Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 18-05-09, 12:30   #1
mushika

Stock

Default urgent! ma amendeaza?!

ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca este corect sa fiu amendata ca nu am declarat achizitionarea unui autovehicul si nici nu am platit impozitul aferent acesteia daca am cumparat o masina intr-o tara din UE, avand rezidenta, platind acolo impozite, asigurare, revizii efectuate la zi...Mi se pare absurd sa platesc impozitul in doua tari, mai ales ca o perioada indelungata am folosit masina acolo, iar acum pt a o inmatricula aici trebuie sa platesc impozitul din momentul achizitionarii si pana in prezent cat si amenda....Cui ma pot adresa?
mushika is offline   Reply With Quote
Old 18-05-09, 12:48   #2
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]
Default Re: urgent! ma amendeaza?!

ca sa o poti imatricula aici trebuie radiata de acolo si sa vii cu numere de export...in momentul in care o radiezi acolo ....trebuie sa te duci sa platesti impozitul si taxele care mai sunt de platit ..pana atunci nu itzi dau aia certificatul de radiere si numere de export la masina ...bafta

RIcKO is offline   Reply With Quote
Old 18-05-09, 14:29   #3
mushika

Stock

Multumesc frumos pentru raspuns...Cu taxele sunt la zi, acolo, dar cei de la primarie sustin ca trebuia declarat ca bun personal inca din momentul achizitiei acestuia, aproximativ acum 2 ani, si platit impozitul aferent.Ceea ce mi se pare a fii o aberatie intrucat eu sunt in tara doar de cateva luni si mi-am achitat impozitele si taxele in statul in care am locuit. Prin urmare de ce trebuiesc platiti niste bani retroactiv si amenda cand eu nu am folosit automobilul aici...!!??
Old 18-05-09, 14:55   #4
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]

asta nici eu nu inteleg ...eu am adus o masina din spania la fel sunt rezident si am acte in regula ....au am adus-o radiata si nu am avut nici un fel de probleme , dar vad ca la tine e altceva tu ai masina de 2 ani chiar nu inteleg de ce trebuie sa platesti si aici daca tu ai zis ca acolo esti cu taxele la zi...oricum te sfatuiesc sa intrebi un avocat decat sa auzi aici einshpe mii de pareri cu siguranta vei afla ceea ce te intereseaza ...bafta
Old 18-05-09, 15:17   #5
mushika

Stock

Si a mea tot din Spania e. Dar nu am radiat-o pt ca nu vroiam sa o vand mi-am platit asigurarea si restul taxelor prin banca (dupa cum stii ca se obisnuieste acolo), a avut loc un eveniment neplacut (accident) iar acum nu mai vreau sa o pastrez. Acum e o problema ca degeaba ma duc eu cu libreta si actele in spaniola la o functionara care nu stie sa citeasca bine nici in romana. E ciudat pentru ca asa a patit inca o persoana care are masina de un an din Belgia. Cat despre avocati...sunt consilier juridic si degeaba incerc sa-i explic doamnei functionar (pentru ca e o doamna) ca art 264 alin 4 Legea 571 Cod Fiscal si art 294 alin2 lit a sunt aplicabile actelor incheiate pe teritoriul tarii noastre, cand ea stie doar de existanta lor si pe astea trebuie sa le aplice. E de-a dreptul absurd sa ceri impozit in doua state pentru acelasi obiect si pe aceasi perioada de timp..
Old 18-05-09, 16:09   #6
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]

incearca sa traduci si sa legalizezi toate actele pe care le ai .....asta s-ar putea sa te ajute ...si eu am avut accident si am renuntat sa merg la politie ...accident...nu prea ..mi-am gasit masina in parcare varza pe partea dreapta ....si cum ziceam am zis ca nu merg la politie ..oricum nu stiam cine mi-a indoit-o si in plus nu aveam nici un martor nimik..asa ca .....si oricum nu ai ce cauta la politie fara acte traduse si legalizate....si cum zici tu ii aretzi si ii explici si se uita ca la felul 3 ....totusi incearca treaba asta nu te costa mult si totusi daca ii pui actele in fatza si scrie in romaneste nu cred ca ar putea zice altceva .....sper sa o rezolvi pana la urma ....bafta
- Copyright 2026 4Tuning -