Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 13-08-12, 13:26   #1
Ionutz92

Stock

Default Vopsire Faruri Spate Opel Astra G

Care ma poate ajuta sau indruma spre cea mai buna solutie pentru a-mi vopsi farurile spate in negru , totusi luminile ramanand vizibile ?
Ionutz92 is offline   Reply With Quote
Old 13-08-12, 21:10   #2
Ionutz92

Stock

Default Re: Vopsire Faruri Spate Opel Astra G

Asta e o idee la ce ma gandeam.
As dori niste pareri din partea voastra
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	stop 22.jpg
Views:	182
Size:	1.02 MB
ID:	2522284  
Old 13-08-12, 21:57   #3
ticosu'
Seat Driver

Stage 5

ticosu''s Avatar

Member of:
[SEAT]
[2 Roti]

Mi se par cam... naspa. Daca ai masina gri / argintie, de ce nu le vopsesti in culoarea masinii? Ideea e destul de buna, dar mai trebuie revizuita.

Sa trec la subiect, cel mai bine e sa procedezi astfel:
- dai jos farurile de pe masina! Neaparat, ca sa nu existe riscul ca in timpul procesului sa gazezi alte componente.
- le speli foooarte bine cu apa si sapun.
- cu smirghel de 2500 imbibat continuu in apa, iei o pelicula foooarte fina din plastic. Preferabil ar fi sa iei numai din zona unde urmeaza sa vopsesti. Daca se intampla sa mai dai pe langa, cu un polish pentru plastic si un pic de insistenta, o sa readuci luciul original.
- degresezi fooarte bine suprafata cu un diluant mai bunicel.
- cu hartie autoadeziva si un cutter si, bineinteles, multa maiestrie, decupezi hartia in forma pe care o doresti.
- dai vreo 3 straturi de vopsea, de la distanta 40-50 cm, prin treceri scurte, fara sa insisti prea mult intr-un punct. Lasi la uscat cel putin 2 ore intre trecerile de vopsea. Pe cat posibil, sa nu insisti peste hartia autoadeziva, sa elimini riscul de a se luat cu tot cu un strat de vopsea cand o dezlipesti la final.
- dupa ultimul strat, lasi la uscat pana a doua zi dimineata (min. 12 ore), cand poti sa dezlipesti hartia (foarte usor, incepi cu varful cutterului).
- in plus, pentru mai mult efect, mai poti da 1-2 straturi de lac transparent peste produsul final (se gaseste tot la spray). Fixeaza mai bine vopseaua si toata tripla va fi uniform lucioasa.

Mai poti folosi un trimmer pentru plastic, care e si ala destul de scump. Asta il dai dupa smirgheluire si degresare. Daca nu vrei sa folosesti lac la final, poti sa polishezi toata tripla cu produsul de mai sus. Recomand totusi lacul, ca o sa acopere si zonele unde vopseaua e intrerupta, protejeaza mai bine la exfoliere, etc.
Toata metoda de mai sus e probata de mine si executata in garajul propriu.

Daca, totusi, insisti cu negrul, recomand sa dai direct lac cu vopsea neagra in el. Se gaseste sub forma asta pe la toate magazinasele de tiuning auto. Avantajul e ca o sa para mai uniforma trecerea de la vopsit la nevopsit, pentru ca o sa se mai vada si un pic din culoarea naturara a triplei. Procedura e aceeasi ca mai sus.
Succes.

Last edited by ticosu'; 13-08-12 at 22:00.
ticosu' is offline   Reply With Quote
Old 13-08-12, 22:04   #4
Ionutz92

Stock

Nici nu am spus ca asa le fac, de'aia am si pus o poza ca idee sa am niste pareri si niste inceputuri , pentru ca vreau sa fac ceva ce o sa iasa bine, nu de mantuiala, si eu ma gandeam sa le vopsesc ca masina , argintii, dar nu stiam daca da bine pe stopuri argintiu, oricum mersi frumos pentru sfaturi, daca ai niste poze cu ce ai lucrat la tine in garaj , sa admir si eu lucrarea mi-ar fi de ajutor.
Old 13-08-12, 22:30   #5
ticosu'
Seat Driver

Stage 5

ticosu''s Avatar

Member of:
[SEAT]
[2 Roti]

Faruri Seat Altea, montate pe masina actuala. Le-am luat la SH de la un tip care avusese pleoape pe ele. Curatat siliconul cu o solutie speciala, smirgheluit progresiv cu 1500, 2000, 2500, degresat, polish cu Prevent Auto si apoi cu Xerapol (ambele cu masina de polishat). Vezi produsul final. Scuze calitatea pozelor.
Daewoo Tico, faruri fata vopsite negru, semnalizari fata + lampa marsarier + lampa ceata spate cu lac negru. Procedure e cea de mai sus, chiar si pentru farurile din sticla (in loc de Xerapol, la ele am folosit polish auto Prevent).
Renault Clio, triple spate cu descrierea de mai sus. Lac negru.

Am mai polishat faruri si stopuri si pe la masinile altora, inclusiv Loganul tatalui, dar fara lac sau vopsea. Procedura de mai sus, dar fara vopsire, doar polish.

Spor la treaba. Vezi ca gasesti si lac argintiu, doar sa dai o tenta triplelor.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	14082010(001).jpg
Views:	90
Size:	296.7 KB
ID:	2522400   Click image for larger version

Name:	14082010(002).jpg
Views:	72
Size:	266.0 KB
ID:	2522401   Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	83