Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 07-06-12, 17:18   #1
Americanu22

Stock

Default BMW 320D vs. GOLF 4 1.9 TDI vs. Passat B5 1.9 TDI vs. Vectra C 2.2 TDI

Salut,

As vrea sa imi cumpar o masina si am mai multe optiuni la care m-am gandit:
1) BMW 320 D,
2) Golf 4 1.9 TDI
3) Passat B5 1.9 TDI
4) Opel Vectra C 2.2 TDI

Stiu ca aceste modele sunt destul de diferite dar se incadreaza in bugetul meu si imi plac din punct de vedere estetic.

Bugetul meu limita este 4500 de euro. Preferabil as vrea sa aduc masina de afara.
Ca si an de fabricatie sa fie mai noi de 2000.

Iar ca putere macar 100 CP (desi la BMW si Passat as prefera 130 CP si la Vectra pe motorul asta sunt majoritare la 125 CP).

Stiu ca masinile au destui ani dar numarul de kilometri as vrea sa fie cat mai mic, daca se poate sub 200.000 (mai bine 200.000 decat 130.000 dati inapoi).

Daca are cineva vreun sfat cu puncte bune si slabe la aceste masini as fi recunoscator sa ma ajute si pe mine. M-ar interesa in special probleme des intalnite la aceste modele. Astfel pot lucra prin excludere.

Si acum motivul principal pentru care am ales aceste modele in caz ca e cineva curios:
-BMW: pentru ca imi place cum arata si cunosc pe cineva care are unul si merge fain
-Passat, Golf: in special pentru motor. Parerea mea e ca este exceptional. De asemenea am cunostinte care au aceste modele si au avut numai cuvinte de lauda la adresa lor.
-Vectra: Mi se pare o masina robusta ca sa spun asa…care un te lasa la greu.

Va multumesc
Americanu22 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-12, 18:34   #2
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Default Re: BMW 320D vs. GOLF 4 1.9 TDI vs. Passat B5 1.9 TDI vs. Vectra C 2.2 TDI

1.BMW-ul 320d nu prea merita decat varianta facelift cu motorul de 150CP.
probleme tipice- fulie vibrochen, injectoare (ieftine), uneori turbina (reconditionare acceptabila), butoane deschidere geamuri (se gasesc sh ieftine), alte maruntisuri nu prea costisitoare, in rest super masina.

2), 3) Golful sau Passatul 1.9 TDI sunt masini foarte OK, motorul de 1.9 fiind foarte bun intr-adevar, dar numarul mare de km s-ar putea sa atraga ceva investiti mai mari. Probleme - injectoare (foarte scumpe), turbina, EGR, senzori, etc.
Motorul este cam zgomotos si fereste-te de cutie automata,

3. Opel Vectra - mai bine uita, are multicele probleme si este mai pretentios al intretinere, mai ales a celor care l-au avut inainte.

BMW 535d(E60)- 2005

Nissan Pathfinder 2.5 dci - 2006 (Sold)
GTR is offline   Reply With Quote
Old 21-06-12, 18:13   #3
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Default Re: BMW 320D vs. GOLF 4 1.9 TDI vs. Passat B5 1.9 TDI vs. Vectra C 2.2 TDI

1) 320d NFL 136cp - motoare bunicele cu exceptia pompei de injectie (costa foarte mult sa o schimbi, reconditionata nu stii cat te tine), dar daca o iei din Germania cu carte service, stii o treaba. Nu ar trebui sa coste mai mult de 3-3500 euro una buna, cu dotari + drumu + taxa. La FL-ul de 150cp teoretic s-au rezolvat problemele, practic, mecanicii stiu mai bine...

2) 1,9 tdi e foarte renumit pt fiabilitate, insa conteaza foarte mult unde si cum s-a intretinut masina. Nu e totuna ca iei una din Ro rulata cu motorina din tractoare si intretinuta din dezmembrari, sau una din Germania, cu carte service la reprezentanta, parerea mea! Un passat 1,9 AJM 116 cai din 2000 e destul de ieftin la ei, la fel si golful. Ma refer la modelele pana in 2001. Din cate stiu, motoarele non-pd sunt ceva mai fiabile (ALH 90cp). Dar daca vorbesti de VAG, obligatoriu trebuie sa mentionezi de problemele cu limp-mode...

3) la opel nu ma bag. Arata bine, preturi ok, dotari suficiente...
ms99ass is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -