Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 13-12-08, 19:46   #976
liviu27

Stage 2
 
liviu27's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 73
Member of:
[VW]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Cineva a scris asta pe un alt forum.Ce parere aveti?Merita incercat?


PROCESE COLECTIVE IMPOTRIVA STATULUI ROMAN, IMPOTRIVA TAXEI AUTO!

Cu totii stim ca aceasta taxa, indiferent de numele ei, este abuziva si contravine atat Constitutiei Romaniei, cat si reglementarilor Uniunii Europene, pe care Romania, ca stat membru, trebuie sa le respecte, indiferent cine este primul-ministru si la ce firma de autovehicule este actionar...

In acest sens, noi vom porni doua actiuni in instanta, astfel:

1. un proces colectiv prin care cei care au platit deja taxa auto au posibilitatea sa ceara restituirea ei, plus plata dobanzilor legale aferente;
2. un proces colectiv prin care sa cerem anularea taxei auto ca fiind neconstitutionala, neconforma cu legislatia comunitara si abuziva.

Cu cat mai multi cetateni se vor alatura acestor doua procese impotriva autoritatilor statului, cu atat mai multe sanse vom avea sa tragem un semnal de alarma acestor autoritati . ca existam si ca vocea noastra se poate face auzita oricand. Si cu atat mai mari vor fi sansele sa schimbam legislatia in acest domeniu al taxei auto. Aveti posibilitatea sa fiti parte intr-unul din aceste procese sau in ambele. Incurajam sa participe la aceste procese atat persoane fizice cat si persoane juridice, ONG-uri, societati comerciale, asociatii si fundatii, etc., oricine a inmatriculat un autovehicul incepand cu 01.01.2007 si/sau doreste anularea acestei taxe.

Pentru aceasta, va punem la dispozitie un avocat, membru al Baroului Bucuresti, care sa va reprezinte interesele in aceste doua procese, contra onorariului fix de 20 Euro + taxa de timbru de 39 lei per proces. Daca alegeti sa participati la ambele procese, veti achita 40 Euro si 78 lei taxa de timbru. Sumele in Euro se platesc in echivalent lei la cursul BNR din ziua platii. Pentru o mai mare transparenta, puteti achita dvs. personal taxele de timbru, prin mandat postal (conform instructiunilor pe care le veti gasi pe acest site). De asemenea, daca doriti sa faceti economie de timp, ne puteti trimite noua sumele aferente taxelor de timbru si noi le putem achita pentru dvs.

Pentru a intra in aceste procese, va rugam sa ne contactati prin unul din mijloacele pe care acest site vi le pune la dispozitie:

1. Program: Luni-Vineri, 09:00 - 18:00
2. prin telefon: 0720 399 102 - contactati direct avocatul, sau 0732 356 771 - asistentul avocatului;
3. prin e-mail la adresele: avocat@proces.taxa-auto.payserv.ro; office@proces.taxa-auto.payserv.ro
4. inregistrandu-va pe acest site folosind formularul Online Registration Form pe http://proces.taxa-auto.payserv.ro;
5. printand si trimitand formularele de contract de asistenta juridica si de imputernicire avocatiala, prin posta, conform instructiunilor de completare si trimitere a acestora.

CE PROCEDURI SE URMEAZA IN CADRUL ACESTOR PROCESE?

1. In cazul primul proces, pentru recuperarea taxei auto, avocatul va formula si depune pentru dvs. o cerere de restituire la Administratia Finantelor publice (A.F.P.) unde ati achitat taxa auto. Aceasta este obligata ca in termen de 30 de zile sa va comunice un raspuns, fie negativ fie pozitiv. Daca raspunsul este pozitiv, va va fi restituita taxa auto si nu veti fi nevoiti sa intrati in proces. Daca raspunsul este negativ, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, avocatul va depune pentru dvs. o contestatie la acest refuz, la Directia Generala a Finantelor Publice (D.G.F.P.) a judetului unde ati platit taxa, care tot in 30 de zile. La fel, daca raspunsul este pozitiv, va va fi restituita taxa auto si nu veti fi nevoiti sa intrati in proces. Daca raspunsul este tot negativ, avocatul depune pentru dvs. cererea de chemare in judecata a A.F.P. si a D.G.F.P. la Tribunalul in raza caruia ati platit taxa . Sectia Contencios Administrativ, instanta judecatoreasca urmand sa se pronunte. Procesul are doua faze: fond si recurs (daca va fi cazul). Procedura prealabila a cererii de restituire si a contestatiei este obligatorie, fiind prevazuta de Legea Contenciosului Administrativ. Nu este necesar ca dvs. personal sa fiti prezenti in sala de judecata la termenele procesului. Insa aveti acest drept, putand de asemenea sa va prezentati oricand la instanta de judecata si sa cereti sa aveti acces la dosar, pe baza cartii de identitate. Comunicarile referitoare la proces vor fi facute pe adresa cabinetului de avocat, insa acesta va va pune la dispozitie toate documentele pe care le depune/primeste in numele dvs. De asemenea, puteti solicita avocatului informatii prin telefon sau e-mail.
2. Cel de-al doilea proces consta in faptul ca avocatul va depune, in numele fiecarui cetatean nemultumit, o cerere de chemare in judecata a Guvernului Romaniei la Curtea de Apel Bucuresti, pentru anularea taxei ca fiind abuziva, precum si faptul ca va invoca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor legale care reglementeaza taxa auto. Scopul final al acestui demers este anularea acestei taxe, indiferent de denumirea ei. In acest proces nu este nevoie de o procedura prealabila, insa va puteti informa si veti primi informari din partea noastra privind stadiul procesului, la fel ca in cazul procesului prevazut la pct. 1.

ACTELE NECESARE PENTRU A DEVENI PARTE IN PROCESE:

Setul de acte este acelasi fie ca intrati numai in unul dintre procese, fie ca intrati in amandoua. In acest din urma caz, puteti trimite, conform Instructiunilor de trimitere, fie doua plicuri continand fiecare un set de acte, fie un singur plic, continand cate doua seturi de contract de asistenta juridica+imputernicire, completate conform instructiunilor pentru fiecare proces si un set de acte.

Actele necesare sunt:

1. contract de asistenta juridica si imputernicire avocatiala, completate pentru unul sau ambele procese;
2. copie de pe contractul de vanzare-cumparare al autovehiculului;
3. copie de pe cartea de identitate a autovehiculului;
4. copie de pe chitanta prin care ati achitat taxa auto. Acest document este foarte important si va rugam sa incercati sa il gasiti in arhiva dvs. personala; daca nu il mai aveti si nu aveti nici un alt document din care sa rezulte suma si/sau data achitarii, va rugam sa precizati suma pe care ati achitat-o si data (exacta sau aproximativa) cand ati achitat-o.
5. o copie de pe cartea/buletinul dvs. de identitate/certificatul de inregistrare al persoanei juridice si copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal al acesteia (asociat, asociat unic, administrator, etc.).
6. in cazul in care ati depus deja cerere de restituire/contestatie la A.F.P. si D.G.F.P., copii de pe aceste documente, precum si de pe raspunsurile pe care le-ati primit.

Va rugam de asemenea sa inserati in plic si datele dvs., pentru a va putea contacta ulterior (nume, prenume, adresa unde va putem trimite corespondenta, un numar de telefon si o adresa de e-mail, daca aveti).

IMPORTANT! In afara de contractul de asistenta juridica si imputernicirea, semnate in original, nu expediati documente in original (nu sunt necesare in proces) si nici sume de bani. Nu expediati scrisoare recomandata cu confirmare de primire, ci scrisoare simpla, insa intr-un plic nu foarte subtire, pentru a se evita deteriorarea la transport. Tocmai datorita faptului ca nu se trimit documente originale, ci numai copii xerox, nu este necesara scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Va rugam sa trimiteti copii xerox lizibile.
liviu27 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 20:28   #977
Urban_Racing
Honda Driver

Stage 5
 
Urban_Racing's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,492
Member of:
[Honda]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Daca nu o sa facem ca la greci nu o sa rezolvam nimic!
Urban_Racing is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 20:50   #978
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Dezamagitor protestul de azi ...
"Facem, dregem ... aia aia."
Au venit de si-au bagat des'tu-n fund. Vremea rea nu e o scuza pentru absenta voastra.

Totusi, toata "stima" pentru cretarii din Politia Romana ca au filmat in mod nesimtit numerele de inmatriculare de la masini.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 21:41   #979
Tzepozzz

Stage 5
 
Tzepozzz's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 611
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

singura explicatie plauzibila ar fi ca au fost sa-si plateasca taxa la finante...
Dezamagitor intr-adevar sa vezi ca erau mai multi din provincie decat din Bucuresti
Tzepozzz is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 21:58   #980
pytyk'
Fiat Driver

Stage 5
 
pytyk''s Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 625
Member of:
[Fiat]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

ceva poze de la bacau https://forum.4tuning.ro/80-bacau/10477-cafeneaua-bacauanilor-4tuning/page-349.html
maine o luam de la capat
pytyk' is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 22:19   #981
avolocaru

Stage 4
 
avolocaru's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 252
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

DEZAMAGIREEste 23:15 Am ajuns acasa obosit dupa aproape 10 ore de condus, aproape 100L motorina consumati... si... dragi bucuresteni v-a fost lene sa iesiti din casa. Imi pare rau pt cei care au fost, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asta este adevarul. Ce importanta avea ca politia a blocat accesul catre piata Victoriei? trebuia sa se vina pe jos, sa fi fost mii. Nu am facut altceva decat sa mai oferim posturilor TV 5minute de stiri. Au fost bisnitarii de masini, in rest ... nimc. Adica la Oradea au putut bloca calea de acces catre vama si noi ... un mare fassss. Din pacate marti sau cand se va organiza ceva legal nu voi putea veni, probabil nu conteaza, ce mai conteaza unul in minus daca sunteti tot 100 de insi? Sper sa va adunati mai multi data viitoare.

Eu ii intreb pe cei care stau la ghisee sa plateasca taxa: la ce mai stati fratilor acolo? veniti sa facem revolutie, nu mai cersiti sa fiti voi ultimii care platiti o taxa "mica" si incorecta. Daca facem valuri toti o scoate definitiv.

Daca stiam ca e fasaita ma duceam la Arad! daca se face ceva la Bacau sa se dea sfoara in tara, poate reusesc sa vin si eu!

Va salut pe toti cei care ati venit!!!
__________________
Traim in Romania si asta ne mananca toti banii!!!

Last edited by avolocaru; 13-12-08 at 22:28.
avolocaru is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 22:50   #982
!41!
Banned

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,397
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

dupa ce am vazut la arad m-am gandit ca bucurestiul cutremura tara. abia am asteptat sa vad stirile. dezamagire la toti din cate vad. am uitat sa precizez . unele posturi tv fac mare tam-tam din tampeniile lor cu formarea guvernului si prezinta demonstratiile din tara cu jumate de gura... adica ma suna unu de la 30km de arad sa mi spuna ca-s masini blocate in fata casei la el si asta nu e prea important?! sau ca de la unguri se deviaza circulatia sa nu mai ajunga masini in arad ca-s zeci de km de masini stationate nici asta nu-i important....in schimb pro-tv -ul ne face reclama ca de pe net sa pornit protestul
!41! is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 22:55   #983
verododo

Stock
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Salutare tuturor!
In primul rand as vrea sa va spun ca desi nu am fost niciodata un membru activ pe acest forum am raspuns astazi prin prezenta mea la mitingul din Piata Victoriei insufletit fiind in primul rand de cei care au postat pe acest thread, dar si din dorinta de a-mi exprima nemultumirea fata de nedreptatile pe care noi toti, cetateni (din pacate) ai acestei tari (cica europene si democrate), trebuie sa le suportam.
Cu durere in suflet va spun ca sunt dezamagit de slaba participare in primul rand al celor interesati direct, lucru pe care nu il pricep. Poate ma ajutati voi sa inteleg. Eu am fost printre putinii (ii numarai pe degete) cu masini inmatriculate, deci in pricipiu nu as fi avut un motiv intemeiat (egoist) sa ma aflu acolo azi. Si cu toate astea am fost de la 10.30 la 14.00. Deci nu mai mult decat ne petrecem noi sa zicem intr-o seara de vineri la liniute. Rusine sa le fie celor care au postat in acest forum din Bucuresti, care s-au aratat revoltati la culme, si nu au miscat un deget. Pacat.
verododo is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 23:48   #984
claudiu lucian
Ford Driver

Stage 5
 
claudiu lucian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,523
Member of:
[FORD]
[VW]
[Street Zone]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

una dintre solutii ar fi sa se mobilizeze toate cluburile, presedintii sa scoata cat mai multi membrii in strada. stiu ca multi sunt "patati" dar nu au ce sa faca daca suntem asa multi! lasa-ti masinil parcate acolo si va dati pe jos! si un sg om conteaza.

mie mi-a fost luat de 3 ori permisul anul asta iar in urma cu 2 sapt am ramas iar fara el. in prezent l-am luat inapoi pe certificat de grefa si tot nu m-am lasat intimidat de militieni, am participat la miting, am aglomerat intersectiile, am claxonat(acum nici nu mai merge)! conteaza!

apropo de militieni, se rugau de noi sa plecam, sa eliberam drumul, de ce??pt ca eram prea multi si ei stiu ce forta, ce putere are multimea! cand te opreste un gabor pe strada, e cel mai tare, un cuvant nu poti sa-i spui, dar in aglomeratie se schimba treaba!

se poate face ceva, dar trebuie sa fim uniti, sa fim cat mai multi!
claudiu lucian is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 23:58   #985
Hori
VW Driver

Stage 5
 
Hori's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 507
Member of:
[VW]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Am observat ca, in partea aia a voastra, multi dau din tastatura, tipic oarecum, am vazut ce "multi" au fost, pacat....un oras asa mare ca Bucurestiul, sau Cluj sau Timisoara, nu au facut ce am facut noi astia din orasele astea micute adica Arad si Oradea, e foarte naspa, se demonstreaza inca o data ca un orasel e mai unit decat un oras mare
__________________
It is the space inside that gives the drum its sound ...
Hori is offline   Reply With Quote
Old 14-12-08, 07:54   #986
drowssap

Stock
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

poate nu ar fi rau sa incepem cu procese. asa s/a marcat sfirsitul taxei vechi, va mai aduceti aminte. a inceput atunci la timisoara si arad. oare de ce aici?

uitati un exemplu de acum: http://www.mediafax.ro/social/un-ong...l?1688;3656897
drowssap is offline   Reply With Quote
Old 14-12-08, 08:03   #987
avolocaru

Stage 4
 
avolocaru's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 252
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by !41! View Post
dupa ce am vazut la arad m-am gandit ca bucurestiul cutremura tara. abia am asteptat sa vad stirile. dezamagire la toti din cate vad. am uitat sa precizez . unele posturi tv fac mare tam-tam din tampeniile lor cu formarea guvernului si prezinta demonstratiile din tara cu jumate de gura... adica ma suna unu de la 30km de arad sa mi spuna ca-s masini blocate in fata casei la el si asta nu e prea important?! sau ca de la unguri se deviaza circulatia sa nu mai ajunga masini in arad ca-s zeci de km de masini stationate nici asta nu-i important....in schimb pro-tv -ul ne face reclama ca de pe net sa pornit protestul
Am vrut sa spun ca scopul nostru principal era sa fim multi, si ca ceea ce s-a vazut la TV a fost o gramada de oameni adunati si dezorganizati. Si nu va ma faceti iluzii ca posturile TV vor sa arunce o mana de ajutor, acum jumatate de an Realitatea TV a avut sansa sa faca cu adevarat ceva dar unde strigau tare ca prin petitie se doreste eliminarea taxei au acceptata noua taxa care tot hotie este. Atunci sa fi iesit in strada! Nici acum nu este tarziu dar parca vad ca se va anula ultima HG, se va reveni la vechea taxa si toata lumea va fi multumita. Nu va mai conta ca suntem unii care chiar si dupa vechea taxa trebuia sa platim mii de euro si ca banii dispar din visteria statului.

Last edited by avolocaru; 14-12-08 at 08:06.
avolocaru is offline   Reply With Quote
Old 14-12-08, 11:08   #988
Bengy_BLS
VW Driver

Stage 5
 
Bengy_BLS's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,326
Member of:
[VW]
[RENAULT]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

pai ori facem adunare generala cu haos si cu scandal , fara autorizatie si alte alea ori stati acasa .
nu o sa ii doara niciodata ca avem autorizatie , e un simplu miting , cand suntem multi si nu avem si facem bahaos , atunci o sa se ia masuri , nu mai trebuie grupati toti , tre impartiti in grupuri de cate 10-15-20 si porniti din diferite locatii , si blocati diferite artere . asa induci in eroare si politia si jandarmii si tot . revolutia a fost fara autorizatie . luati exemplul tarilor gen italia si franta , cum nu le convine ceva cum hop in srtada , chestiile astea nu se dau la tv ca sa nu ii invete si pe romani la prostii , dar asa se intampla . Nu trebuie sa fie un miting , trebuie sa fie un protest fara precedent. intelegeti ca UNITI PUTEM FI MAI PUTERNICI . Omul este singura arma impotriva altui om . sper ca in zilele urmatoare sa fie si mai rau in ceea ce priveste protestul.
stabiliti , hotarati si nu mai anuntati pe net , ca de aia avem curcani pe cap , si nu mai chemati nicio televiziune ca tot modalitate de a cheama politia este . anuntati prin telefon, din vorba in vorba , ca la revolutie nu a fost cu netu
__________________
Bengy_BLS is offline   Reply With Quote
Old 14-12-08, 12:08   #989
allexutzzu

Stage 5
 
allexutzzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 855
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

nu cred ca avem ce le face...singura solutie: motoare turbo sub 2000...motor mic cu putere rezonabila!
allexutzzu is offline   Reply With Quote
Old 14-12-08, 12:23   #990
luckas
VW Driver

Stage 3
 
luckas's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 111
Member of:
[VW]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

la timisoara si azi s-au organizat marsuri de protest si s-au scandat lozinci anti taxa ,stiti? si se va continua si saptamina viitoare. problema e ca au ramas putini cei care nu au platit pina acum taxa,iar pe ceilalti care au reusit saptamina asta sa plateasca ii doare la bascheti ( nu pe toti ) . nu prea avem sprijin de la nimeni si sintem TOTI considerati niste smecheri care cistigam bani din vinzari de masini si nu platim taxe la stat. asta e ROMANIA .
__________________
JOSSSSSSSSSS TAXA
luckas is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -