Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > GPS - Navigatie - Multimedia - Comunicatii - Auto Gadgets

Reply

Thread Tools
Old 11-08-08, 21:57   #1
Valy2

Stock

Question Va rog ajutor cu un junghi de Garmin Nuvi 205

Salutari tuturor de la un nou venit in comunitatea voastra.
Cum sa incep si de unde

Deci am fost in Germania acum 2 saptamani sa imi iau o masina ( Fiat Punto 16 V 80 CP ) de care sut incantat. Fiind plecat cu consoarta a trebuit sa o bucur si pe ea cu cumparaturi ca tot romanul de la Metzingen si nestiind drumul mi-am luat un GPS Garmin Nuvi 205 ( 129 EURO ) la recomandarea vanzatorului ca cica ar fi lideri mondiali pe asa ceva . Bunnnn. Foarte usor de folosit, limba romana, puncte de atractie, toate merg brici ...insa doar pe cele 4 harti preinstalate: Germania, Austria, Danemarca si Elvetia.
In sfarsit ajung acasa si ca tot romanul caut sa il updatez cu harta Romaniei, Ungariei si Bulgariei ( daca e nevoie sa ma duc pe la ei ).
Dau, caut , rup tastatura pina sa vad ca la noi la Garmin, harta romaniei RO.A.D. 2005 sau 2006 costa 730 RON fara TVA, fara card si fara instalare, cu totul ar duce pe la 10 mil. Pai fratilor: am dat pe ala 5 mil ca sa iau harta noastra cu 10 ????
Asa ca mai dai si mai cauta pe net harti, softuri, etc.
Probleme aparute:
1. Am cumparat cablu USB de conectare la calculator, l-am concectat si acum imi vede GPS-ul ca pe un Mass Storage device si nu ca pe un gadget
iar diverul de USB de pe site de la Garmin zice ca nu am conectat nici un device la USB atunci cand dauu sa il instalez.
2. Am gasit ceva harti moca sub format .img dar cu toate ca se spunea sa folosesc softul sendamp sa le bag in navi nu pot deoarece nu mi se gaseste Navi-ul de catre acel soft.
3. Am disperato pe nevastamea cu butoneala pe internet in cautare de solutii.

Ajutor va rog de la cei familiarizati cu GArminul si cu acest junghi de Nuvi 205 in special sa pot instala si eu inc una doua harti ca doar nu ma duc la nemti in fiecare zi sa il tin doar pt atunci.

VA multumesc anticipat tuturor care doriti si puteti sa ma ajutati
Valy2 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-08, 00:59   #2
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Va rog ajutor cu un junghi de Garmin Nuvi 205

Quote:
Originally Posted by Valy2 View Post
Salutari tuturor de la un nou venit in comunitatea voastra.
Cum sa incep si de unde

1. Am cumparat cablu USB de conectare la calculator, l-am concectat si acum imi vede GPS-ul ca pe un Mass Storage device si nu ca pe un gadget
iar diverul de USB de pe site de la Garmin zice ca nu am conectat nici un device la USB atunci cand dauu sa il instalez.
1Daca atunci cand il conectezi la calculator si il vede mass storage device inseamna ca are un card de memorie si tu poti introduce date pe acel card. Din pacate mai mult de atat nu stiu sa iti spun.
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 12-08-08, 01:04   #3
cosminelxxx
Skoda Driver

Stage 2

cosminelxxx's Avatar

Member of:
[SKODA]
[VW]

si yo am aceiasi problema ca si tine...nu stiu cum dracu sa upgradez harta. am sunat la aia de la romania digitala si sunt mai praf ca mine. Intra aici poate te descurci tu mai bine. Bafta
Old 12-08-08, 08:30   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Nu acolo trebuie sa te duci. In primul rind mergi AICI sa dai jos manualul, il citesti foarte bine, dupa care sunt convins ca te descurci.

La aia cu pretul softului ROAD, ai si nu ai dreptate. Poate ai dreptate cind spui ca pretul nu e foarte mic. Dar nu compara pretul unui soft licentiat cu pretul unui hardware. E ca si cum ai compara mere cu pesti.... Cum poti da citeva mii de lei pe un PC, poti depasi de citeva zeci de ori pretul lui cu softurile care le instalezi in el.
Proiectul Romania Digitala este un proiect care a costat foarte mult, costa in continuare, are harti extrem de exacte chiar si in zone unde altii au doar pete de culoare ( vezi delta de ex. ), si nu te astepta sa-l dea cadou.

Last edited by saxo; 12-08-08 at 08:47.
saxo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -