Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 31-07-13, 20:20   #1
pleskn

Stock

pleskn's Avatar

Default Sfat achizitie diesel confortabil (sh)

Salut!
Tatal meu vrea sa isi schimbe masina (are SuperNova), si vrea neaparat diesel confortabil (probleme cu spatele etc).
Prin confortabil intelege sa nu simta fiecare gropita si denivelare, pe de o parte, dar mai important, sa fie foarte ok la condus pe distante de ~200km si mai mari. Eu personal nu stiu cum sa explic asta, dar de exemplu dupa un drum la mare de 500km in Corolla 2007 ma dau jos din masina cam terminat, iar din Octavia 2 a unui prieten, parca mai odihnit).

Buget: 4500 EUR cu tot cu taxe, timbre etc.

Optiuni (citez pe taica-miu, "sa fie un vapor de masina cu motor dizel pana in 2 litri, brec, de maxim 10 ani, pana in 200 mii km, sa arda pana in 8% in oras si 5% in afara, sa nu faca decat o buba serioasa pe an si sa ma simt in ea ca-n puf"):
Passat 1.9 TDi 131 CP din 2003, aprox. 3700 EUR pret mediu
A4 1.9 TDI 131 CP din 2003, aprox. 3900 EUR
Focus 2 1.6 TDCi 109 CP din 2007, aprox 3500 EUR
Mondeo 2.0 TDCi 116 CP din 2004, aprox. 3500 EUR
Astra H 1.7 CDTI 101 CP din 2005, aprox. 4000 EUR

So, din experienta voastra, care din ele este mai confortabila? Dupa mine, elemente care ajuta sunt: rigiditatea caroseriei, dimensiunile/balonul pneurilor, suspensiile, cutia de viteze (5+1, 6+1, automata) etc..., dar nu am condus din cele enuntate ca sa imi formez o parere.

Multumesc!

PS: lista nu e exhaustiva, dar astea le-am considerat eu potrivite. Daca aveti alte sugestii, ascult cu placere
pleskn is offline   Reply With Quote
Old 01-08-13, 10:39   #2
jughi

Stock

Default Re: Sfat achizitie diesel confortabil (sh)

Eu unul daca as opta pentru confort si fiabilitate m-as indrepta spre audi si pasat. Din vecini si prieteni stiu ca fordurile au foarte mari probleme (intreaba si tu mecanici sa vezi ca au numai cuvinte de "lauda") iar astra nici nu se poate numi masina
jughi is offline   Reply With Quote
Old 01-08-13, 11:12   #3
TR 69 CRS

Stage 4

TR 69 CRS's Avatar

Quote:
Originally Posted by jughi View Post
Eu unul daca as opta pentru confort si fiabilitate m-as indrepta spre audi si pasat. Din vecini si prieteni stiu ca fordurile au foarte mari probleme (intreaba si tu mecanici sa vezi ca au numai cuvinte de "lauda") iar astra nici nu se poate numi masina

Eu zic sa parasesti planeta cat mai curand

ON : Eu as merge pe Audi A4 pentru confort
TR 69 CRS is offline   Reply With Quote
Old 01-08-13, 11:53   #4
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Volvo V70
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 01-08-13, 14:28   #5
pleskn

Stock

pleskn's Avatar

Asa ma gandeam si eu, ca ar fi intre Passat si A4..
Opel Astra H e masina :P, despre Opel stiu ca are scaunele foarte confortabile.
Volvo e prea scump, nu se incadreaza in buget.

Intre cele doua nemtesti, desi ambele din clasa medie, mi se pare ca Passatul "ar trebui" sa fie mai confortabil, pare ca are caroseria mai mare si mai mult spatiu.
In ceea ce priveste pozitia la condus, am "auzit" ca in A4 te simti cam inghesuit la volan, ceva despre consola centrala.. (taica-miu are 1.75 constitutie normala).
Asa e?
Multumesc
Old 01-08-13, 18:55   #6
Cristiansen09

Stage 5

de un megane sedan ce ai zice? sau ceva gen C5 cu suspensii hidractive...
si vectra c 1.9 cdti am condus si este confortabila.
o2 odihnitoare ma cam indoiesc, eu am O3 iar daca o compar cu megane ul, cea din urma este mult mai confortabila.
si astra h este o varianta buna, masina fiabila, spatioasa, intretinere ok...
succes
Cristiansen09 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-13, 19:15   #7
Putifer2

Stage 2

Daca vrei masini confortabile si vrei sa mergi la sigur, alege un Citroen....in special sedan, mare, cat mai mare.
Putifer2 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-13, 17:33   #8
pleskn

Stock

pleskn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Putifer2 View Post
Daca vrei masini confortabile si vrei sa mergi la sigur, alege un Citroen....in special sedan, mare, cat mai mare.
Stiu ca sunt foarte confortabile, dar pretul de achizitie e prea mare la un C5 ok, si nu prea am incredere in calitate (apreciez PSA-ul in privinta motoarelor diesel, generatia HDI/TDCI, dar cam atat).

Ne-am hotarat sa fie intre A4 si Passat. O sa merg in targ sa ma urc in amandoua sa imi fac o impresie, desi eu personal trag mai mult inspre VW (mai mult spatiu, caroseria ceva mai mare, mai usor de intretinut - in sensul ca materialele de la interior sunt mai rezistente, desi nu la fel de aratoase, ca la Audi; in ceea ce priveste intretinerea ce tine de mecanica, am citit pe forumuri ca, desi A4 se vrea mai "premium" decat Passatul, avand piese comune preturile la ele si revizii ar trebui sa fie la fel in afara service-urilor de reprezentanta)

Daca aveti pareri contrare despre Passat si credeti ca A4 ar fi mai confortabil (in special la drumuri lungi), please share.
Merci!
Old 13-08-13, 16:25   #9
golf.tuning

Stage 5

golf.tuning's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by pleskn View Post
Stiu ca sunt foarte confortabile, dar pretul de achizitie e prea mare la un C5 ok, si nu prea am incredere in calitate (apreciez PSA-ul in privinta motoarelor diesel, generatia HDI/TDCI, dar cam atat).

Ne-am hotarat sa fie intre A4 si Passat. O sa merg in targ sa ma urc in amandoua sa imi fac o impresie, desi eu personal trag mai mult inspre VW (mai mult spatiu, caroseria ceva mai mare, mai usor de intretinut - in sensul ca materialele de la interior sunt mai rezistente, desi nu la fel de aratoase, ca la Audi; in ceea ce priveste intretinerea ce tine de mecanica, am citit pe forumuri ca, desi A4 se vrea mai "premium" decat Passatul, avand piese comune preturile la ele si revizii ar trebui sa fie la fel in afara service-urilor de reprezentanta)

Daca aveti pareri contrare despre Passat si credeti ca A4 ar fi mai confortabil (in special la drumuri lungi), please share.
Merci!
Am avut si passat si a4 am2 sunt relativ ok dar audi a4 este mai mic in interior si passatul este mai mare ,dar sa zic ca este mai confortabil putin audi!
Old 14-08-13, 18:35   #10
shorty_23
Dacia Driver

Stage 4

shorty_23's Avatar

Member of:
[DACIA]

sunt curios ce ai ales.in cautarea unui sw sunt si eu, si m-am oprit tot la a4 si passat!
shorty_23 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-14, 12:48   #11
pleskn

Stock

pleskn's Avatar

Pana la urma am ales Focus 2 1.6 TDCi 90 CP EURO 4 din 2006.
4000 EUR cu toate taxele. 150k km.
Foarte multumit de masina, consum 6,5 in oras acu iarna, 4,5 in afara.
Tinuta impecabila de drum (e break btw).
- Copyright 2026 4Tuning -