Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 19-01-09, 17:18   #1
cannavaro

Stage 5

cannavaro's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Informatii despre o masina

Salut. Un anume X a vandut o masina lui Y. X a radiat-o in vederea vanzarii, a facut act de vanzare cumparare cu Y, pe 25.03.2008. Y a fost trecut in cartea masinii ( la masina de scris sau cum se spune) si trebuia sa mearga la rar la identificare cu masina ca sa i se puna stampila ca e noul proprietar si ca sa ii elibereze un nou talon.( Corect?!) Numai ca Y in perioada in care mai avea voie sa circule cu masina adica 30 de zile cred dupa radiere, nu s-a dus direct la rar si a mai circulat cu masina. A ramas fara talon in trafic ptr niste probleme la masina. S-a dus la rar sa il recupereze, si l-au respins odata ptr ca avea bateria in portbagaj, odata ptr jante mai mari decat cele din cartea masinii, odata ptr alte prostii. In fine. Masina a ajuns la mine ( am dat banii si am luat dosarul cu toate actele de la altcineva care a luat masina de la Y fara sa faca vreun act, deci eu urmeaza sa fac si acte cu Y de mai sus), si am un dosar, cu:
cartea masinii in original
copie dupa ea
Act de vanzare cumparare in original intre primii 2.
Copii dupa actul de vanzare cumparare
Talon nu am ptr ca a fost retinut si oricum masina fiind radiata trebuia predat la politie.
O declaratie de la fisc a primului proprietar ca nu are amenzi etc...

Masina e radiata acum normal, ptr ca in alea 30 de zile nu a obtinut alt talon noul proprietar.
Banuiesc ca noul proprietar nu a bagat masina la fisc, deci nu are ce declaratie de la fisc sa-mi dea. Trebuie doar sa bag eu masina la fisc pe numele meu, dupa ce fac actul de vanzare cumparare.

Zilele astea ma intalnesc cu proprietarul Y si fac act de vanzare-cumparare la notar, ca masina sa ajunga pe numele meu. Fac asigurare pe numele meu. Ma trec in cartea masinii. Fac programare la Rar...

Mai departe ce fac? Ce probleme pot avea?
Old 20-01-09, 12:38   #2
Tzepozzz

Stage 5

Tzepozzz's Avatar

Default Re: Informatii despre o masina

Y trebuie sa treaca si el pe la finante ca sa declare masina, scoate certificat fiscal si ti-l da tie, apoi treci si tu pe la finante sa o declari, iti pune stampila pe fisa de inmatriculare si mai departe la politie.
Tzepozzz is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 13:21   #3
cannavaro

Stage 5

cannavaro's Avatar

Member of:
[DACIA]

deci eu merg cu Y asta la fisc sa declare masina ( scoate certificat fiscal care il da mi se pare in 5 zile) si apoi fac act cu el de vanzare cumparare? Daca-mi da buletinul lui, pot sa fac eu toate actele astea?
cannavaro is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 13:24   #4
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

nu prea... dar poti incerca... nu are el timp sa mearga?
r0xanicutza is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 13:28   #5
cannavaro

Stage 5

cannavaro's Avatar

Member of:
[DACIA]

sper sa aiba. Intrebarea mea e urmatoarea: Daca y asta nu a bagat niciodata masina la fisc, si masina e radiata din circulatie, de ce trebuie sa o bage el la fisc, apoi sa o scoata de-acolo ca apoi sa o bag eu din nou? Nu merge sa o inscriu eu la fisc direct?
Old 20-01-09, 13:45   #6
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

pai... nu prea... pt ca astia incearca sa fac tot posibilul sa ne platim datoriile si se folosesc de toate mijloacele posibile. din cate stiu eu, nu ii scoate masina din evidenta fara sa-si plateasca datoriile. probabil d-aia nici nu a bagat-o.
un prieten de-al meu si-a luat o masina asta vara, si vanzatorul, a fost obligat sa-si plateasca toate amenzile (vreo 22 mil) ca sa poata sa o vanda.
singura chestie care cred ca ai mai putea sa o faci, e sa faci contract cu ala care are certificatul fiscal scos deja. nu cred ca o sa o poti inmatricula fara ala...
sau sa mergi cu Y sa o declare si sa o scoata...
Old 20-01-09, 13:50   #7
cannavaro

Stage 5

cannavaro's Avatar

Member of:
[DACIA]

pai ma gandesc ca eu fac act de vanzare cumparare la notar,si notarul cand face actul nu imi cere nicio foaie de la fisc cand intocmeste actele... doar buletinele, meu si al lui Y. Partea cu declaratia de la fisc , imi trebuie doar la rar.
Old 20-01-09, 13:59   #8
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

exact. dar la rar, o sa-ti trebuiasca declaratia lu Y, nu a lui X.
Old 20-01-09, 14:01   #9
cannavaro

Stage 5

cannavaro's Avatar

Member of:
[DACIA]

Am inteles Mersi. De maine ma apuc de treaba, sa vad ce iese.
Old 20-01-09, 14:09   #10
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

succes!

ps: ce masina ti-ai luat?
Old 20-01-09, 14:10   #11
cannavaro

Stage 5