Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 15-05-07, 19:49   #1
PH-04-WPD

Stage 5

Default Amenda primita prin posta pentru depasirea vitezei

Nu stiu daca titlul topicului este foarte bun, si imi cer scuze daca nu e. Astazi am primit o scrisoare de la politia rutiera bucuresti, cum ca pe data de 14.12.2006 am depasit limita legala de viteza in Balotesti. Precizez ca masina nu era pe numele meu atunci, nu facusem actele. Oricum trebuie sa completez formularul cu numele meu cum ca am fost eu la volan. Acum intrebarea mea este urmatoare, permisul se ridica la peste 50km peste viteza legala nu? Ca nu stiu daca aveam sau nu 100km/h si in balotesti e limita de viteza 70 si dasta intreb ca daca e peste 50km/h ar insemna sa am cel putin 120km/h. Eu asa stiam ca e. Noul decret recunosc ca nu l-am citit . Dar cred ca tot asa a ramas. Mama e avocat si mi-a spus ca o sa constestam amenda, dar unde e procesul verbal? doar dupa ce trimit forumularul completat cu numele meu o sa vina si procesul verbal nu?
Old 15-05-07, 20:15   #2
shadow

Presedinte AfterDark Racing

Stage 5

shadow's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
Default Re: Limita de viteza...

Am auzit ca dupa decretul nou se suspenda permisul la 40km/h peste viteza legala, dar nu sunt 100% sigur.
shadow is offline   Reply With Quote
Old 15-05-07, 20:37   #3
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Amenda vine proprietarului masinii. Si daca nu ai condus tu atunci, trebuie sa spui cine era la volan... si respectiva persoana va primi amenda.
Daca le raspunzi ca tu erai... nu stiu in ce masura mai poti contesta dupa, fiindca iti vor arata probabil dovada (foto/filmare) ca masina a rulat peste limita legala acolo, condusa de cine ai declarat tu.
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 15-05-07, 20:45   #4
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
Originally Posted by shadow View Post
Am auzit ca dupa decretul nou se suspenda permisul la 40km/h peste viteza legala, dar nu sunt 100% sigur.
fals.

La peste 50km/h se retine permisul.
pentru depasirea cu 41 – 50 km/h se iau 6 puncte de penalizare.
Old 16-05-07, 10:17   #5
Lucian_benz

Stage 4

Default Re: Amenda primita prin posta pentru depasirea vitezei

Quote:
Originally Posted by PH-04-WPD View Post
Nu stiu daca titlul topicului este foarte bun, si imi cer scuze daca nu e. Astazi am primit o scrisoare de la politia rutiera bucuresti, cum ca pe data de 14.12.2006 am depasit limita legala de viteza in Balotesti. Precizez ca masina nu era pe numele meu atunci, nu facusem actele. Oricum trebuie sa completez formularul cu numele meu cum ca am fost eu la volan. Acum intrebarea mea este urmatoare, permisul se ridica la peste 50km peste viteza legala nu? Ca nu stiu daca aveam sau nu 100km/h si in balotesti e limita de viteza 70 si dasta intreb ca daca e peste 50km/h ar insemna sa am cel putin 120km/h. Eu asa stiam ca e. Noul decret recunosc ca nu l-am citit . Dar cred ca tot asa a ramas. Mama e avocat si mi-a spus ca o sa constestam amenda, dar unde e procesul verbal? doar dupa ce trimit forumularul completat cu numele meu o sa vina si procesul verbal nu?
Ba baiatule,daca spui ca mama ta e avocat spune-i sa se intereseze de legea conform careia daca procesul verbal pentru o contraventie nu iti ajunge in termen de 30 de zile se declara nul.
Contesti procesul verbal,invoci aceasta lege si castigi.
Intereseaza-te!!!
Lucian_benz is offline   Reply With Quote
Old 16-05-07, 14:04   #6
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Alea 30 de zile de care zici tu sunt de la inregistrarea procesului verbal, nu de la comiterea contraventiei.
Adica dupa ce el le va raspunda cine a condus masina, ei vor completa procesul verbal/amenda si i-o vor trimite in maxim 30 de zile.
Iar termenul in care poate fi aplicata sanctiunea (inceiat procesu verbal) de la contraventie este de 6 luni!!!

Quote:
Legea e OG 2/2001:
- art. 13: (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei
- art. 14: (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Old 16-05-07, 14:41   #7
Lucian_benz

Stage 4

Corect.
De art.14 era vorba.
Din cate am citit acolo,tie nici macar nu ti-a ajuns inca procesul verbal,
deci te-ai scos.
Lucian_benz is offline   Reply With Quote
Old 16-05-07, 17:04   #8
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Pai procesul verbal o sa-l incheie cand le va raspunde el la scrisoare si le va comunica numele soferului. Apoi i-l vor trimite.

Ca asa procedeaza... trimit intai o informare proprietarului masinii si solicita numele celui care conducea masina. Proprietarul le trimite numele si ei intocmesc procesul verbal pe numele respectiv si il trimit. si din acel moment incep sa curga cele 30 de zile.

Last edited by RoSonic; 16-05-07 at 17:08.
Old 16-05-07, 21:23   #9
PH-04-WPD

Stage 5

da asa e. eu eram la volan si fostul proprietar a primit-o. daca e peste 50km/h e bine ... ca nu-mi ia permisu ca mai mult de vreo 100 nu aveam. azi am trimis formularul completat si acum asteptam procesul verbal pe care il constestam . Credeti ca mama numai de asta nu are timp. Mi-a spus ca ma ajuta cu contestarea dar mai mult nu are timp.
PH-04-WPD is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 21:54   #10
AdrianC4

Stage 4

Auziti, dar atunci nu se dadeau puncte! Se pot da puncte pentru o contraventie ce a fost savarsita acum o jumatate de an!
Am primit si eu astazi 2 amenzi, tot la balotesti, una pe 10.12.06 si una pe 26.12.06!

Mai am 5 puncte si daca mai imi dau astia inca 12 am sarit calu!
Cum e? Se pot da punctele chiar daca vb de anul trecut?
AdrianC4 is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 22:03   #11
AdrianC4

Stage 4

art. 14: (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Si daca eu nu primesc amenda prin posta, sau refuz sa ma duc sa o ridic in termen de 30 de zile ce se intampla ? Se prescrie? Adica la mine a facut scrisoarea recomandata pe drum fix 24 de zile! E emisa pe 05.05.07 .. si azi e 29.. Adresa mea e cam aiurea... Ce ziceti?
AdrianC4 is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 22:55   #12
PYT

Stage 5

PYT's Avatar

Quote:
Originally Posted by AdrianC4 View Post
Auziti, dar atunci nu se dadeau puncte! Se pot da puncte pentru o contraventie ce a fost savarsita acum o jumatate de an!
Am primit si eu astazi 2 amenzi, tot la balotesti, una pe 10.12.06 si una pe 26.12.06!

Mai am 5 puncte si daca mai imi dau astia inca 12 am sarit calu!
Cum e? Se pot da punctele chiar daca vb de anul trecut?
nu de la 1 dec 2006 a intrat noul cod in vigoare? deci din pacate cred k o sa-ti iei puncte pt ambele amenzi
PYT is offline   Reply With Quote
Old 03-06-08, 03:02   #13
FeS

Stage 5

FeS's Avatar

Member of:
[Opel]

Quote:
Originally Posted by RoSonic View Post
Alea 30 de zile de care zici tu sunt de la inregistrarea procesului verbal, nu de la comiterea contraventiei.
Adica dupa ce el le va raspunda cine a condus masina, ei vor completa procesul verbal/amenda si i-o vor trimite in maxim 30 de zile.
Iar termenul in care poate fi aplicata sanctiunea (inceiat procesu verbal) de la contraventie este de 6 luni!!!
Pe mine m-a luat radaru pe 03.05.2008 si nu am semnat PV.Abia azi 02.06.2008 mi-a sosit in posta o recomandata.Daca nu ma duc s-o ridic, se anuleaza pv-ul?
FeS is offline   Reply With Quote
Old 03-06-08, 03:25   #14
muntean.calin

Stage 1

Intrebarea mea la ce se scrie aici de 30 de zile este urmatoarea:

Daca o masina e cumparata in leasing trebuie sa ajunga la ei sau la mine in 30 de zile amenda ?

Si referitor la camere radar de pe autostrada:
-in primul rand cate sunt ca si numar pe Autostrada Soarelui
-in luna MAI functioneaza ?
-daca sa zicem ca am mers cu 140 - 150 pe autostrada si mau vazut toate camerele ce amenda se primeste ?
muntean.calin is offline   Reply With Quote
Old 03-06-08, 09:50   #15
Kent8

Stage 5

Kent8's Avatar

de exemplu intre cluj si turda sunt 7 sau 8.
jumate pe o parte jumate pe cealalta.
daca te`au luat toate...ai ramas fara permis pana in cluj.
ma gandesc ca asa`i si acolo
pana ai ajuns in bucuresti ti`ai lasat permisul.
Kent8 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -