| Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
19-05-07, 22:28
|
|
Stage 3
|
eterna dilema: ce motor sa aleg?
salutare tuturor. mai acum doua luni am fost pana in germania cu jobul. si m-am gandit ca ar fi o ocazie buna sa imi iau masina. masina pe care o vreau este golf IV. sunt hotarat 90% pt asa ceva. problema e insa mototrul. acum doua luni eram hotarat pt 1.9tdi de 130cp pe care sa il duc cu un chip pe la 160 si cu asta basta. insa drumul pana acolo l-am facut cu un 320d, tot cu chip dus pe la 180cp. nu am condus eu tot drumul dar am facut si eu destui km cu el. interesant, putere cacalau, n-am ce zice dar....sincer....cand m-am intors pe saxo al meu de 70cp benzina....mi-a placut mai mult decat pe diesel....asta e, sunt alte senzaii cu benzina. problema cea mare este evident consumul. dar sunt dispus sa dau ceva mai mult pe benzina pt senzatiile diferite. eu am facut 22.400km de cand am saxo, adica de un an si vreo 3 luni. din care in primul an au fost vreo 21.000. masina urmatoare vreau sa aiba minim 150cp si maxim vreo 200. mai mult nu ma tine momentan nici dpdv financiar nici dpdv al experientei. acestea fiind zise, din ce am vazut eu...variantele pe care le am sunt urmatoarele:
1.9 tdi 130 cp dus pe la 160
1.8t 150 cp
2.3 v5 170 cp
2.8 v6 204 cp dar asta tras de par ca bani.
in momentul asta eu sunt destul de decis pt benzina. dar nu stiu ce sa aleg. dintre cele 3 benzine care merita cel mai mult? si care este cel mai usor de modificat? de ex...la 2.3 v5 se poate pune turbo? sau mai repede pui alt turbo pe 1.8t? masina as vrea sa fie minim din 2002 si km cat mai putini, normal. 5 usi. si dotari cam full. cam astea sunt datele problemei. sper ca m-am facut inteles si astept parerile si sfaturile voastre. eventual cat mai mult din experientele personale. cei care aveti motoarele respective...ce probleme au, ce consumuri...multumesc anticipat tuturor!
|
19-05-07, 22:39
|
|
 Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Re: eterna dilema: ce motor sa aleg?
Quote:
Originally Posted by alinneagoe
salutare tuturor. mai acum doua luni am fost pana in germania cu jobul. si m-am gandit ca ar fi o ocazie buna sa imi iau masina. masina pe care o vreau este golf IV. sunt hotarat 90% pt asa ceva. problema e insa mototrul. acum doua luni eram hotarat pt 1.9tdi de 130cp pe care sa il duc cu un chip pe la 160 si cu asta basta. insa drumul pana acolo l-am facut cu un 320d, tot cu chip dus pe la 180cp. nu am condus eu tot drumul dar am facut si eu destui km cu el. interesant, putere cacalau, n-am ce zice dar....sincer....cand m-am intors pe saxo al meu de 70cp benzina....mi-a placut mai mult decat pe diesel....asta e, sunt alte senzaii cu benzina. problema cea mare este evident consumul. dar sunt dispus sa dau ceva mai mult pe benzina pt senzatiile diferite. eu am facut 22.400km de cand am saxo, adica de un an si vreo 3 luni. din care in primul an au fost vreo 21.000. masina urmatoare vreau sa aiba minim 150cp si maxim vreo 200. mai mult nu ma tine momentan nici dpdv financiar nici dpdv al experientei. acestea fiind zise, din ce am vazut eu...variantele pe care le am sunt urmatoarele:
1.9 tdi 130 cp dus pe la 160
1.8t 150 cp
2.3 v5 170 cp
2.8 v6 204 cp dar asta tras de par ca bani.
in momentul asta eu sunt destul de decis pt benzina. dar nu stiu ce sa aleg. dintre cele 3 benzine care merita cel mai mult? si care este cel mai usor de modificat? de ex...la 2.3 v5 se poate pune turbo? sau mai repede pui alt turbo pe 1.8t? masina as vrea sa fie minim din 2002 si km cat mai putini, normal. 5 usi. si dotari cam full. cam astea sunt datele problemei. sper ca m-am facut inteles si astept parerile si sfaturile voastre. eventual cat mai mult din experientele personale. cei care aveti motoarele respective...ce probleme au, ce consumuri...multumesc anticipat tuturor!
|
1.8 T are TURBO.. DE ACOLO VINE T-UL .. DE SKODA OCTAVIA TOUR E VB,NU?
poti sa iti iei benzina turbo avand in vedere k nu faci mai mult de 30k km/an..
sa retii k in oras nu o sa ai aceleasi senzatii  ..doar pe drum
ma rog..dar nu o sa ai deloc sound de diesel daca te incalzeste cu cva 
si fii mai explicit cu marcile si modelele& motorizarile pe care le cauti, pt k nu este foarte clar
|
|
|
20-05-07, 00:25
|
|
Stage 3
|
scrie foarte clar: vreau golf IV. nu eram hotarat la motor. iar 1.8T stiu ca are turbo. eu intrebam de motorizarile 2.3 si 2.8 daca se poate pune turbo pe ele. dar intre timp m-am cam lamurit si hotarat la 1.8T. am inteles ca are potential mare si nu consuma cat cele mai mari. deci ramane 1.8T. 150 sau 180cp, sa vedem ce gasim. cam cat consuma unul din asta stock? sa stiu si eu la ce sa ma astept.
|
|
|
21-05-07, 01:04
|
|
Stage 3
|
spuneti-mi si mie cam ce consum are un 1.8t? cei care aveti motorul asta. si eventual si pe ce masina il aveti. multumesc.
|
|
|
21-05-07, 14:37
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
cam 11-12 mediu pe a6 da golfu e mai mic...
|
|
|
21-05-07, 15:03
|
|
Stage 3
|
pai daca 12 e mediu...in oras la ce sa ma astept?
|
|
|
21-05-07, 15:11
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
12 daca mai conduci si sportiv... si asta e pe a6... pe golf e mai mic..
|
|
|
21-05-07, 15:40
|
|
 Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by alinneagoe
scrie foarte clar: vreau golf IV. nu eram hotarat la motor. iar 1.8T stiu ca are turbo. eu intrebam de motorizarile 2.3 si 2.8 daca se poate pune turbo pe ele. dar intre timp m-am cam lamurit si hotarat la 1.8T. am inteles ca are potential mare si nu consuma cat cele mai mari. deci ramane 1.8T. 150 sau 180cp, sa vedem ce gasim. cam cat consuma unul din asta stock? sa stiu si eu la ce sa ma astept.
|
scz..nu am fost atent..
se putea pune si pe celelalte motorizari daca doreai neaparat..se poate pune turbo pe orice motor, dar te costa mult sa il adaptezi si sa mearga bine (decomprimare si toate cele) si de aceea ramai la 1.8 T mai bine
e mai ieftin dpdv al taxelor & asigurare
si are si putere destula ..zic eu pt masina respectiva
|
|
|
21-05-07, 18:34
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by amphetamine
12 daca mai conduci si sportiv... si asta e pe a6... pe golf e mai mic..
|
pai 12 la asa motor mi se pare f rezonabil in conditiile in care un amic de-al meu cu astra de 1.6 ~85cp are consum de 12...
|
|
|
21-05-07, 18:36
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by sebaaa
scz..nu am fost atent..
se putea pune si pe celelalte motorizari daca doreai neaparat..se poate pune turbo pe orice motor, dar te costa mult sa il adaptezi si sa mearga bine (decomprimare si toate cele) si de aceea ramai la 1.8 T mai bine
e mai ieftin dpdv al taxelor & asigurare
si are si putere destula ..zic eu pt masina respectiva
|
asa e, cu taxele si asigurarea si automat si consumul ies mult mai bine cu 1.8t. si am inteles ca are potential mare de tuning. deci asta e, aleg 1.8t. sa vad ce gasesc si ce imi permit. vreo sugestie de adus din germania? eu sincer as da ceva mai mult pe o masina din germania decat pe una din ro cu aceleasi caracteristici (an, nr km, dotari...)...voi ce ziceti?
|
|
|
09-06-07, 13:31
|
|
Stage 3
|
salutare. am nevoie urgent de ajtorul si de parerile voastre. am gasit un gti pe autovit...in mod normal nu m-as fi uitat acolo dar gti-urile astea sunt tare rare la noi in tara asa ca nu am avut de ales. are tot in afara de incalzire in scaune si de trapa. asta daca nu cumva am uitat eu ceva... are tempomat, computer de bord, clima, piele, esp, xenon si toate cele. problema e provenienta...franta. cum sunt astea fata de cele din germania? cica ar avea 102.000 km, an 2002, cica are carte service, carte de identitate, cica e nelovita, impecabila. ce sa fac? sa o iau? cum pot verifica kilometrii si starea masinii undeva de incredere? multumesc anticipat tuturor pt raspunsuri!
|
|
|
09-06-07, 14:21
|
|
 Stage 5
|
daca poti ia un vr6 nu o sa-ti para rau, nu consuma asa mult 12-13 in bucuresti, si 1.8t e o optiune cu f multe posibilitati de upgrade.
un tdi cipuit poate sa consume si 10 alergat.. asa ca economia vine doar la drumurile in afara .
daca fumezi orienteaza-te spre o masina cu trapa
eu prefer o masina din franta fata de germania, nemtii fac naveta cu piciorul la podea
|
|
|
09-06-07, 14:44
|
|
Stage 3
|
salut. multam de raspuns. deci am inteles, tu zici ca din franta e mai bine. trapa as fi vrut ca sa imi fluture parul ca de fuma nu fumez si nu va fuma nimeni in masina. iar motorul s-a votat ca asta e din cauza posibilitatilor de tuning si din cauza ca benizna nu are nicio legatura cu dieselul  dar nr de km e ok? 102.000 daca or fi reali...
|
|
|
09-06-07, 17:52
|
|
 Stage 5
|
1.8 t consuma doar 12?.. ce naiba ma voi vorbiti serios?..  )) (citez "la un mers mai sportiv".. ).. on topic..daca are 102 mii km reali e prea bine..
|
|
|
09-06-07, 22:05
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
am zis daca MAI adica nu tot timpu... mai bag asa din cand in cand picioru cum fac majoritatea oamenilor... la condus SPORTIV nu stiu cat ea ca nu merge nimeni sportiv cu ea
|
|
|
|
|