exact in situatia ta am fost dar doar pt cateva luni, aveam nevoie de un ,,cotet'' (eu ii spun ,,coaja proaspata'', daca era ,,coaja uscata'' nu mai era buna de nimic) in care sa bag doar carburant. Mi-am luat un passat din '94 1.9 td care, cu exceptia unui consum de 7-8% in oras si 5% exterior nu era bun de nimic. L-am schimbat tot pe un passat, dar modelul '93, exact acelasi motor, dar mult mai bun. A fost o alegere foarte buna din punctul de vedere al economiilor realizate. Practic, cu 30 de lei faceam 100-110 km si nu mergeam deloc incet (nu mi-a pasat deloc de un fier de 30 de milioane cat am dat pe masina, ca nu e nici un secret pretul). Decat sa iau o ,,coaja'' neinmatriculata gen polo/golf pe benzina sa dau ,,nshpe'' sute de euro pe timbre de medii, taxe, impozite si alte magarii la care se adauga orele de asteptare la cozile interminabile, mai bine am luat unul cu numere de ro, dar fara timbru ala verde (is curios cati copaci se planteaza din asa zisul timbru ,,verde'').
Am umblat cu el pana a picat turbina si puntea spate (caram multe kg cu el). L-am dat cu 24 de milioane si desi am pierdut raportat la pretul de achizitie, dar am castigat cu economia din carburant (si sa fiu sincer, in afara de o macara electrica, nu am bagat nici un leu in masina). In concluzie, daca vrei masina cu care sa faci bani si sa nu te coste mult transportul, ia-ti passat. Nu ai cum sa regreti alegerea. Sau golf 3 1.9. Sau Vento 1.9. Sau polo 1.9. Ideea e aceeasi

Fugi de masinile mici/medii cu motoare mici. In oras sunt bune pt incepatori sau femei, dar cand iesi din oras iti blestemi alegerea.
PS o alfa romeo 156 la o mie de euro cu nr de ro e o ,,coaja uscata'' - bani aruncati pe geam. De e36 1.7 tds am de asemenea o parere proasta. Motoare foarte vechi, in care bagi bani si tot nu ii dai de capat. Mergi pe linia VAG (pana la urma, Vw e masina poporului).