Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 31-01-09, 03:46   #1516
StreetStyle22

Stage 5
 
StreetStyle22's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,919
Member of:
[DACIA]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by Mustang View Post
Eu nu inteleg ce te ataci atat cand se vorbeste de Dacia...
Jur ca nu inteleg...
Lucreaza vreunul din rudele tale pe acolo, sau ce?! De ce te ataci asa rau?Nu ma atatac,ma deranjeaza unele treburi. Esti proprietar de Logan? Nu eu.

Hai sa iti spun ce are lumea impotriva lui Dacia (mai nou):
Imbecilii de la Dacia fac protest sa se mentina taxa triplata pentru ca raman ei fara job. Pe mine ma doare in cot, ti-o zic sincer.
Aia nu are treaba cu taxa,praf in ochii pentru multi,nu si pentru mine.

Ne spune Stroe ca va scadea preturile la Dacia dupa ce se va incepe programul RABLA.

Chiar crezi ca ma intereseaza ce zice Stroe,pai tot francezii comanda acolo,el e o marioneta romaneasca.

Tot baga in fata ca el doreste ca RABLA sa porneasca si dupa aia scade preturile... Pai tu esti singurul care ceri ca programul RABLA sa se puna in miscare.
Fa asa: anunta scaderi drastice de pret. Fa clientul sa faca presiuni impotriva Guvernului pentru a pune in aplicare programul RABLA mai rapid ca sa iti cumpere masina.

Ar trebui sa iti creasca vanzarile... in no time. Si aici ma refer la oamenii care nu au pretentii cu masinile din afara, ci isi doresc o simpla masina cu un minim de confort - ca DACIA e noua, nu este nici proasta, dar nici tanc cu confort 1. E o masina acceptabila si trebuie sa te astepti ca lumea sa nu iti vrea produsul, asta nu inseamna ca trebuie sa faci greva pentru blocarea taxei de inmatriculare triplata.

LOGAN-ul cel mai ieftin este 7300 de euro. Ce spui tu cu 6400 este o ineptie, ca nu este cu TVA cum se lauda imbecilul de STROE.
O ineptie care e adevarata,primesti o cutie cu 4 roti,un volan,un motor si schimbator.

Nu ma atac,nici nu lucreaza nimeni la dacia. Dar unii de pe aici sunt porniti impotriva ei si nu mi se pare corect,cutie la 6400, necutie sunt uni care si-o cumpara,pentru ca atat isi permit si da la bani aia iti cumperi ceva de dincolo mult mai bun,daca ai bani jos daca nu bagi rate,o intrebare te-ai baga la un rate la un second hand de 9 ani ?Nu toti au bani jos.
Am un vecin si-a luat polo modelul 2007,pai a dat 8000 de euro pe el (asa a zis el) si mi-a intrat toata unghia de la degetul mijlociu in locul dintre far si bara lui,si tot o dacie noua (fie ea lighean) e mai praf ca masina lui,uite pe mine mentalitatea asta de om ma deranjeaza,adica tu vii cu una facuta tzandari(scuzati expresia),una la care farurile de la ceata sunt bagate in spate cu 2 cm si cum sa dai 8000 de euro pe asa masina? Da confortul in polo si lighean nu se compara,e mult mai tare Polo ca si confort,calitate a materialelor.
In legatura cu taxa,ar trebui sa se scoata de tot,sa aducem fiecare ce masina vrea,nu conteaza,oricum masinile vechi vor pica si or sa pice.
Si asa Stroe ala zicea ca el vezi doamne vinde multe ligheanuri la nemti,foarte bine sa le vanda lor,si atunci poate o sa creasca mai bine in Romania,normal ca la aia le vinde,pentru ca ei fac pentru export mai de calitate ca si pentru import,tipic romanesc,de parca nu ar fii acelasi pret.

Mustang daca tu mai crezi in aceste grupuri(partide),ce sa zic de ceilalti,pentru ce o noua revolutie ?
O dau in istorie......
Daca Proclamatia de la Timisoara din 1989 era respectata,numai vedeai nici un membru al partidului comunist in actualul guvern,poate multi o sa zica si ce daca se respecta,veneau altii mai tineri fara experienta(aia nu avem de un sa stim,trebuia atunci sa aflam,dar am aflat ce fac astia cu experienta si batrani ce isi bat joc de o tara intreaga)am primit libertate si nu stim ce sa facem cu ea.
Serjan vrei primi o amenda pentru ca te duci si urli in public asa de capul tau,mai bine organizati din nou ceva,sa stie primaria,ca asa iesiti foarte rau,si va fii mult scandal pentru nimic.

Last edited by StreetStyle22; 31-01-09 at 03:58.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 12:58   #1517
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by StreetStyle22 View Post
O ineptie care e adevarata,primesti o cutie cu 4 roti,un volan,un motor si schimbator.

Nu ma atac,nici nu lucreaza nimeni la dacia. Dar unii de pe aici sunt porniti impotriva ei si nu mi se pare corect,cutie la 6400, necutie sunt uni care si-o cumpara,pentru ca atat isi permit si da la bani aia iti cumperi ceva de dincolo mult mai bun,daca ai bani jos daca nu bagi rate,o intrebare te-ai baga la un rate la un second hand de 9 ani ?Nu toti au bani jos.
Tocmai asta e problema mea...
Daca nu am bani de masina noua, nu mi-o baga pe gat cu o taxa de prima inmatriculare pentru SH-uri din afara.
E treaba mea sa imi aleg ce vreau, cand vreau si la ce bani vreau EU!
De ce sa dau 6400 de euro pentru un Logan chel, cand pot da 6400 de euro pe un Golf 4 din 2002 in stare buna? Si pe langa asta sa am si geamuri electrice, aer conditionat, presuri, stingatorul de incendiu si trusa de prim ajutor... De ce pretul asta? Pentru ca a fost putin "botita" masina printr-o parcare in Germania, sau alt tip de accident usor... Big deal. Loganul arata de 3 ori mai urat decat un Golf putin botit si reparat. Sa fim seriosi acum...

Si daca imi spui ca un Golf 4 din 2002 polueaza mai rau decat Loganul, este o adevarata ineptie...
Da, sunt de acord sa imi fac credit de 6400 euro pentru un SH de 7 ani care are toate optionalele pe care mi le doresc, decat sa imi fac un credit pentru o cutie fara optionalele pe care mi le-as dori.

Sunt de acord cu taxa pentru cei care vor x5, q7, motoare de 5 litri... Vrei sa suferi ca ai masina scumpa? Scoate banul pentru inmatriculare, fratioare... Dar eu daca nu am banii de X5 si Q7 si vreau un Golf 4, de ce trebuie sa platesc aproximativ 4000 de euro ca sa o inmatriculez?

Acum il astept pe nemernicul de Stroe sa vad cat scade din pretul Dacia, odata inceput programul de casare.

Cat despre faza cu partidele politice - nu mai votez, pentru ca nu vreau sa mai votez niste oameni care promit ca fac aia si ailalta, iar dupa ce sunt alesi uita de promisiuni si isi umplu buzunarele pe carca noastra, din impozite exorbitante, taxe exorbitante si alte legi imbecile pe care le pot da EI! Ca se cred dumnezei in tara asta...
Nu mai votez nimic pentru ca nu vreau sa ma simt oarecum responsabil (sau prost, mai pe romaneste) pentru ca EU am ales personajele din Looney Toons, care sa ma f... in gura dupa ce i-am votat.

Ca un final: a inceput sa ma doara fix in varful ... cotului de ce se va intampla cu taxa - repet: cei care sunt cu masinile trase pe dreapta nu vreau sa se supere pe mine, sau sa ma atace - imi pot da seama ce inseamna sa ai o masina pe care sa nu o poti conduce, dar consider ca, pe perioada asta de criza, avem alte lucruri care ne "ard" si ne pot face mai mult rau, decat o taxa idioata pusa de niste idioti cu 4 clase.

Last edited by Mustang; 31-01-09 at 13:01.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 13:29   #1518
StreetStyle22

Stage 5
 
StreetStyle22's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,919
Member of:
[DACIA]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Golf 4 din 2002 nu are cum sa polueze mai mult decat un lighean,aici sunt de acord cu tine.dar faza e ca polo vecinului meu nu stiu daca a fost botit usor daca bara sta ca dracu pe masina si alea de ceata sunt in spate cu 2 cm,eu zic ca s-a tepuit rau.
De ce Q7,X6, de masinile mici cu litraj mare ce zici ?
Nimeni nu prea isi cumpara de 5 litri.. pe mine ma enerveaza ca pune taxa pe o masina noua cu litraj mare,sa zicem un 2.5 de la audi care cred ca e euro 5 deci ala e peste lighean cu motor mai eficient ca ligheanul dar ii dai taxa,asta e un lucru care e aiurea.
Dar sunt oameni si oameni,tu ti-ai gasi o masina ok sh,dar altu si-ar gasi una botita rau de tot,reparata ca dracu si ar mai da si o caruta de bani pe ea.Aici e vorba de cei care se pricep sau stiu sa caute unele defecte si cei care isi iau tepe de la bisnitari ce aduc masini de dincolo.
Eu unul de 6400 de euro as cumpara un Golf 3 Vr6 de 2.8 24v,pe care as da 5400 de euro care sa fie in stare buna si restu de 1000E as plati taxa asta,totusi e motor mare,dar nu toti au nevoie sau vor motoare mari.
Nu are rost sa comparam ligheanul cu golf 4.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 13:48   #1519
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Atunci sa nu mai porecleasca masinile astea cazane, drujbe, coji, groapa de gunoi si mai stiu eu.

Despre X5/Q7 spuneam pentru ca sunt masini deja de lux folosite pentru basini... N-au bani sa manance o sarma si ei isi cumpara strutocamile d'astea care sunt oricum sufocate in traficul infernal din Bucuresti...
Daca le iei doar ca sa suferi de grandomanie - sufera frate de bani si la taxa... nu te mai da rotund.

Cat despre faza cu tepuirea - daca te duci in tari "calde" sa iti iei masina, te duci macar cu unul care se pricepe (daca nu te pricepi), ca sa nu iti iei teapa. Daca nu te duce capul sa iti iei masina buna, asta e! Suferi tu, ca nu sufera tot poporul pentru ca nu te-ai priceput tu sa iti iei masina. Ca a fost o investitie proasta, asta e... oricum Polo-ul (chiar si pre-2004) sta mai bine decat Loganul si lovit - pretul nu e justificat insa la ce si-a luat - e teapa lui. Cu ce ma deranjeaza pe mine? Tot nu se poate numi coaja de masina...

Coaja de masina este o ragalie care sta sa cada tabla dupa ea, la cat de mancata de rugina e... care arata intr-o stare deplorabila si care este luata pe un pret pe masura (200-300 de euro).
Am vazut Nexia de vanzare la nemti cu 200 de euro - numai din fotografii se vedea ca e mancata de rugina si ca avea aripa gaurita... dar nu cred ca aceste coji sunt scoase de vanzare pentru a merge cu ele... ci pentru piese.
Ca romanii sunt o parte prosti si isi cumpara drujbele astea, crezand ca sunt bune de circulat prin tara... e problema lor - rar-ul ar trebui sa isi faca treaba corect si sa le dea cu flit.

Asa ca... taxa nu e justificata, Dacia nu a facut bine pentru ca incercat sa impuna prin greva lor pastrarea taxei si nu face bine nici cu strategia de marketing cu privire la vanzari.
Am spus-o postul trecut: daca vrei sa atragi clientul, faci oferta inainte, nu dupa ce incepe programul RABLA. Acum Stroe o sa spuna ca incepe sa faca reduceri abia dupa ce vede ca lumea se misca catre programul de casare. Daca nu va vedea EL ca lumea duce rablele, nu va face nicio scadere de pret si cu asta ... basta.
Quote:
Originally Posted by NSL_Florica View Post
Da ai dreptul sa circuli 90 de zile cu ea in Ro din cate stiu eu. Sunt state non Eu.
Asa stiu si eu.
Asta a fost (sper) ultimul meu post pe acest topic.
SUCCES!

Last edited by Mustang; 31-01-09 at 14:07.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 13:56   #1520
luckas
VW Driver

Stage 3
 
luckas's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 111
Member of:
[VW]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Oricum am tot invirti taxa asta ,nu e normala. Pur si simplu nu e o taxa ca altele,e o pedeapsa,o interdictie,mai ceva ca o amenda,parca am fi furat masinile . NU-I nimic ,pina la urma se va rezolva cumva si dupa cum se aude vom plati toti dupa cit poluam ( cum e normal ) si atunci sa vad daca ai mai doare in bascheti pe cei care nu au fost afectati de taxa asta imputita si au tot felul de hirburi poluante ( non euro ).
__________________
JOSSSSSSSSSS TAXA
luckas is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 15:54   #1521
thor

Stage 3
 
thor's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Pai atunci,kat platesc miile de dacii 1300,nova,super nova?cas cam hent si astea la norme?sau ,astea vor fi scutite,ca deh,is cotetze pe roti,facute in Patria Muma.??
__________________
Powered by thor
thor is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 16:54   #1522
Bogdan_mb

Stage 5
 
Bogdan_mb's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,267
Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by StreetStyle22 View Post
Golf 4 din 2002 nu are cum sa polueze mai mult decat un lighean,aici sunt de acord cu tine.dar faza e ca polo vecinului meu nu stiu daca a fost botit usor daca bara sta ca dracu pe masina si alea de ceata sunt in spate cu 2 cm,eu zic ca s-a tepuit rau.
De ce Q7,X6, de masinile mici cu litraj mare ce zici ?
Nimeni nu prea isi cumpara de 5 litri.. pe mine ma enerveaza ca pune taxa pe o masina noua cu litraj mare,sa zicem un 2.5 de la audi care cred ca e euro 5 deci ala e peste lighean cu motor mai eficient ca ligheanul dar ii dai taxa,asta e un lucru care e aiurea.
Dar sunt oameni si oameni,tu ti-ai gasi o masina ok sh,dar altu si-ar gasi una botita rau de tot,reparata ca dracu si ar mai da si o caruta de bani pe ea.Aici e vorba de cei care se pricep sau stiu sa caute unele defecte si cei care isi iau tepe de la bisnitari ce aduc masini de dincolo.
Eu unul de 6400 de euro as cumpara un Golf 3 Vr6 de 2.8 24v,pe care as da 5400 de euro care sa fie in stare buna si restu de 1000E as plati taxa asta,totusi e motor mare,dar nu toti au nevoie sau vor motoare mari.
Nu are rost sa comparam ligheanul cu golf 4.
1. golf 4 1.9tdi 90cp : CO2 Emissions 135.0 g/km
logan 1.5 dci 80 cp : 120 g/km

2. la euro 5 taxa este 0

3. golf 2.8 vr6 am mai vazut multe situatii de genu, chiar nu intaleg, taxa de 1000 e mare, dar ce faceti frate cu impozitul + consum + etc...
__________________
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 17:34   #1523
StreetStyle22

Stage 5
 
StreetStyle22's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,919
Member of:
[DACIA]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Daca vrei motor mare platesti,daca vrei motor mare scoti banu' mi se pare logic cel putin mie,oricum nu taxe de peste 1000 de euro,in orice stat european pentru motor mare platesti,mi se pare corect.

Last edited by StreetStyle22; 31-01-09 at 17:44.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-09, 23:04   #1524
GTXR

Stage 5
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,803
Member of:
[Opel]
[FORD]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

am un motor de 1600 si trebuie sa platesc 50 de mil ,bataie de joc fratilor,parca as avea camion ,in fine RUSINE...mai astept o sapt maxim 2 daca nu ma duc la bulgari ,dau bani la altii ,si poluez la mine...misto
GTXR is offline   Reply With Quote
Old 01-02-09, 07:59   #1525
mariusD

Stage 5
 
mariusD's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 477
Member of:
[AUDI]
[Opel]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:
Originally Posted by StreetStyle22 View Post
Daca vrei motor mare platesti,daca vrei motor mare scoti banu' mi se pare logic cel putin mie,oricum nu taxe de peste 1000 de euro,in orice stat european pentru motor mare platesti,mi se pare corect.
pentru orice motor platesti indiferent ca e mic sau mare, asta ar insemna ca , doar cei bogati ar avea masini cu motoare mari iar ceilalti ... motorase ... c-am cum e acuma cu accidentele... astia care omoara cu ferari-ul scapa ceilati fac puscarie care nu au ferari ... oricum taxa ar trebui sa fie calculata si la salariu mediu pe ec. al romaniei nu salariul unuia din germania sau alta tara.
mariusD is offline   Reply With Quote
Old 01-02-09, 13:29   #1526
thor

Stage 3
 
thor's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Ultimu lucru care ai intereseaza pe hoti astia,daca taxa lor e corelata cu salariu mediu pe economie!Probabil ca majoritatea lor habar nu au cat e salar mediu pe ec...Eu cred ca APIA a avut un cuvant greu de spus in majorarea excesiva a taxei,iar DACIA e praf in ochi aruncat la fraieri care pun botu.Astia ai doare ca numai e boomul de vanzari auto noi,nu ca nare DACIA de munca!Majoritatea productiei era LA EXPORT! Si atunci?Unde'i spilu ca nu ma prind?Desigur,ca Tiriac Auto,a inregistrat scaderi dramatice de vanzari,si nu numai el,si atunci,ce au zis?CALINE,SI ASA ESTI PE FARAS,DALE TAXA LA TOT CARTIERU'!...
thor is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 10:19   #1527
Lupy

Stage 4
 
Lupy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 250
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

"Toti cei afectati de taxa auto, romani adevarati care au ceva de spus impotriva acestei mari nedreptati, sunt asteptati pe data de 7 februarie ora 12:00 in ARAD(Primarie), BISTRITA(Parcare Kaufland), BRASOV(Tarlungeni), BUCURESTI(Piata Victoriei), CLUJ(Sala Sporturilor), CONSTANTA(Casa de Cultura), DEVA(Parcare Real), IASI(Palatul Culturii), MURES(Parcarea Auchan), ORADEA(Parc 1 Decembrie), PITESTI(Stadion Nicolae Dobrin), PLOIESTI(Casa Sindicatelor), SUCEAVA(Cumparatura), TIMISOARA(Stadion Dan"



... este de la un comentariu de pe Libertatea ... confirma cineva ??
... eu vin si de data asta.
__________________
www.machetetv.ro

Lupy is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 10:25   #1528
D o n n

Stage 5
 
D o n n's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,971
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

s`a hotarat ma ceva de taxa asta
?
D o n n is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 11:23   #1529
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

Noi ii batem la cap si pe ei in doare in cwr...
Asa o sa fie si de data asta... sunt mai mult ca sigur ca asa se va intampla.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 11:28   #1530
nutzuXXL

Stage 5
 
nutzuXXL's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,097
Member of:
[VW]
[SEAT]
Default Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

am intrat in februarie si despre taxa nu se aude nimic ... o sa ne amane de pe o luna pe alta . de parca nu puteau sa bage alta ordonanta de urgenta si sa revina la taxa netriplata . e bataie de joc . 2009 se anunta a fi un an de tot ***u
__________________
nutzuXXL is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -