Salut. Un anume X a vandut o masina lui Y. X a radiat-o in vederea vanzarii, a facut act de vanzare cumparare cu Y, pe 25.03.2008. Y a fost trecut in cartea masinii ( la masina de scris sau cum se spune) si trebuia sa mearga la rar la identificare cu masina ca sa i se puna stampila ca e noul proprietar si ca sa ii elibereze un nou talon.( Corect?!) Numai ca Y in perioada in care mai avea voie sa circule cu masina adica 30 de zile cred dupa radiere, nu s-a dus direct la rar si a mai circulat cu masina. A ramas fara talon in trafic ptr niste probleme la masina. S-a dus la rar sa il recupereze, si l-au respins odata ptr ca avea bateria in portbagaj, odata ptr jante mai mari decat cele din cartea masinii, odata ptr alte prostii. In fine. Masina a ajuns la mine ( am dat banii si am luat dosarul cu toate actele de la altcineva care a luat masina de la Y fara sa faca vreun act, deci eu urmeaza sa fac si acte cu Y de mai sus), si am un dosar, cu:
cartea masinii in original
copie dupa ea
Act de vanzare cumparare in original intre primii 2.
Copii dupa actul de vanzare cumparare
Talon nu am ptr ca a fost retinut si oricum masina fiind radiata trebuia predat la politie.
O declaratie de la fisc a primului proprietar ca nu are amenzi etc...
Masina e radiata acum normal, ptr ca in alea 30 de zile nu a obtinut alt talon noul proprietar.
Banuiesc ca noul proprietar nu a bagat masina la fisc, deci nu are ce declaratie de la fisc sa-mi dea. Trebuie doar sa bag eu masina la fisc pe numele meu, dupa ce fac actul de vanzare cumparare.
Zilele astea ma intalnesc cu proprietarul Y si fac act de vanzare-cumparare la notar, ca masina sa ajunga pe numele meu. Fac asigurare pe numele meu. Ma trec in cartea masinii. Fac programare la Rar...
Mai departe ce fac? Ce probleme pot avea?