Salutari tuturor de la un nou venit in comunitatea voastra.
Cum sa incep si de unde
Deci am fost in Germania acum 2 saptamani sa imi iau o masina ( Fiat Punto 16 V 80 CP ) de care sut incantat. Fiind plecat cu consoarta a trebuit sa o bucur si pe ea cu cumparaturi ca tot romanul de la Metzingen si nestiind drumul mi-am luat un GPS Garmin Nuvi 205 ( 129 EURO ) la recomandarea vanzatorului ca cica ar fi lideri mondiali pe asa ceva . Bunnnn. Foarte usor de folosit, limba romana, puncte de atractie, toate merg brici ...insa doar pe cele 4 harti preinstalate: Germania, Austria, Danemarca si Elvetia.
In sfarsit ajung acasa si ca tot romanul caut sa il updatez cu harta Romaniei, Ungariei si Bulgariei ( daca e nevoie sa ma duc pe la ei ).
Dau, caut , rup tastatura pina sa vad ca la noi la Garmin, harta romaniei RO.A.D. 2005 sau 2006 costa 730 RON fara TVA, fara card si fara instalare, cu totul ar duce pe la 10 mil. Pai fratilor: am dat pe ala 5 mil ca sa iau harta noastra cu 10 ????
Asa ca mai dai si mai cauta pe net harti, softuri, etc.
Probleme aparute:
1. Am cumparat cablu USB de conectare la calculator, l-am concectat si acum imi vede GPS-ul ca pe un Mass Storage device si nu ca pe un gadget
iar diverul de USB de pe site de la Garmin zice ca nu am conectat nici un device la USB atunci cand dauu sa il instalez.
2. Am gasit ceva harti moca sub format .img dar cu toate ca se spunea sa folosesc softul sendamp sa le bag in navi nu pot deoarece nu mi se gaseste Navi-ul de catre acel soft.
3. Am disperato pe nevastamea cu butoneala pe internet in cautare de solutii.
Ajutor va rog de la cei familiarizati cu GArminul si cu acest junghi de Nuvi 205 in special sa pot instala si eu inc una doua harti ca doar nu ma duc la nemti in fiecare zi sa il tin doar pt atunci.
VA multumesc anticipat tuturor care doriti si puteti sa ma ajutati