Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 04-11-14, 07:19   #31
RVL 2000

Stage 5
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 862
Default Re: Sfaturi achizitie BMW

Cateva zeci nu e mult (depinde cate) nu glumesc, la cateva zeci de milioane se poate astepta oricine cu masina asa zis premium.

Am un prieten care la un x5 2004 l-a luat cu 15k acum cativa ani (3.0i) si nu ii mai intr in vitezele 4 si 5, a dat peste 10.000 de ron si nu e multumit, a zis ca merge ok dar nu mai e ca inainte. Nu i-am mai rasucit cutitu sa-l intreb ce anume nu e ca inainte.
Mai stiu pe unul cu injectoare piezo i s-a spus 11.000 ron pe 4 injectoare, bine aici sunt sigur ca poate sa iasa mult mai ieftin, ceva in jur de 2-3000 (in anii aia bmw nu are piezo, scapi cu 100euro/injector in general=600)

Pentru orice masina care pierde abrupt din valoare, nu e cerere.
Motivele sunt fiabilitate, costuri de intretinere in cazul celor premium sau imagine in cazul celor ieftine, cum e hyundai de ex.
Gandeste-te bine la chestia asta: cat a fost masina de nou cu optiunile pe care le vrei si cat e acum, daca iei asa ceva nu consideri ca iei o masina de 6k ci una de la 65k incolo.
Preturile reparatiilor reflecta asta, numai cand intri in service e altceva decat daca intri cu un 3-ar de care "are toti coate-goale".

Uite unde poti sa incepi cercetarile:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar.../?section=good


Eu cand mi-am luat e46-le puteam imi plua in gura gandidu-ma ca un mic efort si puteam sa-mi iau e90 (fiind modelul in productie), chiar si sotia mea zicea ca poate facem cumva si il luam (mai "gaseam" noi vreo 2k peste aia 12k care-i aveam) dar m-am gandit: ce vreau un e46 pe care sa-l pot repara in 90% din cazuri daca e sa cada ceva imediat sau un e90 pe care sa-l tin in fata blocului sa il vada vecinii pana imi revin cu banii daca e sa crape ceva nasol?
Nu-mi pare rau nici azi de alegerea facuta, drept dovada ca o am de 5 ani si nu ma indur sa o schimb doar pentru ca are o varsta.
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-14, 14:26   #32
AnduGTR

Stage 5
 
AnduGTR's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 924
Member of:
[MACS]
[FORD]
Default Re: Sfaturi achizitie BMW

Nu este nimeni invidios pe tine. Pana la urma tot ce iti doresti din inima iti cumperi, dar chiar si un BMW seria 5 E39 are costuri de intretinere destul de marisoare. Probabil la fel ca multi de aici, si eu mi-am refuzat alegerea "cu sufletul", luandu-mi masina care sa pot sa o intretin decent, si fara sa stau cu grija cand vine schimbul de consumabile, uleiuri sau cand mai pica una-alta, ca este totusi o masina trecuta de 10 ani.
Cativa dintre noi chiar incercam sa te luminam sa iti iei o masina care sa nu o injuri cand pica si afli costul reparatiei. Asta e tot.
Din partea mea, iti urez succes sa gasesti o masina buna din toate punctele de vedere, dar ai mare-mare grija cu masinile astea mai batranele si mai ieftine din clasa "premium".
__________________
Real car guys respect other car guys !
AnduGTR is offline   Reply With Quote
Old 04-11-14, 16:05   #33
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: Sfaturi achizitie BMW

Quote:
Originally Posted by RVL 2000 View Post
alta chestie care tre sa dea de gandit) dupa aia cum crezi ca o sa-ti fie sa te intorci la ceva de nasul tau?
Crede-ma ca si asta e o problema, chiar si cei mai rationali oameni nu sunt foarte impacati cand tre sa de inapoi, sa renunte la ceva care le-a placut foarte mult.
Iti zic eu cum e: am vecin care a avut octavia, 320 e46(asta era prin 2007), A4 vreo 2(prin 2008-2010), in general masini germane de maxim 5-6ani vechime si cu valoare ridicata pt. a le putea si revinde. In ultimii ani s-a indragostit de un rover, super full, motor puternic, arata super ok, masina de boss in adevaratul sens. Apoi au venit problemele cu banii, si-a dat roverul pe o masina romaneasca+diferenta, da' veche tare din seria supernova. Se vede clar ca ii e rusine cu masina aia, cand pleaca tine capul plecat nici nu mai sta la discutii porneste si pleaca in tromba desi nu se grabaste nicaieri ca nu are de munca. Seara cand parcheaza la fel nu mai parcheaza la locul lui, ziua nici nu vine cu masina aia acasa prefera mersul pe jos. Deci da intervin schimbari de natura psihica la unii. Da' si cat a fost jmecher l-a durut la palarie. Si sunt convins ca o va lua de la capat.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 04-11-14, 21:50   #34
rizen

Stock
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 7
Default Re: Sfaturi achizitie BMW

Am nevoie de o părere nu de o poveste daca ma poti ajuta bine daca nu iar bine,nu ma interesează altceva.
rizen is offline   Reply With Quote
Old 08-11-14, 10:05   #35
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: Sfaturi achizitie BMW

Ti-au dat baietii destule pareri, ce mai vrei?
Ia-ti ce masina doresti, sunt banii tai!
lord_wader is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -