06-09-06, 11:25
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE]
|
Navigatie Romania pe Windows XP
Navigatie Romania pe Windows XP
Stie cineva daca a aparut vreun soft care are harta Romaniei si ruleaza pe Windows XP.
eu am pus Microsoft Autorute 2006 dar iti da doar o idee despre unde te aflii (dar mereg cu GPS-ul macar ma vad pe harta si imi vad viteza)
apoi am pus simulator de PDA si am incarcat IGO dar cu toate maparile de porturi fizc-pc & virtual-simulator, tot nu mi-a recunoscut GPS-ul, si n-am reusit decat sa rulez IGO2006 dar fara GPS asa ca utilitate 0
apoi am mai incercat un Route 66 de prin 2002, care avea niste strazi acolo, mai mult un fel de harta rutiera asa grosiera.
|
|
|
06-09-06, 14:54
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Re: Navigatie Romania pe Windows XP
Exista si se numeste ROAD ( facut de Garmin ). Pret 713 ron.
|
|
|
06-09-06, 18:23
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by saxo
Exista si se numeste ROAD ( facut de Garmin ). Pret 713 ron.
|
dar din pacate merge doar cu receptoare Garmin
sau stie si de NMEA?
|
|
|
06-09-06, 21:53
|
|
 Stage 5
|
NMEA e protocolul de comunicare a oricarui GPS, inclusiv Garmin. Unele pot comunica si SIRF, insa este un protocol secundar, in plus fata de NMEA.
Problema insa e ca ROAD ( asa cum ai spus ) functioneaza numai cu receptoare Garmin...
Totusi imi permit sa spun ca navigatia pe un PC in masina nu are nici un avantaj. Din contra, e un calvar din toate punctele de vedere.
|
07-09-06, 07:41
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
nu este de loc
te-ai gandit vreodata la Car PC sau cum se numesc cu ecran TFT in bord si pe care ruleaza bineinteles ce sistem de operare imi trece mie prin cap (respectiv Windows XP), ofera o functionalitate mult mai mare decat un PDA, ecran mai mare
am avut in trecut niste tentative de genul laptopul pe scaunul din dreapta si nu era inutilizabil
o sa dau un serch pe google dar pun intrebarea si aicea,
exista cumva convertoare de protocol software, pui receptorul fizic care stie nmea pe COM1 si creaza un COM virtual pe care converteste in protocolul celor de la Garmin.... sau ceva in genul
road ce versiune? am gasit versiunea 2005 asta este sau a aparut versiunea 2006?
edit:
am gasit un astfel de soft
GPSgate
garmin->nmea sper sa stie si conversia inversa
Last edited by 200SX; 07-09-06 at 07:45.
|
|
|
07-09-06, 08:42
|
|
 Stage 5
|
Ceea ce nu se stie, este ca la un sistem de navigatie display-ul e cel mai putin important. Un sistem de navigatie trebuie sa aibe urmatoarele caracteristici principale:
- Accesarea aplicatiei cit mai SIMPLA, INTUITIVA si RAPIDA.
- Dsplay-ul cit mai LUMINOS, CONTRASTAT si pozitionat in imediata apropiere a volanului.
- Harta cit mai CLARA si LIZIBILA
- Indicatii vocale la un nivel audio cit mai bun.
Harta NU se foloseste in timpul mersului decit in foarte mica masura. Pe linga faptul ca e periculos sa privesti display-ul in timp ce conduci, navigatiile au ca scop principal indicatiile VOCALE !!
Display-ul se foloseste stind pe loc pentru planificarea traseului, sau pentru studiu al hartii.
Nimeni nu spune ca nu se poate folosi un laptop in masina, da e ca si cum ai face alpinism in pantofi ciocati....
La ROAD, problema e ca licentierea e legata de id-ul gps-ului. asta e motivul pentru care nu se pot folosi alte receptoare. Softul e facut sa mearga NUMAI cu receptoare garmin.
|
|
|
14-09-06, 20:50
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
Microsoft Device Emulator este softul folosit de mine (se downloadeaza gratuit), atentie IGO nu a rulat 100% cu succes, cardul in caz ca aveti unul original (nici nu se pune problema de alt fel de soft) se poate emula cu succes si se instaleaza IGO pe emulator, comportul fizic dincalculator se mapeaza pe un comport din emulator tot cu succes, dispozitivul GPS pare sa fie recunoscut, becul verde al GPS-ului dinIGO se aprinde si cu toate astea nustiude ce mie nuvmi-a mers sa ma si pozitioneze,adevarul e ca nici nu amavut suficienta rabdare pana acuma sa stau afara cu laptopul in bratze ca sa am semnal la GPS. daca a reusit cineva sa-l faca 100% functional va rog sa spuneti,
apropo simulatorul ala mananca destul de multe resurse si va cam incetineste sistemul (P4 3Ghz 1G RAM ......)
|
|
|
14-09-06, 21:38
|
|
 Stage 5
|
In ecranul GPS iti afiseaza coordonatele ?
|
|
|
15-09-06, 15:51
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
noop doar reusesc sa fac becul ala verde din IGO sa se aprinda , dar semnal 0
cred ca totusi nu se mapeaza corect portul fizic de seriala de pe laptop cu comportul virtual din emulator. trebuie sa studiez mai mult problema sa vad de unde e problema exact, dar asta cand oi avea eu absoluta nevoie sa fac sistemul sa merga
|
|
|
16-09-06, 20:15
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
cu un receiver pe BT ai incercat?
|
|
|
14-10-06, 18:22
|
|
Stock
|
Am un Microsoft Auto Route 2006, dar nu reusesc sa conectez GPS la el de loc.Mai trebuie si altceva in afara de soft ,BT?
Macar sa vad ca face si el acolo ceva . Sau ....n-o fi compatibil cu lapu`?
|
|
|
16-10-06, 15:50
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Antonik
Am un Microsoft Auto Route 2006, dar nu reusesc sa conectez GPS la el de loc.Mai trebuie si altceva in afara de soft ,BT?
Macar sa vad ca face si el acolo ceva . Sau ....n-o fi compatibil cu lapu`?
|
Mie mi-a mers softul asta dar nu are harta Romaniei detaliata, tot ce fac cu el e ca sa-mi dea o idee pe unde sunt si sa vad viteza.
ce tre sa faci e sa dai enable la GPS, apoi sa il lasi pe el sa caute dispozitivul de GPS, mie mi-l gaseste. si bineinteles trebuei sa ai semnal, daca te chinui in casa poti sa incerci pan la anul, de obicei dispozitivele GPS au nevoie de unghi de 60 grade cu cerul liber
daca faci teste iti recomand sa te muti pe o banca in parc (dar sa n ufi sub un copac - si atentie in ce parc sa nu ramai fara laptop) sau trage masina undeva ep drepat pune gps-u lep bord stai cu laptopul in brate si butoneaza
|
|
|
16-10-06, 20:24
|
|
 Stage 5
Member of: [4Rally]
|
Va pot eu usura problema  Va dau un soft IGO cu tot cu PDA (cu gps incorporat) si nu va mai bateti capu ca oricum nu va merge bine !!!!
|
19-10-06, 11:40
|
|
 Stage 5
|
vezi ca la prima utilizare IGO trebuie lasat cca 20-30 min sa faca conexiune cu satelitii. la mine asa a facut.
|
|
|
19-10-06, 11:43
|
|
 Stage 5
|
Nu i-go-ul face asta ci gps-ul la initializare.
|
|
|
|
|