Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 14-05-12, 14:20   #1
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Default Inmatriculare auto din Bg pe Ro

Am o masina si am inceput procesul de evitare a taxei de poluare imense (2400 euro) iar in curand va fi data sentinta.
Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa radiez masina din Bg pt a o inscrie la noi?
ms99ass is offline   Reply With Quote
Old 18-05-12, 14:58   #2
pitbully

Stage 1

Default Re: Inmatriculare auto din Bg pe Ro

logic ca da.
ce inseamna ca in curand trebuie sa se dea sentinta? unde anume? la tribunal sau la curtea de apel?
daca e vb de recurs, adica la curtea de apel in cazul in care le respinge recursul atunci va trebui hotararea legalizata dar atentie, la dosarul pt inmatriculare unde se ataseaza hotararea legalizata sa faci din nou autentificarea, acel certificat de autenticitate care este valabil 60 de zile. nu te duce fara el. el trebuie sa fie valabil atunci cand depui dosarul pt inmatriculare.
pitbully is offline   Reply With Quote
Old 18-05-12, 15:19   #3
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Quote:
Originally Posted by pitbully View Post
logic ca da.
ce inseamna ca in curand trebuie sa se dea sentinta? unde anume? la tribunal sau la curtea de apel?
daca e vb de recurs, adica la curtea de apel in cazul in care le respinge recursul atunci va trebui hotararea legalizata dar atentie, la dosarul pt inmatriculare unde se ataseaza hotararea legalizata sa faci din nou autentificarea, acel certificat de autenticitate care este valabil 60 de zile. nu te duce fara el. el trebuie sa fie valabil atunci cand depui dosarul pt inmatriculare.
multumesc pt raspuns in primul rand.
vinerea viitoare va fi procesul, nu sunt sigur ca se va da atunci sentinta (depinde daca statul roman face recurs sau nu).
certificatul de autenticitate il voi face inainte de a radia masina din bulgaria (desi in mod normal masina se radiaza din bg in momentul in care se inmatriculeaza in ro).
Old 21-06-12, 14:07   #4
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

In data de 13.06 mi-a fost admisa in fond cererea. Acum ramane de vazut cand va deveni definitiva si irevocabila.
Old 21-06-12, 14:32   #5
pitbully

Stage 1

felicitari. tine-ne la curent.
pitbully is offline   Reply With Quote
Old 23-06-12, 10:34   #6
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

nu trebuie radiata, se radiaza cand o inmatriculezi la noi !!
GAby645 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-12, 11:42   #7
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Quote:
Originally Posted by GAby645 View Post
nu trebuie radiata, se radiaza cand o inmatriculezi la noi !!
sper din tot sufletul sa fie asa, altfel va trebui sa merg in BG sa il caut pe proprietarul din acte si sa il conving sa o radieze
Old 24-06-12, 18:25   #8
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Am un prieten care a avut maşina înscrisă pe BG şi a trecut-o pe România şi-ţi pot garanta în proporţie de 100% că nu trebuie să mai mergi în BG!
Old 24-06-12, 18:26   #9
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Quote:
Originally Posted by andi_cimpean View Post
Am un prieten care a avut maşina înscrisă pe BG şi a trecut-o pe România şi-ţi pot garanta în proporţie de 100% că nu trebuie să mai mergi în BG!
Multumesc frumos pt interes si pt raspuns!
Old 17-08-12, 22:35   #10
mircione

Stage 2

mircione's Avatar

Sautare ,am si eu o nedumerire, cum ai depus dosarul pt evitare cand masina este pe BG ? ai carte de identitate pe romania? sau tre sa faci acum cand o imatriculezi daca este da si mie un PM cum ai facut ca si eu am un ford cu taxa se 1800 euro si asi vrea sa evit plata taxei dar la bucuresti dureasa intre un an si un an jumate procesul si in acest timp nu ma pot folosi de masina, ma gandesc sa o imatriculez pe BG.
mircione is offline   Reply With Quote
Old 19-08-12, 17:12   #11
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Eu am cumparat masina cu RAR-ul efectuat si cu decizia de plata a taxei de poluare, insa acestea nu au fost necesare pt intocmirea dosarului. Deci practic, RAR-ul trebuie efectuat doar dupa primirea sentintei finale.

Eu am prins pauza judiciara desi mi-am depus dosarul la inceputul lunii decembrie, anul trecut. Daca in ,,provincie'' dureaza asa de mult, in capitala s-ar putea sa dureze si mai mult.

Inmatriculeaza-ti masina pe Bg insa sa fie obligatoriu pe numele tau.

Avocatul meu s-a ocupat de proces. Nu a vrut sa-mi spuna detaliile, altfel ii luam painea
Old 19-08-12, 22:31   #12
mircione

Stage 2

mircione's Avatar

Si eu am facut R.A.R -ul si am carte de romania si hotararea de la anaf si nr de franta ca le -am facut ca boul inaite sa intreb avocatul cat dureaza procesul, si acum ma gandesc sa o imatriculez la bulgari , si dupa sa depun actele pt evitarea taxei oricum ea se imariculeaza cu numerele de franta in bulgaria dar ma intreb daca mai trebuie sa merg la rar sa fac alta carte sau ramane asta pt romania, si sa traduc actele si legalizez pe cele din bulgaria si cu cartea si hotararea de la anaf pt procesul pt evitare. Oare se poate asa ce ideea aveti , ma puteti lamuri ? Este legal? Cum sa o imatriculez pe numele meu in Bulgaria?
mircione is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -