Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 02-11-10, 20:15   #1
xadoxadox

Stock

Angry Radar nou - viteza mai mare inregistrata decat cea reala

Buna ziua!

As avea o intrebare: in weekend am fost prins de doua ori de radarul nou. Prima data am avut 72 km/h in localitate: 4 puncte amenda - 240RON (120 in 48 ore) si 3 puncte penalizare.

M-am invatat minte si mai departe am mers atent. Dupa 40 de km ma opreste un alt echipaj in localitate, ca am avut 65 km/h. Sunt absolut convins ca nu am avut mai mult de 50 km/h, si asta din multe motive: am condus atent; cu 200 de metri inainte de radar am iesit de pe un drum secundar si in fata mea era o dacie veche care abia mergea, dupa 60 de km/h eu dau a 4-a, si abia ce am schimbat a 3-a, deci cu siguranta nu am avut mai mult de 50. Am cerut politistului sa imi arate inregistrarea dar a refuzat, mi-a aratat doar o poza in care era facut zoom pe numarul masinii mele si 65km/h in partea de sus pe mijloc.

Am refuzat sa semnez procesul verbal pana nu imi arata filmarea si a spus ca imi va trimite amenda acasa, ceea ce s-a si intamplat. Acum ca am primit amenda acasa as avea o intrebare: are rost sa fac vreo contestatie, sau e numai o pierdere de vreme? Amenda nu este foarte mare, si nu sunt in pericol sa imi suspende permisul, insa ma deranjeaza sa platesc degeaba, fiind 100% convins ca am avut viteza legala.

As vrea sa vad filmarea, numai daca depun contestatie pot obtine filmarea? Se poate sa fi inregistrat viteza unui vehicul din spatele meu(artera principala pe care am intrat de pe drumul secundar este lunga, si au ramas mai multe masini in spatele meu dupa ce am intrat de pe drumul secundar)?

Va multumesc!
Alex
xadoxadox is offline   Reply With Quote
Old 02-11-10, 20:55   #2
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]
Default Re: Radar nou - viteza mai mare inregistrata decat cea reala

1.probabil ai eroare de kilometraj sau au ei probleme cu aparatul
2. nu are rost sa-ti pierzi vremea cu contestatiile ca vremea aceea inseamna bani si tot acolo ajungi....
Old 03-11-10, 08:27   #3
xadoxadox

Stock

Mersi pt raspuns.

1. Eu nu prea cred ca am eroare de kilometraj pt ca radarul care ma prins cu 40 de km inainte a inregistrat 72 km/h cam cat imi indica si mie masina (pe la 70 deci o diferenta de +-5 km/h ar fi accepatbila, dar 15... cam mult)

2. Cam asa este, dar dupa cum am spus, nu imi convine sa dau bani degeaba. Nu imi este de suma de bani (60 RON pentru amenda platita in 48 de ore nu este mult) cat de ideea de a plati niste bani aiurea: fie pentru aparatele lor defecte fie pentru incompetenta agentilor care au interpretat gresit (poate era viteza unei masini din spatele meu). Cealalta amenda (care este si mai mare ca valoare) nu am contestat-o, am semnat fara nici un fel de problema procesul verbal pentru ca am stiut ca am gresit. La aceasta insa sunt absolut sigur ca nu am gresit... dar ce sa ii faci... suntem in Romania
xadoxadox is offline   Reply With Quote
Old 03-11-10, 08:45   #4
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]

daca ti-a venit amenda la posta, nu o ridica, se va intoarce inapoi la ei, ei o vor trimite iara si tot asa.

P.S: uita-te in poza ( dar nu cu ZOOM ) daca pe sensul opus era alta masina. E posibil ca masina aceea sa fi avut viteza pe care ti-au dat tie amenda

P.S 2: am impresia ca fotografia sau filmarea de la politie nu se iau in considerare la proces. Data viitoare cand nu esti indreptatit pune la mentiuni acolo: Ambii agenti miroseau a alcool si nu puteau duce o discutie coerenta sau ambii agenti mi-au cerut mita. Nu cred ca o sa le dea prea bine

Last edited by trafy-vr6; 03-11-10 at 08:48.
trafy-vr6 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -