Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 11-10-08, 05:39   #1
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

Default O intrebare...

Are politia de circa voie sa te controleze in masina fara mandat ?? soferul a fost reclamat ca ar avea ceva in masina, dupa care a fost oprit si controlat in masina fara nici un fel de mandat.. precizez ca ne vorba de droguri.
Old 12-10-08, 19:28   #2
manumeciu

Stage 5

manumeciu's Avatar

Default Re: O intrebare...

Da. Politistul (indiferent din ce serviciu face parte) poate sa efectueze, cu respectarea dispozitiilor legale, controale ale persoanelor si bagajelor, precum si ale vehiculelor aflate in circulatie, atunci cand exista indicii temeinice cu privire la savarsirea unor infractiuni sau posibile actiuni teroriste.

Reclamatie din partea unui informator (spre exemplu) inseamna indiciu temeinic.
Old 13-10-08, 03:45   #3
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

pai da.. fratimiu a scos s-a luat cu unii in trafic, aia erau mai multi intr-o masina, fratimiu fiind singur, a scos pistolul la ei.. au inceput urmariri prin cartier pe aici , m-a sunat si m-am dus si eu dupa ei.. ma rog.. asta s-a intamplat pe la farfurie la carol.. dupa vreo 15 minute, fratimiu era in zona piata progresu, a fost oprit de un echipaj de politie de la circa 16, care au chemat si pe cei de la 14 care se ocupau de zona unde s-a intamplat toata treaba.. i-au controlat masina si i-au fost gasite 2 pistoale.. pistoalele erau d-alea de la air soft, cu bile de plastic, dar unul din ele era cu butelie de gaz, care facea propulsia mai puternica.. ambele fiind de jucarie.. nu-ti trebuie permis sau ceva de genul pentru a fii in posesia lor... si de-asta eram curios in legatura cu perchizitia in masina, fara mandat.
Dodo_998 is offline   Reply With Quote
Old 13-10-08, 07:30   #4
Jdm-Motors

Stage 4

Jdm-Motors's Avatar

Member of:
[Honda]

Fratele tau ar trebui sa fie mai cuminte!
Jdm-Motors is offline   Reply With Quote
Old 14-10-08, 11:27   #5
Herbas

Stage 5

Member of:
[Fiat]

Quote:
Originally Posted by Jdm-Motors View Post
Nu de alta dar in cazul in care ei aveau pistol pe bune le dadea baza legala sa traga
Herbas is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 16:02   #6
Tweety_rzw
VW Driver

Stage 5

Tweety_rzw's Avatar

Member of:
[VW]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by Jdm-Motors View Post
De ce spui asta ? Si eu am vrut sa imi iau pistol pe ABS (mai pe romaneste ,un pistol din plastic ,seamana cu cel de jucarie doar ca ii poti pune bile de plastic,mai mult folosesti aceasta arma la intimidare,daca te mananca si ii pui bile de metal atuncia devine ILEGAL )asa ca nu ai de ce sa iti faci griji nu are ce sa ii faca fratelui tau numai daca era modificat pistolul !
Tweety_rzw is offline   Reply With Quote
Old 17-02-09, 13:37   #7
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

din cate stiu pentru portbagaj ii trebuie mandat. fara mandat au voie doar ofiterii de vama sa controleze in portbagaj.
adica, daca politistul iti spune sa deschizi portbagajul si nu are nici un fel de mandat, tu poti sa-l refuzi. daca ti-l va deschide fortat poti sa faci plangere si oricum ce gaseste acolo din cate stiu nu se poate considera proba, deoarece neavand mandat practic a umblat ilegal in portbagaj.
dar in masina, daca vede pe geam ca ai un pistol te poate obliga sa intre si sa vada
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 17-02-09, 13:42   #8
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Amphetamine, citeste si mai sus... au voie atunci cand exista indicii temeinice .
Tweety: fara suparare, nu cred ca esti in masura sa iti dai cu parerea legat de legitima aparare si regimul armelor si munitiilor. Vezi ce a zis herbas, ca a zis bine
Old 17-02-09, 13:45   #9
Tweety_rzw
VW Driver

Stage 5

Tweety_rzw's Avatar

Member of:
[VW]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA View Post
Amphetamine, citeste si mai sus... au voie atunci cand exista indicii temeinice .
Tweety: fara suparare, nu cred ca esti in masura sa iti dai cu parerea legat de legitima aparare si regimul armelor si munitiilor. Vezi ce a zis herbas, ca a zis bine
Da man nu sunt in masura din cauza ca ce?Ca am varsta pe care o am?

De unde sti tu ce am patiti eu cu alti prieteni in viata,daca nu stiam sigur nu ma mai bagam la vorba aiurea asa ca incearca sa intelege-ti si parerea altor oameni indiferent de varsta la orice varsta poti invata si tu la randu tau poti invata pe altcineva !Cum am mai zis pistolul cu bile ABS nu e ilegal !Daca arma a suferit modificari este o ilegalitate sa il porti !
Old 17-02-09, 13:58   #10
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Eu nu ma refeream la un pistol de "jucarie", ma refeream sa citesti ce a zis Herbas. Citeste mai multe despre legitima aparare; in cazul in care cei cu care s-a certat in trafic aveau si ei arme, erau indreptatiti sa se apere. Fiindca pt ei, pistolul ala de plastic parea real si era o amenintare asupra vietii si integritatii lor.
In concluzie: stati cuminti cu armele, indiferent ca sunt reale sau "jucarii".
Si fara suparare... "in viata"?! Ai 16 ani, nu ai inceput inca viata Si nu cred ca vrei sa ti-o termini asa devreme, din cauza ca ai amenintat pe cineva cu o "jucarie" si ala a scos o arma reala. Nu o spun cu rautate.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 17-02-09, 14:02   #11
Tweety_rzw
VW Driver

Stage 5

Tweety_rzw's Avatar

Member of:
[VW]
[Opel]

Nu am zis ca esti rautacios,dar intotdeauna toata lumea se leaga de cei mai mici,dar de cele mai multe ori avem si noi de zis ceva si nu am spus eu ca voi umbla cu pistolu acela la mine pt ca stiu ca nu este bun nu iti aduce niimica bun eu spuneam ca parere !si apropo putine persoane au permis pt arme cei ce au arme si permis sunt in general politistii...dar oamenii de rand ca noi mai putin !Ce sa mai lungim vorba sa nu mai poarte arma dupa el si gata,sa o vanda...mai ales ca ai zis ca a fost modificata !
Old 17-02-09, 14:37   #12
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

Fratimiu s-a ales cu dosar penal pentru amenintare.. i-au dat un pistol inapoi, l-au oprit pe cel cu gaze. Sa vedem mai departe..
Dodo_998 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-09, 20:21   #13
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

oarecum intrebarea mea e cam tot pe acolo.
stiu ca nu am fost implicat in asta dar sunt si eu curios.

cum erau atatea filtre de politie care cautau in portbagajele oamenilor cautand armele alea furate de la depozit. poti refuza politistului sa iti deschida porbagajul? si daca da .. cum s-a zis mai devreme (ca ar avea nevoie de mandat) ce iti poate face daca il refuzi. adica te poate retine acolo, sau duce la sediul politiei pana eventual face rost de mandat ? sau daca vrea sa te duca la politie ... ai dreptul sa refuzi ?
chiar nu am mare lucru in masina in afara de o bata de baseball. dar sunt si eu curios. cum e cu toate procedurile astea si cum se poate umbla astfel incat sa-mi fie bine mie.
Spark is offline   Reply With Quote
Old 18-02-09, 11:11   #14
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

pai daca nu ar epentru ce sa te retina, nu prea are voie sa te retina. daca exista indicii cum a zis si geo, atunci te poate retine, dar daca nu exista si daca te retine degeaba poti face plangere, invocand diverse motive cum ar fi clasicul: "am pierdut x din cauza ca m-a retinut nenea militianu". dar dac anu ai nimic in portbagaj nu are rost sa il refuzi. ii deschizi, ii arati si gata.
22VIN is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -