Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 04-06-14, 23:15   #1
sebi_pop

Stage 1
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
Post Achizitie Ford Focus vs Audi A3

As avea nevoie de sfatul vostru in legatura cu achizitia unei masini. Nu prea ma pricep la mecanica dar o sa va expun parerile mele si daca e cazul ma corectati voi. Nevoile mele ar fi cam urmatoarele:

Am nevoie de o masina pe benzina fiindca circul exclusiv prin oras, cam 8000-9000 km pe an, dar acesti km sunt compusi din drumuri scurte de 3-4 km. Asta e primul motiv pentru care am ales BENZINA. Vreau o masina fiabila care sa aibe costuri mici la intretinere, o masina care sa nu fie pretentioasa la combustibilul de jalnica calitate care curge la pompele noastre. Asta e al doilea motiv pentru care am ales BENZINA, motoarele pe benzina fiind in general mai putin pretentioase cand vine vorba de combustibil. Bugetul mi-am propus initial sa fie 7000 euro dar ulterior m-am razgandit si am zis sa ma duc pana la max 10.000 euro.

Masina ar trebui sa fie cu o caroserie ceva mai mica, mai usora, avand in vedere ca e benzina, pentru a avea un consum cat de cat decent, dar sa aiba un portbagaj mai marisor, fiindca in weekenduri mai am de transportat scule audio si lumini la diverse sonorizari (stiu ca ar fi mai bun un break, dar pur si simplu nu imi place cum arata). Nu as vrea nici cu capacitate mai mare de 1,6 (impozit, asigurari, etc). Specific si faptul ca intentionez sa pastrez masina aceasta pentru o perioada foarte lunga de timp, min 6-7 ani.

Bineinteles ca masina trebuie sa imi placa ca si aspect si astfel am ajuns sa aleg intre aceste 2 modele Ford Focus hatchback 2010-2011 (facelift), 1,6-101 cai, (stiu ca motorul e putin subdimensionat dar cam astea sunt modelele mai des intalnite la vanzari), sau Audi A3 2009-2010 (facelift), 1,4 TFSI-125 cai.

Despre Focus, desi nu e o masina prea populara, nu am auzit decat cuvinte de lauda. Modelele pe benzina sunt fiabile, ieftine la intretinut, au o tinuta de drum si o manevrabilitate exceptionala, punctaj foarte bun la testele de impact. https://www.youtube.com/watch?v=fWP3cW94PzA Ca nu sunt foarte bine antifonate si sunt putin zgomotoase, sau ca suspensia nu este foarte confortabila, nu ma intereseaza absolut deloc.
Despre A3 in sine, nu cred ca mai are rost sa scriu nimic fiindca e o masina destul de populara, mi-e putin frica de motoarele TFSI fiindca nu am gasit pe net mare lucru despre ele, nu stiu cat de fiabile sunt in timp si cat sunt de pretentioase la combustibilul de la noi. De asemenea nu stiu cat ar fi de mari costurile de intretinere la TFSI-urile astea in comparatie cu generatia mai veche MPI.

Daca merg pe Focus gasesc usor modele din 2010-2011 cu km putini, la 7.000-8.000 E, la A3 ma incadrez mai greu cu cei 10.000 E la un model din 2009-2010, si doar modele cu km ceva mai multi.

Voi ce parere aveti despre fiecare din cele 2 masini? Se merita sa merg pe varianta A3 la bugetul de pana in 10.000 euro, sau sa raman la Focus unde la 7000-8000 euro am linistit de unde sa aleg? Eventual puteti veni si cu alte propuneri
sebi_pop is offline   Reply With Quote
Old 05-06-14, 11:13   #2
aldo ufc

Stage 3
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 152
Default Re: Achizitie Ford Focus vs Audi A3

Referitor la confort vezi că de la Golf5 incoace VW a lucrat cu inginerii de Ford pentru suspensia spate deci asta spune multe despre cine e mai confortabil. Din punct de vederea al antifonarii, da Focus ul e mai slabut insa nu cu mult, depinde si de varianta de echipare(vorbind strict de modelul produs pana la sfarsitul lui 2010) de la 2011 discutam de alt fel de top, cam inversat.
Motorul de 1,6 de Ford este destul de fiabil si elastic insa la consum nu e chiar anorexic, (vorbind de consum de Bucuresti motorul consuma in jur de 10,5 - 11 clima pornita).
La Audi e cam greu sa gasesti un 1.4 tsi cu putini kilometrii iar consumul nu e tocmai punctul lui forte (media pe Bucuresti este cam de 12) tinand cont de faptul ca nici masina nu e tocmai usoara (in jur de 1350 kg).cam cu 200kg im plus in medie fata de Ford.
Confortul interior si spatiu e cam lafel, poate la banii de care dispui iesi mai bine dotat la Ford, deci ar fi un plus.
La piese sunt cam lafel nu sunt diferente mari deci costuri de intretinere uzuale cam egale.
Din punct de vedere financiat Audi ul sta mai bine deoarece se devalorizeaza un pic mai greu, insa asta compenseaza si din pretul de achizitie.
De condus le-am condus pe amandoua si am fost mai multumit de Ford decat de Audi la cam toate capitolele.
Fiecare din ele are plusuri si minusuri mai mult sau mai putin importante pentru fiecare din noi insa per totat eu aleg Fordul deoarece are mai multe avantaje decat dezavantaje. In pus oricand prefer un motor cu sa zicem 60 -70000 km, in loc de unul cu dublu la kilometrii fie el si de Audi.

Last edited by aldo ufc; 05-06-14 at 11:16.
aldo ufc is offline   Reply With Quote
Old 14-06-14, 11:51   #3
sebi_pop

Stage 1
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11
Default Re: Achizitie Ford Focus vs Audi A3

Scuze ca revin asa de tarziu, dar intre timp am mai discutat cu diverse persoane despre aceasta problema, si a durat putin pana am tras concluziile, fiindca parerile sunt foarte diversificate si subiective, mai ales cand vine vorba de masini.

aldo ufc sunt curios la ce capitole ti-a placut mai mult sa conduci FOCUS-ul de cat Audi. Ai putea sa detaliezi putin te rog?

Intre timp am inceput sa ma uit la noul FOCUS 2012 si am gasit unul la pret bun (1,6 modelul de 125 cai). Despre acest model ce parere aveti? Ar merita sa ma orientez spre acest model in defavoarea unui A3 din 2009 sau a vechiului FOCUS DIN 2010 2011, avand in vedere necesitatile mele din primul post?

Problema e ca nu prea ma incanta designul exterior la noul FOCUS (botul ala nu mi se pare prea reusit). Imi place mai mult caroseria la cel din 2010-2011, dar in schimb interiorul de la noul focus mi se pare bestial...
sebi_pop is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -