Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 22-12-05, 10:19   #1
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default monitorizare stricta a inmatricularii autovehiculelor

Guvernul instituie o monitorizare strictă a înmatriculării autovehiculelor

Înmatricularea autovehiculelor va fi foarte strict monitorizată, iar societăţile de asigurări RCA şi cele abilitate să efectueze inspecţia tehnică periodică (ITP) vor fi obligate să furnizeze date Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Registrului Auto Român (RAR). Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Ordonanţa de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri privind vehiculele rutiere înmatriculare.

Datele ce vor fi furnizate de către societăţile de asigurare RCA şi de cele care efectuează ITP vor fi puse la dispoziţia Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCÎV), în sistem informatizat, pentru compararea cu evidenţa vehiculelor înmatriculate aflate în circulaţie. Aceste societăţi au obligaţia de a furniza aceste date în termen de 5 zile de la încheierea asigurării, respectiv a efectuării inspecţiei tehnice a vehiculului, precum şi listele cu autovehiculele pentru care aceste condiţii au fost îndeplinie anterior intrării în vigoare a acestei ordonanţe.

Ordonanţa prevede că neîndeplinirea acestei obligaţii de către societăţile de asigurări şi de către societăţile autorizate să efectueze inspecţii tehnice va atrage atenţionarea în scris a persoanelor juridice vinovate. Încălcarea de cel puţin două ori a acestei obligaţii se sancţionează cu suspendarea, pe perioade de la 1 la 6 luni a autorizării de a practica asigurările obligatorii RCA sau de a efectua inspecţia tehnică periodică.

Începând cu data 1 aprilie 2006, la împlinirea a 90 de zile de la data expirării inspecţiei tehnice sau a asigurării, precum şi pentru autovehiculele a căror asigurare sau inspecţie tehnică a expirat înainte de această dată, se aplică sancţiunea suspendării înmatriculării pentru vehiculele care nu au încheiat asigurarea RCA sau nu au efectuat ITP. Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a căror înmatriculare a fost suspendată conform acestei ordonanţe constituie contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 lei RON.

Tot până la această dată, sistemul integrat de evidenţă trebuie să devină operaţional.

Având în vedere faptul că, în prezent, sunt în circulaţie un număr de aproximativ 700.000 vehicule pentru care nu au fost schimbate certificatele de înmatriculare eliberate înainte de anul 2001 (dintr-un total de aproximativ 4.500.000 vehicule înmatriculate în România), ordonanţa instituie obligaţia preschimbării acestor certificate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a O.U.G., sub sancţiunea suspendării înmatriculării pe o perioadă nedeterminată.

De asemenea, ordonanţa prevede introducerea unor mecanisme juridice destinate să limiteze la maxim posibilitatea aplicării abuzive a sancţiunii suspendării înmatriculării, împotriva celor care, deşi şi-au îndeplinit obligaţiile legale, nu figurează astfel în bazele de date comparate.

În Raportul Comprehensiv de Monitorizare pe anul 2005 pentru România sunt semnalate unele probleme legate de gradul scăzut de asigurare RCA a vehiculelor înmatriculate, respectiv 75% în loc de 90% potrivit standardelor europene. Nerealizarea acestui obiectiv poate determina punerea în pericol a semnării de către România a Acordului Multilateral de Garantare (condiţie esenţială de aderare la Uniunea Europeană).

Sursa: Guvernul României - Biroul de presă - 21.12.2005
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 23-12-05, 00:06   #2
TVMfelina

Stage 2

TVMfelina's Avatar

daca ar da o ordonantza prin care sa scoata din uz si daciile pe carburator si masinile de dinainte de '90 ar fi extraordinar . nu ma refer la masinile intretinute ci la cotetzele cu care ne confruntam pe sosele zi de zi
Old 23-12-05, 07:28   #3
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

stat politienesc
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 23-12-05, 07:56   #4
scorpio GL

Stage 5

scorpio GL's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"TVMfelina\"
daca ar da o ordonantza prin care sa scoata din uz si daciile pe carburator si masinile de dinainte de '90 ar fi extraordinar . nu ma refer la masinile intretinute ci la cotetzele cu care ne confruntam pe sosele zi de zi
Cred ca tocmai ti-ai facut fan club.
scorpio GL is offline   Reply With Quote
Old 23-12-05, 17:39   #5
Urban_Racing
Honda Driver

Stage 5

Urban_Racing's Avatar

Member of:
[Honda]

Cotetzele la care te`ai referit au voie sa circule insa daca aduci un ursuletz sau o pisicutza de la nemtzi nu ai cum sa o inmatriculezi .....asta e Romania!!!

WHEN TURBO SPINS THE BULLSHIT ENDS!!!
Urban_Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-03-06, 15:28   #6
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]
Default Re: monitorizare stricta a inmatricularii autovehiculelor

shtii care e intrebarea mea .. ok .. daca totul se va face personalizat si informational .. va fii un sistem deshtept .. atunci cand ma opreshte politzia .. ii dau datele mele si`mi zice tot ok .. deci in principiu nu tre sa mai car toate actele la mine pentru k el poate accesa baza de date si sa vada k mashina are si itp si .. asigurare si tot

Psycho is offline   Reply With Quote
Old 05-03-06, 15:33   #7
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Ce zici tu Psycho, este cazul ideal.

Dar eu cred ca mai degraba vor fi cazuri in care desi omu si-a platit asigurarea sa apara in sistem ca fiind neasigurat... si atunci sa vezi belele si drumuri facute aiurea.
Old 06-03-06, 15:30   #8
neXus
Crazy Drivers Members

Stage 5

Member of:
[Crazy Drivers]

Cine-a zis ca America este tara tuturor posibilitatilor aparent nu a auzit inca de Romania. Dar deh, cred ca s-ar putea si mai rau... poate sa puna taxe de import pe Logan...
neXus is offline   Reply With Quote
Old 14-03-06, 20:28   #9
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Poi in halu asta noi mai putem da spaga la nenea militian si el sa poata inchida ochii la aceste nereguli?Nu e bine...Si chiar mai e faza de care a amintit RoSonic....atunci sa vezi cearta si scandal....
Old 09-04-06, 00:43   #10
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Question Re: monitorizare stricta a inmatricularii autovehiculelor

Ce mai stiti despre aceasta masura?
Functioneaza sau nu?A intrat in vigoare sau s-a aminat ca de atitea ori cu alte legi.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 09-04-06, 20:28   #11
bano

Stage 5

bano's Avatar

E drum lung pana vor pune an apalicare ce vor ei mai ales la cati sant, nu va dati seama ?
bano is offline   Reply With Quote
Old 09-04-06, 20:37   #12
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
Originally Posted by turbojack
Ce mai stiti despre aceasta masura?
Functioneaza sau nu?A intrat in vigoare sau s-a aminat ca de atitea ori cu alte legi.
Pai avand in vedere ca a trecut de 1 aprilie... banuiesc ca a intrat in vigoare ordonanta.
Old 09-04-06, 21:46   #13
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Question Re: monitorizare stricta a inmatricularii autovehiculelor

Quote:
Originally Posted by RoSonic
Pai avand in vedere ca a trecut de 1 aprilie... banuiesc ca a intrat in vigoare ordonanta.

Date mai precise decit banuieli?
Ma intereseaza deoarece am o masina ce ma asteapta in garaj si nu as vrea sa am surprize cind o scot la aer.
Deci s-a aplicat ceva sau nu?
Caci din pct. meu de vedere mi se pare o masura stupida.Daca eu am masina in atelier pt. reparatii vreun an ,de ce sa mai platesc asigurarea?Asta doar ca exemplu.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 11-04-07, 22:19   #14
foss

Stage 5

foss's Avatar

Daca ar fii asa cum spun ei nu ar ciscula pe strazile noastre reblele care le vazi peste tot si nici masini pe al caror talon scrie "masina ***ara din italia.....autorizata de politia romana" si stampila politiei.......Hai sa fim seriosi nu degeaba se spune ca "Romania tara tuturor posibilitatiilor"!
foss is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -