ok .. dupa multe parlamentari cu zoliat .. adik 2 - 3 private`uri ... si cautari pe web am gasit un site al politiei romane .. culmea politiei rutiere Constanta unde lumea intreaba si chiar se raspunde
http://www.politiarutiera.cta.ro/
mai exact
http://www.politiarutiera.cta.ro/forum.php
si m`am gandit asa .. eu unu am pus in seara asta o intrebare acolo si ashtept sa mi se raspunda ..
fac topicu asta pentru urmatorul motiv .. cei care aveti probleme / intrebari/nelamuriri si apelatzi la acel forum dupa ce vi se raspunde postati si aici raspunsul / intrebarea sa ne cultivam si noi
un exemplu :
dan macovei - constanta
salutare. tot despre folie ca e la moda.

.
Daca imi pun pe masina o folie autorizata rar care sunt sansele sa fiu sanctionat de agentii de circulatie?

.
P.S. folia detine certificat de omologare eliberat de rar.
multumesc.
Raspuns: Sincer, cred ca sansele de a fi sanctionat sunt maxime.Potrivit art.191 pct.11 din H.G.85/2003, foliile care restrang sau estompeaza vizibilitatea, atat din interior cat si din exterior, nu sunt permise.
13.02.2006-1214
sau
Stefan Monica - Constanta
Filtru pe Bd. Tomis in dreptul Liceului de informatica. Cam 6 politisti in strada pe ambele sensuri. Unul dintre acestia ma opreste, se legitimeaza si imi cere buletinul. Apoi imi spune ca am fost oprita pentru ca nu mi-am pus centura de siguranta. Ma informeaza ca voi primi amenda prin posta in doua saptamani si imi comunica ce suma trebuie sa platesc si in ce termen. Este prima data cand sunt amendata si am permisul din anul 1995! Dar va felicit pentru modul de abordare al participantilor la trafic. Chiar este prima data cand apreciez ca domnul in uniforma este politicos, fara importanta data de uniforma, stiu ca am gresit, dar nu il injur in sinea mea (asa cum fac toti soferii, chiar daca nu recunosc) si nu vrea doar sa-mi gaseasca nod in papura sau sa-si faca planul la amenzi (desi poate e ceva real si in acest plan) Morala: am venit acasa cu stare de spirit buna desi am luat amenda. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa merg ca sa achit amenda.
Raspuns: Pentru moment nu trebuie sa mergeti nicaieri.In cel mai scurt timp, pe adresa dumneavoastra va ajunge un plic recomandat expediat de Politia Rutiera Constanta, ce va contine procesul verbal de sanctionare.NU ARUNCATI PLICUL, deoarece pe baza acestuia se calculeaza perioada de 48 ore, pentru a putea achita jumatate din minimul amenzii(pentru neportul centurii, 25 RON).La orice unitate apartinand administratiei financiare locale, puteti achita sanctiunea, iar in termen de 15 zile, trebuie sa remiteti chitanta de plata, prin orice mijloace(personal, posta, etc).Va recomand sa efectuati copie a chitantei de plata si sa o pastrati cu grija pentru a putea evita situatii neplacute.
14.02.2006-1190