08-11-07, 20:23
|
|
 Stage 5
|
posibilitate de radiere
va salut!
am si eu o problema si v as ruga daca se poate sa imi dati niste sfaturi (cum sa procedez)
anul trecut am vandut o masina(o alfa164)dar nu am facut act de vanzare-cumparare iar tipul care o are nu vrea sa facem actele.Mie mi a venit acum de la financiar sa p[latesc 2 mil si ceva pe care le am platit.
stie cineva cum pot sa o radiez sau ceva de genul asta ?
multumesc
|
|
|
08-11-07, 20:28
|
|
Stage 3
|
Re: ma poate ajuta cineva?
trebuie sa faci contractul de vanzare-cumparare ca sa poti radia masina...ameninta-l ca o dai furata dak nu vine sa faceti actele...alta posibilitate nu vad...
|
|
|
08-11-07, 22:05
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Da-o tu furata cat vrei, atata timp cat are cartea si talonul... nu prea faci dovada ca e furata. Plus ca sunt sigur ca i-ai dat cartea si talonul. Poti sa-l sperii cu furatul, dar ma indoiesc sa mearga.
ps: cartea si talonul le poti declara pierdute, nule si iti scoti altele, dupa care iti poti recupera masina
|
|
|
08-11-07, 22:13
|
|
 Stage 5
|
E simplu . Se numeste actiune in constatare . Da-l in judecata si cere ca instanta sa constate intervenita vanzarea-cumpararea cu privire la auto....., sa il oblige sa iti plateasca impozitul de la data vanzarii pana acum, sa dispuna radierea din baza de date a administratiei financiare si a brigazii de politie rutiera si bineinteles cheltuieli de judecata.
Pentru alte info astept un PM.
|
08-11-07, 22:51
|
|
 Stage 5
|
mai am cartea cea veche (pt ca am schimbat o),cea noua este la el.
dar am contract intre mine si fostul proprietar
-aaaaaaaaa si mai am o hartie facuta la mana(asa la repezeala l am pus eu sa o faca)
-am si copie dupa buletinul lui
|
|
|
09-11-07, 09:47
|
|
 Stage 5
|
Re: posibilitate de radiere
Salut ! @alecu.1980 daca nu ma insel cred ca este vorba de o Alfa 164 verde cu motorul schimbat. Daca doresti sa-l dai in judecata si sa cheltui cu avocatii nu ai decat de pierdut. Masina nu o poti da furata deoarece ai vandut-o din cate am inteles cu contract de vanzare -cumparare in regula. Mergi la circa financiara cu partea din contract pe care o ai si -fisa de inmatriculare- si scoate-o de pe rol.De asemeni platesti la politie rezervarea pentru un an a numarului si o copie a chitantei o pui in plic si o trimiti individului recomandat si specifici in recipisa ce contine. La fix o luna automobilul se radiaza in mod automat din evidentele politiei.Si daca vrea sa circule ulterior este treaba lui. Sau scoti duplicat al cartii de identitate a vehiculului si o radiezi de la financiar si din evidenta politiei ca fiind vanduta pentru piese de schimb. Caz in care nu prea mai poate sa o inmatriculeze. O alta metoda este aceea de a-l cauta si sa-i iei placile de inmatriculare, caz in care este obligat pentru a obtine altele sa viziteze serviciul evidenta auto.Si cum pana la inmatricularea pe numele sau si trecerea pe rol este tot masina ta,trebuie sa mearga cu tine acolo. Si pui lucrurile la punct. Sau te faci umbra lui cateva zile si cu prima ocazie,i-l blochezi langa un echipaj de la rutiera, le expui cazul succint,sustinut si de actul de instrainare iar daca nu ai trecut noul motor in cartea de identitate cu atat mai bine. In rest succes si nu uita de acum pasii : contract Vanzare-Cumparare , fisa de inmatriculare cu viza de scoatere de pe rol de la financiar,mentionarea in talon a datei de instrainare si cu asta sfarsitul eventualelor probleme.
|
|
|
09-11-07, 14:41
|
|
 Stage 5
|
NU am contract de vanzare-cumparare(era simplu daca aveam),am unul de mana(fara valoare).
motorul este schimbat dar nu este trecut in acte
|
|
|
09-11-07, 14:43
|
|
 Stage 5
|
i-ti voi da PM !
|
|
|
09-11-07, 21:00
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by alecu.1980
NU am contract de vanzare-cumparare(era simplu daca aveam),am unul de mana(fara valoare).
motorul este schimbat dar nu este trecut in acte
|
Actul de mana nu este fara valoare. El este considerat ca si un inceput de dovada. Deci poti doar sa il dai in judecata dupa cum ti-am spus mai sus.
Daca imi dai "traducerea" chitantei iti trimit o cerere de chemare in judecata pe care sa o depui la posta pe adresa judecatoriei.
Aha si cu privire la cheltuielile de judecata ( inclusiv avocat ) : partea care castiga are dreptul sa ceara a fi despagubit de cheltuielile pe care le-a facut cu procesul. Deci iti vei recupera toti banii dati ( asta daca ai de unde sa ii iei ).
Last edited by manumeciu; 09-11-07 at 21:03.
|
|
|
09-11-07, 23:55
|
|
 Stage 5
|
Poti face in felul urmator  aca ai zis ca ai copie dupa buletinul lui iei copia te duci in targ la o rulota din aia care face acte auto si faci un contract de vanzare cumparare cu care te duci la circa financiara si radiezi masina .O sa intrebi cine va semna in locul lui al cumparatorului ......pai poate semna oricine ca nu e nici o problema ......conteaza sa fie semnat
|
|
|
10-11-07, 00:31
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dragy2008
Poti face in felul urmator  aca ai zis ca ai copie dupa buletinul lui iei copia te duci in targ la o rulota din aia care face acte auto si faci un contract de vanzare cumparare cu care te duci la circa financiara si radiezi masina .O sa intrebi cine va semna in locul lui al cumparatorului ......pai poate semna oricine ca nu e nici o problema ......conteaza sa fie semnat
|
Ai dreptate, ce e un fals in inscrisuri in + sau in -.
|
|
|
10-11-07, 00:52
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by manumeciu
Ai dreptate, ce e un fals in inscrisuri in + sau in -.
|
nu este nici un fals .....daca cel care a cumparat masina nu o inmatriculeaza in termen de 1 luna contractul se anuleaza dar macar poate sa o radieze
|
|
|
10-11-07, 11:54
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dragy2008
nu este nici un fals .....daca cel care a cumparat masina nu o inmatriculeaza in termen de 1 luna contractul se anuleaza dar macar poate sa o radieze
|
 Tu citesti ce scri ?  Daca semnezi in locul altei persoane (fara procura )comiti un fals!! Nu o poate vinde altei persoane deoarece masina nu mai este in proprietatea lui!
PS: nu mai da sfaturi inteligente ( no offence )
|
|
|
10-11-07, 12:13
|
|
 Stage 5
|
iti dai seama ca daca era asa simplu puteam sa fac rost de un buletin si faceam un contract......dar asta SIGUR nu este OK
|
|
|
10-11-07, 15:57
|
|
 Stage 5
|
frate io ti-am dat o solutie prin care se poate ce vrei tu si nu ai nimik de suferit io cand am vandut masina care era pe numele lui tata am semnat in locul lui iar noul propietar nu a avut nici o problema ...deci se poate .......si in legatura cu sfaturile corecte nu cred ca e nimeni 100% corect sa fim seriosi fiecare incalca legea mai mult sau mai putin asa ca hai sa nu ne dam acum toti calugari ca nu are rost ....omu are o problema care se poate rezolva f simplu fara avocati si judecati sau mai stiu eu ce .....daca te incalzeste cu ceva fa un contract si mergi cu el la circa financiara cu o zi inaine sa expire radiezi masina si a doua zi nu mai e valabil si nu te poate acuza nimeni de nimik ......a si nu poti folosii orice buletin iti trebuiesc datele celui care i-ai dat masina ca ai zis ca ai copie dupa buletinul lui
|
|
|
|
|