va salut,
pt cine are timp sa-mi dea si mie un sfat.
problema mea e un vw passat b5 - 1998, de cand am luat-o are montat pe ea o alarma crime stopper 2000, telecomanda simpla 2 butoane (armare/dezarmare cu sunet, armare/dezarmare fara sunet), singura aparare este senzorul de soc, in rest poti fura masina linistit.
Asta iarna un "mos craciun" a incercat sa-mi deschida portbagajul in parcare la carrefour, nu a reusit mare lucru decat sa-mi impinga butucul inauntru si sa-mi strice mecanismul de deschidere. Am fost la magazin/ dezmembrari, tot mecanismul ma duce in jurul a 100 euro......am facut altceva,
am gasit o alarma cu deschiderea portbagajului din telecomanda, am montat un actuator (parca asa ii zice, un mic motoras care trage de carlig si-mi deschide portbagajul), iar telecomanda este modelul cheie tip briceag pe care-l eu mi-l doream

.
Marea problema e ca inca nu am montat-o, am incercat eu ceva dar nu am resit, am fost la diverse service-uri care imi cereau manopera de 2 - 3 - 4 mil

.
Alarma m-a costat 150 roni iar cu montajul ma duce peste 100 euro

, poate ma imprietenesc cu cineva si intr-o dupa-amiaza sau cu cateva sfaturi reusesc sa o montez. dau si de o beere 2 .. 3 , pana intr-un bax
Am sa atasez si scheme electrice ale celor 2 alarme