Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 14-03-15, 14:51   #1
Mike220w

Stage 2

Mike220w's Avatar

Default Ajutor pt. alegerea unui project car?

Salutare, am o mica mare problema cand vine vorba de luarea unei decizii, doresc sa achizitionez o masina ieftina pe care sa o modific in timp ca sa fie pe gustul meu. Ceva mai mare decat un polo si sa fie in 2 portiere. Nu imi permit un 1.9tdi din cauza taxelor si sincer, benzina ma atrage mai mult. Doresc ceva care sa nu consume foarte mult pt ca eu am talentul de a dubla consumul oricum (momentan detin un vw polo open air 6n2, 1.4 16v si cu 9.8l de benzina am scos 76km in oras, in PN care e un oras destul de liber, nu am depasit 70km/h). Ma gandam la un golf 3 1.8, bmw 318i, sau chiar o o honda sau subaru dar la astea nu stiu cum sta treaba cu piesele.

Momentan nu imi permit sa investesc mult intr-o masina dar vreau totusi sa simt ca e a mea, la inceput investind doar pe partea de mecanica pt o experienta mai buna cand vine vorba de condus.

Nu conduc cu viteza, rar daca depasesc 120, dar uneori schimb in 4-5 mi, imi place sa simt masina deci probabil o sa schimb mai des piese la ea si nu vreau sa ma rupa la buzunar, o iau sa o conduc nu sa stau cu ea pe dreapta.

Vreau ceva inainte de 2000, nu ma intereseaza geamuri electrice si restul optiunilor care mi-au albit parul cat am condus Polo, nu ma supar daca are ABS sau ESP sau poate trapa dar nimic mai mult.

Are cineva idei sau masini care le-a detinut si is poate da cu parerea?

Multumesc si sper ca nu v-am plictisit prea mult
Old 14-03-15, 16:34   #2
florin_alex

Stage 3

Default Re: Ajutor pt. alegerea unui project car?

eu zic ca poti incerca un civic ek3, motor 1.5 vtec-e care are 114 cai si consum destul de bunicel. pe partea de piese pentru upgrade gasesti destul de usor, sunt destul de fiabile si poti schimba linistit la 5000rmp, undeva pe acolo abia incepe sa-i placa.
florin_alex is offline   Reply With Quote
Old 14-03-15, 16:46   #3
Mike220w

Stage 2

Mike220w's Avatar

Quote:
Originally Posted by florin_alex View Post
eu zic ca poti incerca un civic ek3, motor 1.5 vtec-e care are 114 cai si consum destul de bunicel. pe partea de piese pentru upgrade gasesti destul de usor, sunt destul de fiabile si poti schimba linistit la 5000rmp, undeva pe acolo abia incepe sa-i placa.
La honda civic ma uitam si eu acum, citesc pe aici pe forum un topic. Am vazut ca se gasesc destul de ieftin dar nu stiu cam cat costa piesele de schimb, fata de vw de ex
Mike220w is offline   Reply With Quote
Old 14-03-15, 19:08   #4
florin_alex

Stage 3

pai cel mai bine te uiti pe un site de piese auto si faci comparatie... crede-ma ca mare diferenta nu este, gasesti piese ieftin la fel ca si la cele din grupul vag, uneori chiar mai ieftine. la un moment dat am facut comparatie cu un prieten ce are skoda fabia din 2001, si de la acelasi producator pompa de apa era dublu ca pret.
Old 14-03-15, 19:24   #5
Mike220w

Stage 2

Mike220w's Avatar

Quote:
pai cel mai bine te uiti pe un site de piese auto si faci comparatie... crede-ma ca mare diferenta nu este, gasesti piese ieftin la fel ca si la cele din grupul vag, uneori chiar mai ieftine. la un moment dat am facut comparatie cu un prieten ce are skoda fabia din 2001, si de la acelasi producator pompa de apa era dublu ca pret.
Par foarte faine, dar cred ca sunt umpic mai greu de gasit, in targ la bacau nu am vazut nici macar una acum vreo luna cand am vrut sa vand polo-ul
Old 15-03-15, 00:06   #6
florin_alex

Stage 3

ek3 sunt putin mai greu, dar daca astepti sigur o sa apar... si acum sunt cateva pe net, dar mai scumpe si poate nu asa aproape de tine. poti incerca varianta de 1.4 cu 90 de ponei, si cu timpul poti face un swap cu 1.6 care are 125 de armasari.
Old 15-03-15, 09:20   #7
Mike220w

Stage 2

Mike220w's Avatar

Quote:
ek3 sunt putin mai greu, dar daca astepti sigur o sa apar... si acum sunt cateva pe net, dar mai scumpe si poate nu asa aproape de tine. poti incerca varianta de 1.4 cu 90 de ponei, si cu timpul poti face un swap cu 1.6 care are 125 de armasari.
Cred ca motorul cu 90 sunt suficienti pt inceput, pot incerca sa scot din asta mai mult + sa reduc greutatea masinii, schimb scaunele de ex cu unele sport
Old 15-03-15, 13:42   #8
florin_alex

Stage 3

se pot scoate caluti frumosi si din motorul de 90, depinde doar de finantele de care dispui pentru a investi in masinuta. dar pana la urma cred ca cel mai ok este sa-ti iei masinuta care iti place, ca restul vine cu timpul.
Old 15-03-15, 21:03   #9
Mike220w

Stage 2

Mike220w's Avatar

Quote:
Quote:
se pot scoate caluti frumosi si din motorul de 90, depinde doar de finantele de care dispui pentru a investi in masinuta. dar pana la urma cred ca cel mai ok este sa-ti iei masinuta care iti place, ca restul vine cu timpul.
Asta si vreau, o masina pe care sa o modific in timp. Eu visez la o japoneza 4x4 dar nu cred ca imi permite bugetu achizitia + modiicari + costuri de intretinere. Asa ca vreau ceva ieftin cu care sa ma distrez si sa imi permit sa trag de ea fara sa ma gandesc ca ma costa o avere daca stric ceva pe la motor.
- Copyright 2025 4Tuning -