Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 14-02-09, 22:38   #1
mobiles_de

Stage 5

Default Nicolae Nemirschi-Ministrul mediului-Pro si Contra

Am deschis acest thread ca sa aflam parerile voastre despre noul ministru (taxa-auto) Nemirschi . Noi am dori totusi sa se discute pe un ton normal fara injuraturi , blesteme , amenintari etc,etc. Pentru cei care nu au vazut reportajul (videochat) pe protv , postam aici link-ul si speram sa ascultati cu atentie ce spune :

http://stirileprotv.ro/exclusiv/excl...videochat.html

Si asa cum este normal voi incepe eu cu comentariul...In primul rand cine suntem Noi*... o uniune de 4 firme germane cu sediul in Mannheim/Germania care se ocupa pe langa reparatii / vanzari si de consilierea autoturismelor second hand pt Romania .

La subiect : Eu sunt de parere ca Nemirschi este un om cu care se poate discuta . Pare mult mai atasat de popor decat un tariceanu care nu discuta ci tripleaza Omul are un limbaj simplu si explica pe intelesul tuturor ca sa nu vorbim de idei mai putin ortodoxe* cu inmatricularea in Bulgaria...Nu promite marea cu sarea insa se pare ca decizia finala nu sta in mainile lui si de aceea eu cred ca ar avea nevoie de ajutorul poporului !!!
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 23:24   #2
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]
Default Re: Nicolae Nemirschi-Ministrul mediului-Pro si Contra

Cel putin spune totul pe fata, chiar daca se mai balbaie la unele intrebari.
Dar din cele ce a spus singurul obstacol intre taxa tripla si taxa veche care spune ca vrea miercuri sa o reintroduca este comisia europeana...
johhny is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 23:37   #3
brownshark

Stage 5

ambele taxe nu respecta legislatia UE.
ce sa mai comentam inutil ?
cetateanul din RO trb sa-si poata inmatricula aceeasi masina in aceleasi conditii ca si un cetatean din D.
obiectii ?
brownshark is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 23:54   #4
BULLDOG

Stage 5

BULLDOG's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]

atunci de ce toata lumea face scandal cand spune ca va introduce taxa in impozitul anual? Asa e si afara.
BULLDOG is offline   Reply With Quote
Old 15-02-09, 00:07   #5
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by BULLDOG View Post
atunci de ce toata lumea face scandal cand spune ca va introduce taxa in impozitul anual? Asa e si afara.
Salariul minim pe economie la noi este putin peste 100 E, iar afara undeva in jur la 1000 E, ti se pare corect sa platim acelasi impozit ca ei ? Pana la urma sa zicem ca acceptam chestia cu impozitul, doar ce pana mea suntem stat european, dar supertaxa asta cu care intrecem orice stat din europa mai este normala ?

Si taxa nu se introduce in impozit, taxa va ramane chiar mai mare decat cea din vara doar diferenta pana la cea triplata intra in impozit, adica o taxa triplata doar ca in alta varianta, din cate am inteles eu, dar asta se va vedea in toamna..

Pai cu lucrul asta ar trebui sa fim supertari in europa, tara noastra ar trebui sa fie in varf, va fi supertaxa de inmatriculare, superimpozit. Pai ce dreaq trebuie sa avem printre cele mai tari salari din europa, nu inteleg de ce mai mergem si muncim prin alte tari. Oare ce va mai urma ?

Last edited by johhny; 15-02-09 at 00:15.
Old 15-02-09, 09:12   #6
mobiles_de

Stage 5

Quote:
Originally Posted by johhny View Post
Cel putin spune totul pe fata, chiar daca se mai balbaie la unele intrebari.
Dar din cele ce a spus singurul obstacol intre taxa tripla si taxa veche care spune ca vrea miercuri sa o reintroduca este comisia europeana...
Eu inteleg din ce spune el ca intai trebuie sa aprobe guvernul noua taxa propusa de el...(dupa aceea UE) , si aici e punctul vulnerabil...daca o pune prea mica ii da guvernul cu taxa in cap . (in niciun caz nu spune ca introduce taxa veche ci ceva intre) Deci el propune si se pare ca totusi hotararea nu o are in mana lui.
Old 15-02-09, 09:31   #7
Tzepozzz

Stage 5

Tzepozzz's Avatar

eu abia astept sa vad ce magarie se intampla miercuri...
se introduce o taxa intre cele doua, adica in loc sa o tripleze, o dubleaza fata de cea din iulie.
taxa din iulie nu a fost aprobata de UE? eu cred ca daca vroia sa revina la taxa veche se putea fara nici o problema, dadea o ordonanta de urgenta si gata. ordonanta asta prin care s-a triplat taxa este ilegala si tocmai din cauza asta s-a sesizat si UE.
Tzepozzz is offline   Reply With Quote
Old 15-02-09, 09:43   #8
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

si eu ma gandesc ca ce aprobare mai trebuie de la UE daca atata timp UE a facut presiuni pe stat sa reduca taxa... Acuma ar fi dur sa spuna ca UE nu a aprobat reducerea taxei ))
Old 15-02-09, 09:53   #9
Tzepozzz

Stage 5

Tzepozzz's Avatar

@mobiles_de : poti sa ne pui si noua un tabel cu valorile taxei de poluare din Germania?
cum zicea cineva pe aici cred ca o sa ajungem sa platim taxa tot tripla daca se baga si la impozit...corect ar fi sa le dea banii inapoi tuturor celor care au inmatriculat masini din 2007 incoace si abia dup-aia sa platesti taxa sub forma de impozit (sau sa nu mai platesti impozit pe poluare o perioada de cativa ani in contul banilor pe care i-ai platit deja)
Old 15-02-09, 09:59   #10
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Nu imi convine ideea de platesti cat poluezi... Banuiesc ca platesti cat poluezi in Romania, nu cat polueaza masina (din carte).
Daca mergem sa ne facem noxele la RAR iesim cu masina NON-EURO, cand ea in carte este Euro 2.
Ca exemplu...
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 15-02-09, 10:12   #11
mobiles_de

Stage 5

Quote:
Originally Posted by Tzepozzz View Post
@mobiles_de : poti sa ne pui si noua un tabel cu valorile taxei de poluare din Germania?
cum zicea cineva pe aici cred ca o sa ajungem sa platim taxa tot tripla daca se baga si la impozit...corect ar fi sa le dea banii inapoi tuturor celor care au inmatriculat masini din 2007 incoace si abia dup-aia sa platesti taxa sub forma de impozit (sau sa nu mai platesti impozit pe poluare o perioada de cativa ani in contul banilor pe care i-ai platit deja)
Valori pe 100cm³ pe an

Benzina:
Non euro=25 euro
Euro 1=15euro
Euro 2=7euro
Euro 3si4=6euro

Diesel
non euro=38euro
euro 1=28euro
euro 2=17euro
euro 3si4=16euro

PS. poate ar fi bine sa ramanem la tema Nemirschi altfel ma intreaba administratorii de ce era nevoie sa deschid un thread nou cu taxa vietii

Last edited by mobiles_de; 15-02-09 at 10:25.
Old 15-02-09, 10:30   #12
mobiles_de

Stage 5

Quote:
Originally Posted by Mustang View Post
Nu imi convine ideea de platesti cat poluezi... Banuiesc ca platesti cat poluezi in Romania, nu cat polueaza masina (din carte).
Daca mergem sa ne facem noxele la RAR iesim cu masina NON-EURO, cand ea in carte este Euro 2.
Ca exemplu...
Daca asculti cu atentie interviul vei remarca faptul ca Nemirschi vrea sa accepte normele de poluare date de alte tari (ex. daca pe actul german scrie euro 2 atunci e euro 2)...asta e parerea mea .
Old 15-02-09, 11:16   #13
Tzepozzz

Stage 5

Tzepozzz's Avatar

am vazut si eu acum interviul si nu m-a impresionat cu nimic...a vorbit niste vorbe si atat.
nu cred sa aiba vreun interes nici el sa ajute pe cineva.
in legatura cu faptul ca vrea sa adopte normele de poluare date de alte tari nu a zis nimic in sensul asta...a zis ca acum se i-a in calcul emisia de pe cartea masinii si ca nu avem aparatura necesara pentru a le determina si ca in viitor se va plati in functie de cat poluezi, nivel de poluare care se va stabili la ITP.
n-am auzit nimic de catalizatoare (D3, D4), a zis ca e ingrijorat de faptul ca isi inmatriculeaza romanii masinile in Bulgaria si ca nu vrea sa ajungem un cimitir de masini.
parerea mea e ca nemtii au introdus programul rabla pentru a debloca piata de vanzari auto (faptul ca se reduce si poluarea astfel nu e decat un avantaj, nicidecum un motiv pentru care ar fi lansat programul asta)
parerea mea e ca o sa fie o mare tzeapa si cu taxa asta care se modifica miercuri: a zis ceva domnul ministru cum ca trebuie sa demonstrezi ca ai vrut sa inmatriculezi masina inainte de 15 dec, dar nici el nu stie cum (se mai gandesc cum sa faca treaba asta)
Old 15-02-09, 11:51   #14
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by mobiles_de View Post
Daca asculti cu atentie interviul vei remarca faptul ca Nemirschi vrea sa accepte normele de poluare date de alte tari (ex. daca pe actul german scrie euro 2 atunci e euro 2)...asta e parerea mea .
La vorbe ne pricepem...
La fapte cam uitam ce am propus.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 15-02-09, 12:28   #15
mobiles_de

Stage 5

Quote:
Originally Posted by Mustang View Post
La vorbe ne pricepem...
La fapte cam uitam ce am propus.
Foarte de acord cu tine insa omul trebuie sa spere si nu sa vada totul negativ...prea mari comparatii nu avem ce face de cand Romania e in UE decat tariceanu vs nemirschi .
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -