Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 08-04-11, 22:11   #1
Angel 5

Stage 5

Angel 5's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[Echipa de sprijin]
Default Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat

Treaba este in felul urmator, mergeam pe Soseaua Viilor catre Eroii Revolutiei pe banda a doua. Aproape in dreptul statiei de tramvai tot pe banda a doua era o masina pe avarie (nu stiu cauza). O parte din masinile de pe banda a doua treceau pe prima banda dar eu m-am urcat pe linia de tramvai ca sa merg pana la semafor. Pana sa ma urc, am dat prioritate la un tramvai care s-a oprit in statie si eu l-am depasit pe stanga.

Cand am ajuns in dreptul semaforului... politia. M-a tras pe dreapta, mi-a zis de ce m-a oprit si mi-a cerut actele. I-am prezentat actele, mi-a intocmit procesul verbal (in 15 minute !!!) si mi-a zis ca imi suspenda permisul 3 luni. A trecut la mentiuni ca am depasit masina de pe banda 2, masina ce se afla pe avarii, am semnat la mentiune dar nu si la "Am luat la cunostinta". Pe procesul verbal nu se afla declaratia vreunui martor. El totusi mi-a luat permisul lasandu-mi doar o dovada pentru 15 zile (care e completata gresit) nevrand sa imi lase permisul avand in vedere ca nu am luat la cunostinta.

Dupa ce mi-a dat actele, s-a urcat in masina si a plecat...

Am sunat la 112 dar m-au directionat la 021/9544 unde mi-a raspuns un nene care oricum nu mi-a inteles problema si mi-a zis ca pot veni la Udriste pentru a vorbi cu nu-stiu-cine sau sa contest decizia in instanta.

Acum, avand in vedere ca este prima data cand patesc asa ceva, ce ma sfatuiti sa fac. Eventual un paragraf din lege de care pot sa ma agat?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	viilor-revolutiei.JPG
Views:	135
Size:	232.3 KB
ID:	1956012  

Driving the Trabant like it's supposed to be driven!
Angel 5 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-11, 22:51   #2
SilverLight

Stage 3

Default Re: Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat

Din imi aduc eu aminte cam asa sta treaba :

TRAMVAIELE aflate in mers pot fi depasite si pe partea stanga:
- cand drumul este cu sens unic
- cand intre sina din dreapta si marginea drumului nu exista spatiu suficient pentru depasire

Cel mai bine sa mergi la un avocat specializat in astfel de cazuri si sa vezi ce te sfatuieste. Sunt sigur ca o sa gaseasca ceva in procesul verbal de care sa se lege. (numele strazii scris corect, ora la care s-a petrecut, numele agentului constatator, etc)

Cred ca mai conteaza si daca tramvaiul avea sau nu refugiu. Daca este refugiu nu esti obligat sa opresti in momentul in care acesta opreste si deschide usile, daca este fara refugiu esti obligat sa opresti.
SilverLight is offline   Reply With Quote
Old 09-04-11, 09:32   #3
Angel 5

Stage 5

Angel 5's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[Echipa de sprijin]

Tramvaiul era oprit in statie, statie cu refugiu. Eu l-am depasit pe partea stanga, pe cealalta linie de tramvai, practic pe contrasens.

In cat timp imi vine procesul verbal prin posta?
Angel 5 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-11, 20:07   #4
phaeton
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

phaeton's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[SKODA]

procesul teoretic trebuie sa ti vina in maxim o luna. primesti o instiintare si te duci la posta sa l ridici.
nu avea cum sa ti lase permisul. pentru asta se da dovada.
in ce mod este completata gresit ?

poti sa faci contestatie si fara proces verbal.
phaeton is offline   Reply With Quote
Old 09-05-11, 22:14   #5
rover_cabrio

Stage 5

rover_cabrio's Avatar

Cool Re: Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat

prietene acum ca tea prins asta este ti la laut pe buna dreptate ...2 benzi pe sens , tranvaiu pe sina lui ..si tranvaiu in statie si lai depasit ...si pe cealalta Linie ....asta e

macar dute si da sala sa stai si tu 1 luna ca si mine ..si eu am fost SMEKER viteza in localitatile pe la BUZAU si ma fript 3 luni ...am dat sala si am ramas cu 1 luna

asa ca ABONAMENT la METROU 25 lei 1 luna DACA iei sala si nu te mai complica cu ..judecati cu etc ...ca nu isi are rostu !!!

anvelope IARNA import Germania Elvetia 13"-22" tel: 0768 885511 , 0762 333322
rover_cabrio is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -