daca o simti tu sugrumata fa`i una de inox cap coada!
|
|
|
08-08-09, 19:26
|
|
 Stage 5
|
Da, pune evacuare sport pe basina aia in 3 cilindri cat o doza de cola, daca tot nu ai motor macar sa deranjezi cat mai multa lume posibil, racing style. Ce conteaza ca iti da rusine un tico, macar faci zgomot.
|
|
08-08-09, 20:45
|
|
|
Hyundai Driver
 Stage 5
|
in primu rand e in 4 cilindri dak vrei sa stii si in al doilea.. n-am chef de comentariile tale  tzin sa te anunt ca am un tovaras care a scos 120 de cp dintr-un getz si mai mergea.. so... vezi-ti de ale tale
|
|
|
08-08-09, 22:54
|
|
 Stage 5
|
Nu merita sa ii schimbi doar toba finala!Daca vrei sa faci ceva sa ii dea mai multa putere in nici un caz nu reusesti daca ii schimbi doar finala!Du`te la un pro sa iti faca un alt traseu al evacuarii si fa`o custom(desi ma indoiesc sa ii iasa mai bine decat cel din fabrica)!
Desi nu as vrea sa te jignesc, sunt de acord cu a3ds.Eu am 1.6 si nici nu ma gandesc sa o fac zgomotoasa, in + nu suport pe cei care isi fac masinile zgomotoase!
|
|
|
08-08-09, 22:59
|
|
|
Hyundai Driver
 Stage 5
|
nu vreau zgomot... vreau sa "respire" motoru mai bn... ca la evacuare as vrea sa adaug si-un filtru sport..
P.S. nu ma jignesti pt ca te adresezi normal... iti spui parerea... nu zici "la misto" cum fac altii _|_
|
|
|
08-08-09, 23:05
|
|
 Stage 5
|
Pai asta zic.Schimba tot din inox.De la serpisori pama la tips.O sa se auda foarte fin si se va simti.Du`te la cineva la sigur pt ca trebuie sa iti faca loc pt catalizator si sa iti monteze si sondele pe ea!Eu am vazut un mecanic care facea asta destul de bine pe langa sediul dacia din pantelimon.Se deschide imediat un drum intr`un fel de curte.Te duci in spate la ultima hala si te uiti acolo...
Cel mai sanatos lucru pt a mari puterea masinii e sa o faci mai usoara.Nu costa nici prea multi bani, e usor de facut si nu trebuie nici sa fi mecanic...
Bafta!
|
|
|
10-08-09, 16:14
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
In primul rand, repet si eu ce s-a mai zis: cu o toba finala nu faci nimic, doar o evacuare completa... serpi, catalizator/catalizatoare sport (nu renunta la ele, inlocuieste-l/e cu metalice), ambele tobe. Si nu lua tobe "yed", "miel" si alte turcisme... mai bine dai un ban si faci o treaba buna, mai ales la serpi. Eu am Borla si sunt multumit si de performante si de sunet. Desi la partea de sunet parca ar fi putut sa fie putin mai galagioasa. La ralanti nu se aude ca ar fi evacuare sport.
@BluBear: intotdeauna e loc de mai bine. Constructorul a facut compromisuri si la evacuare, la fel ca si in alte parti... pt noxe, pt sunet, pt consum etc.
Spre surprinderea mea, evacuarea de inox e mai usoara ca cea stock, in cazul meu... deci am castigat si la capitolul greutate ceva  Si nu, nu e teava de balustrade, cum poate or sa spuna unii
|
13-08-09, 15:12
|
|
 Stage 5
|
dar eu cu 1.4 tot pe acolo ma aflu, sa ma incumet la o toba cap cooada?!
|
|
|
13-08-09, 23:47
|
|
 Stage 5
|
Pt absolut orice fel de motor se merita!Desi daca vrei mai multa putere poti opta si pt altele.
|
|
|
14-08-09, 15:33
|
|
|
Hyundai Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by BluBear
Pt absolut orice fel de motor se merita!Desi daca vrei mai multa putere poti opta si pt altele.
|
nu ma intereseaza ft mult puterea.. ci faptul ca motorul "respura" mai usor
|
|
|
16-08-09, 12:39
|
|
 Stage 4
|
e vb doar de cati bani ai de investit. cu o toba sport, o sa ai un sunet frumos, si motorul va respira mai usor. de asemenea, e destul de ieftina, si nu trebuie nu stiu ce calcule, poti incerca mai multe, sa vezi care iti place mai mult cum suna.
pt traseu complet, trebuie calculat corect, altfel exista riscul sa nu`ti mai stea masina la relanti, sau sa nu traga pana la 3-4000 de ture. mai rar, dar se mai intampla.. de obicei se pune un traseu "universal", care merge la motoare asemanatoare, dar nu va fi optimizat 100%.
Da`mi voie sa ma indoiesc ca face cineva in romania traseu cap-coada cu bani putini (gen 1000-1500 ron) si calculat cum trebuie 
in locul tau as alege doar toba finala, una care suna frumos
|
|
|
16-08-09, 13:19
|
|
|
Hyundai Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bluewmaster
e vb doar de cati bani ai de investit. cu o toba sport, o sa ai un sunet frumos, si motorul va respira mai usor. de asemenea, e destul de ieftina, si nu trebuie nu stiu ce calcule, poti incerca mai multe, sa vezi care iti place mai mult cum suna.
pt traseu complet, trebuie calculat corect, altfel exista riscul sa nu`ti mai stea masina la relanti, sau sa nu traga pana la 3-4000 de ture. mai rar, dar se mai intampla.. de obicei se pune un traseu "universal", care merge la motoare asemanatoare, dar nu va fi optimizat 100%.
Da`mi voie sa ma indoiesc ca face cineva in romania traseu cap-coada cu bani putini (gen 1000-1500 ron) si calculat cum trebuie 
in locul tau as alege doar toba finala, una care suna frumos 
|
da.. din pacate cam ai dreptate.. sub 2000 ron nu cred ca as reusi sa "rezolv" traseul cap-coada custom... si tot la toba finala+filtru sport m-am gandit...
|
|
|
16-09-09, 13:08
|
|
|
Hyundai Driver
 Stage 5
|