Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 13-02-13, 13:34   #1
usrb1n

Stock

Default Taxa auto pentru masina inmatriculata in 2005

Salutari, am o mica problema si nu stiam exact unde sa caut raspunsul.
Imi cautam o masina si am dat peste 2 care mi'au placut..
Dupa ce am sunat la primul mi'a spus ca masina a fost inmatriculata in 2006 si "ar fi o problema cu taxa auto ca trebuie platita ca..." m'a luat pe ocolite.
Am sunat la al doilea si omul mi-a spus ca masina a fost inmatriculata in 2005, el e singurul proprietar si ca atunci nu exista taxa auto (el nu a platit-o dar nici nu a dar in judecata sa recupereze...etc).

Intrebarea mea este, va trebui sa platesc eu taxa la cumparare? Sunt foarte curios deoarece eu consider ca nu...daca ar fi asa ar trebui sa plateasca chiar si cei care si'au luat o masina in 2000 sau 2001 cand nu exista taxa auto.

Va multumesc anticipat.

Last edited by usrb1n; 13-02-13 at 13:38.
usrb1n is offline   Reply With Quote
Old 13-02-13, 13:47   #2
Dany.bilan628
VW Driver

Stage 5

Dany.bilan628's Avatar

Member of:
[4Rally]
[VW]
[Toyota]
Default Re: Taxa auto pentru masina inmatriculata in 2005

Quote:
Originally Posted by usrb1n View Post
Salutari, am o mica problema si nu stiam exact unde sa caut raspunsul.
Imi cautam o masina si am dat peste 2 care mi'au placut..
Dupa ce am sunat la primul mi'a spus ca masina a fost inmatriculata in 2006 si "ar fi o problema cu taxa auto ca trebuie platita ca..." m'a luat pe ocolite.
Am sunat la al doilea si omul mi-a spus ca masina a fost inmatriculata in 2005, el e singurul proprietar si ca atunci nu exista taxa auto (el nu a platit-o dar nici nu a dar in judecata sa recupereze...etc).

Intrebarea mea este, va trebui sa platesc eu taxa la cumparare? Sunt foarte curios deoarece eu consider ca nu...daca ar fi asa ar trebui sa plateasca chiar si cei care si'au luat o masina in 2000 sau 2001 cand nu exista taxa auto.

Va multumesc anticipat.

toti platesc! Inclusiv cei care si-au luat masina in 2000 sau 2001, platesc taxa conform legii 9/2012, pana la alte modificari

Daca vanzatorul a platit taxa si a recuperat-o, cumparatorul, la randul lui trebuie sa o plateasca.
Dany.bilan628 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-13, 15:16   #3
usrb1n

Stock

Quote:
Originally Posted by Dany.bilan628 View Post
toti platesc! Inclusiv cei care si-au luat masina in 2000 sau 2001, platesc taxa conform legii 9/2012, pana la alte modificari

Daca vanzatorul a platit taxa si a recuperat-o, cumparatorul, la randul lui trebuie sa o plateasca.
Multumesc Dany,

In cazul asta taxa nu a fost recuperata. Am luat legatura cu vanzatorul sa-l intreb de emisiile de CO2. Pe talonul romanesc nu era trecut asta si o sa-mi spuna mai tarziu daca este pe cel de Germania. Intre timp mi'am cautat informatiile pe net si am gasit http://www.ultimatespecs.com/car-spe...ries-320d.html unde scrie 152g/km.

Am dat pe forum peste un topic care mi'a starnit mai multe intrebari, https://forum.4tuning.ro/220-consilie...re/page-2.html .
Masina este EURO4, daca deja a fost inmatriculata (si inca este) cu EURO4 pot pati asa ceva? Cand fac RAR sa imi treaca EURO3 sau orice alta aberatie? Sau asta este doar in cazul cand inscrii prima data masina?

Dupa calculelel mele (cu ce am gasit pana acum), un euro4 din 2001 cu motor de 2000 (1995) si 152g/km CO2 se vine taxa pana in 500€. Credeti ca e ok (cu aproximare) ? Pot sa ma bazez pe calculator cu datele astea sau ar trebui sa mai iau in calcul si alti parametri ?
Old 13-02-13, 15:55   #4
Dany.bilan628
VW Driver

Stage 5

Dany.bilan628's Avatar

Member of:
[4Rally]
[VW]
[Toyota]

Quote:
Originally Posted by usrb1n View Post
Multumesc Dany,

In cazul asta taxa nu a fost recuperata. Am luat legatura cu vanzatorul sa-l intreb de emisiile de CO2. Pe talonul romanesc nu era trecut asta si o sa-mi spuna mai tarziu daca este pe cel de Germania. Intre timp mi'am cautat informatiile pe net si am gasit http://www.ultimatespecs.com/car-spe...ries-320d.html unde scrie 152g/km.

Am dat pe forum peste un topic care mi'a starnit mai multe intrebari, https://forum.4tuning.ro/220-consilie...re/page-2.html .
Masina este EURO4, daca deja a fost inmatriculata (si inca este) cu EURO4 pot pati asa ceva? Cand fac RAR sa imi treaca EURO3 sau orice alta aberatie? Sau asta este doar in cazul cand inscrii prima data masina?

Dupa calculelel mele (cu ce am gasit pana acum), un euro4 din 2001 cu motor de 2000 (1995) si 152g/km CO2 se vine taxa pana in 500€. Credeti ca e ok (cu aproximare) ? Pot sa ma bazez pe calculator cu datele astea sau ar trebui sa mai iau in calcul si alti parametri ?
cam greu o sa gasesti masina din 2001 cu norma euro4
Dany.bilan628 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-13, 16:22   #5
usrb1n

Stock

Quote:
Originally Posted by Dany.bilan628 View Post
cam greu o sa gasesti masina din 2001 cu norma euro4
In seara asta sper sa-mi dea toate detaliile.
Am discutat cu cineva care a fost in acelasi caz ca si mine si mi-a spus ca aceasta taxa este "Taxa de PRIMA inmatriculare in Romania", la fel cum se specifica si aici:

Quote:
Originally Posted by redlife View Post
Se refera la prima inmatriculare a masinii fie ca este noua fie ca este adusa de dincolo. Daca masina a mai fost inmatriculata in tara inainte sa o iei tu nu mai trebuie platita taxa

Aceasta persoana mi-a spus ca taxa nu mai trebuie platita din moment ce masina este deja inmatriculata si proprietarul nu a dat in judecata ca sa o recupereze.

Banuiesc ca cel mai sigur este sa contactez un avocat.

Multumesc mult pentru reply Dany.
- Copyright 2026 4Tuning -