29-06-09, 20:09
|
|
 Stage 5
Member of: [SEAT]
|
Oprit de politist - Divizia Moto - Care e dovada lui.
Am fost astazi oprit de un politist care conducea o motocicleta BMW, fiind`u`mi adus la conostinta ca am incalcat codul rutier.
In fine.
El a fost singur, si din cate stiu are nevoie de martor. Singurul sau martor a fost cel pe care l`a oprit, care a confirmat doar faptul ca nu am vrut sa semnez procesul verbal.
Ce probe/martori sustin acuzatiile lui? Are in dotare o camera, ca al doilea politist cu siguranta nu era in spate.
Multumesc anticipat,
Vlad
|
|
29-06-09, 20:23
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
Re: Oprit de politist - Divizia Moto - Care e dovada lui.
poate sunt eu informat gresit..dar el ..ca organ este superior...in chestile astea cuvantul meu impotriva cuvantului tau ....
|
|
|
29-06-09, 20:34
|
|
 Stage 5
|
 ? Asta ar insemna ca el face ce vrea muschiu` lui si eu inghit ? Nu poate sa fie asa, prietene.
|
|
|
29-06-09, 20:36
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
sper sa ma insel......banuiesc ca exista optinea "fa contestatie" ...si ai sa te lungesti cu procese si mama dracului si daca stai sa te gandesti mai bine plateai amenda....dar din pacate la noi in Rromanica politia e militie...si cam fac legea ...
|
|
|
30-06-09, 09:40
|
|
 Stage 5
|
Pai, da, asa e.
Am citit pe ici, pe colo, atributiile care le revin organelor de stat, si as vrea sa le aplic si eu cam 2 tone de amenzi. In fine.
Eu stiam ca mai sunt "smecherasi" care stau singuri cu radaru` la ciubuc, si din cate am inteles, are nevoie de colegu` pentru a incheia un PV.
Deci, daca in masina, e nevoie de 2 organe, pentru ca altfel e cuvantul meu impotriva cuvantului sau in instanta, de ce ar fi diferita problema pentru cel ce conduce motocicleta ? In instanta, cuvantul lui va avea o pondere mai mare decat al meu ?
|
|
|
30-06-09, 21:45
|
|
Stage 3
|
citeste ORDONANTA 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, poate vei gasi acolo un raspuns
|
|
|
30-06-09, 22:14
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
Ia verifica unde isi completeaza militianu ala numele! Iti spun eu, la rubrica "Agent constatator".
In dictionar vei gasi:
CONSTATATÓR, -OÁRE, constatatóri, -oáre, adj. (Jur.) Care are valoare de constatare, atestare, dovadă. ♢ Act constatator, înscris constatator. (din constata + suf. -(a)tor) [folosit în corpul DEX]
Iar daca citesti ORDONANTA 2/2001, cum ti-a spus colegu mai sus, vei vedea ca nu are nevoie de niciun martor. Politistul este investit de stat sa constate abaterile de la normele legale, iar el reprezinta interesele institutiei din care face parte.
Daca nu esti convins de ce ti-am spus, incearca sa-ti explici de ce cand faci contestatie, este reclamata institutia si nu el ca persoana fizica.
|
|
|
30-06-09, 22:44
|
|
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [SEAT] [Unknown Racers]
|
si in cazul in care te vede incepator si iti cauta nod in papura cum ca ai trecut linia contiuna pe o strada unde nu exista asa ceva .... si dupa ce iti ia actele si se duce la masina ca sa iti incheie procesul verbal si sa iti ia carnetu te duci la el si te rogi de el si te ia ca iti da o amenda pt centura desi o purtasei????? in cazul asta ce faci....depui o plangere pe care nu o ia nimeni in seama , deci, rezulta ca platesti ca bou o amenda pt centura ca asa vrea un incult cu o amarata de postliceala....aici e simplu... ori cunosti pe cineva si te rezolva rapid....ori nu cunosti si de aici mai ai 2 optiuni: recunosti ca nai avut noroc in viata si si-a batut joc de tine un analfabet sau, te iei de gat cu sistemu , ajungi la procese, pierzi timp si nervi si ajugi la concluzia ca si-au batut joc de tine mai multi analfabeti

B01UXD-Oltcit 1.3 air cooled boxer engine runin' on nitro
B02UXD-Seat Leon 1m (EX) 1.6 16v gone but not forgotten
B02UXD - Honda Civic EJ6 Black Widow b18T
B03UXD-AlfaRomeo 147 (EX) bella donna
B03UXD-Honda Civic EG3 (EX) Red Rocket b20 VTEC
B03UXD-AlfaRomeo Giulietta 2.0 JTDM Snow White
B100UXD-Dacia Logan 2 Prestige DCI daily mule
B101UXD-Oltcit Club 11 RM New old school
B102UXD-Seat Leon Cupra R 1m (EX) Red Pig
B103UXD-Seat Leon Cupra 1p Stage 2+ White Comet
|
|
|
30-06-09, 23:04
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
din pacate nu m-am inselat.....stiam eu ca este ceva cum ca agentul nu are nevoie de martori....oricum sper sa o rezolvi pana la capat
|
|
|
30-06-09, 23:09
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [FORD]
|
Eu toate amenzile in afara de cele pentru viteza mi le-am luat de la motociclisti. Ultima ieri cand am luat-o pe interzis:P
|
|
|
30-06-09, 23:14
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
eu inca nu am vazut motociclisti in cluj.....dar in spania astia sunt cei mai rai ...te inhata din mers ...
|
|
|
01-07-09, 09:23
|
|
 Stage 5
|
Ok. AM inteles. Procesul sau e valabil.
Eu am fost saltat pentru neincadrare corespunzatoare pe banda si centura de siguranta.
Problema e ca nu aveam loc pe banda mea, pentru ca banda de mers in dreapta era ocupata de un betiv , cu fundul pe bordura si picioarele pe partea carosabila. O duba care facea dreapta, a ocupat o parte din banda de mers inainte si eu am fost fortat sa ma incadrez jumate pe banda de mers in fata, jumate pe banda de mers in stanga, dar am fost sanctionat pentru incadrare necorespunzatoare.
Sunt decis sa depun contestatie. In instanta, cu ce probe se poate sustine acuzatia facuta de agentul constatator ?
|
|
|
01-07-09, 10:02
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by b01uxd
si in cazul in care te vede incepator si iti cauta nod in papura cum ca ai trecut linia contiuna pe o strada unde nu exista asa ceva .... si dupa ce iti ia actele si se duce la masina ca sa iti incheie procesul verbal si sa iti ia carnetu te duci la el si te rogi de el si te ia ca iti da o amenda pt centura desi o purtasei????? in cazul asta ce faci....depui o plangere pe care nu o ia nimeni in seama , deci, rezulta ca platesti ca bou o amenda pt centura ca asa vrea un incult cu o amarata de postliceala....aici e simplu... ori cunosti pe cineva si te rezolva rapid....ori nu cunosti si de aici mai ai 2 optiuni: recunosti ca nai avut noroc in viata si si-a batut joc de tine un analfabet sau, te iei de gat cu sistemu , ajungi la procese, pierzi timp si nervi si ajugi la concluzia ca si-au batut joc de tine mai multi analfabeti
|
Cu scuzele de rigoare pt offtopic!
Tocmai de asta avem tara asa de buna la capitolul disciplina in trafic! Pt ca avem multi "baieti bazati" care fac ce si cum vor muschi lor pentru ca cunosc pe "cineva"!
Iar pentru cazul tau iti pot spune asa! El va aduce ca dovada doar cuvantul lui si poate o inregistrare daca are camera pe motocicleta dar nu prea cred.De amenda pentru centura nu scapi pentru amenda de neincadrare poti scapa! Daca aveai pe cineva in masina era un plus pt tine daca nu o sa fie strict declaratia ta contra declaratiei lui! Cu mentiunea ca e corect ce a spus colegu mai sus te judeci cu institutia nu cu politistul in cauza! Dar sa fii pregatit sa dureze ceva si vezi ca trebuie sa depui contestatie in termeni corecti ca daca nu se ajunge la alte discuti gen de ce nu ai avocat etc etc!Ti-ar fi de folos sa ai avocat asta iti spun din experienta proprie!
Last edited by DjDvr; 01-07-09 at 10:05.
|
|
|
01-07-09, 10:30
|
|
 Stage 5
|
Chiar un prieten care e avocat mi`a sugerat sa depun contestatie.
Aveam un martor, dar nu in masina, ci in spatele masinii mele (Mergeam impreuna la suc) care imi poate sustine declaratia.
Nu am de gand sa implic un avocat, consider ca pot sa imi sustin singur cauza. De centura nu ma intereseaza, chiar recunosc ca nu am avut`o, dar amenda pentru incadrarea pe banda e data total aiurea.
Va multumesc tuturor pentru ajutor si sustinere
|
|
|
01-07-09, 11:08
|
|
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [SEAT] [Unknown Racers]
|
Quote:
Originally Posted by DjDvr
Cu scuzele de rigoare pt offtopic!
Tocmai de asta avem tara asa de buna la capitolul disciplina in trafic! Pt ca avem multi "baieti bazati" care fac ce si cum vor muschi lor pentru ca cunosc pe "cineva"!
Iar pentru cazul tau iti pot spune asa! El va aduce ca dovada doar cuvantul lui si poate o inregistrare daca are camera pe motocicleta dar nu prea cred.De amenda pentru centura nu scapi pentru amenda de neincadrare poti scapa! Daca aveai pe cineva in masina era un plus pt tine daca nu o sa fie strict declaratia ta contra declaratiei lui! Cu mentiunea ca e corect ce a spus colegu mai sus te judeci cu institutia nu cu politistul in cauza! Dar sa fii pregatit sa dureze ceva si vezi ca trebuie sa depui contestatie in termeni corecti ca daca nu se ajunge la alte discuti gen de ce nu ai avocat etc etc!Ti-ar fi de folos sa ai avocat asta iti spun din experienta proprie!
|
eu am dat asta ca un exemplu...asta a fost prima mea amenda in decembrie 2006, nam facut nici o contestatie am platit si gata ca oricum era vro 50 de lei, dar de atunci mi sa mai intamplat sa ma opreasca pe motiv ca nu am numaru montat unde trebuie(am hayonu clean la oltcit si era pus in luneta nu unde ar trebui) si ar fi trebuit sa imi ia talonu, dar am scapat cu vesnica amenda pt centura....in cazul ala politistu era de treaba. dar eu tot nu ii inteleg pe domni gabori de ce tin ei neaparat sa opreasca masini degeaba(ma refer la aia pe care ii opresc degeaba si le cauta nod in papura)....la cat e de plin traficu de terminati ar putea sa ia 50 de carnete zilnic doar un singur militzist
|
|
|
|
|