Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
10-09-10, 23:33
|
|
Stock
|
Vreau sa-mi cumpar o masina!
Salutare!
Am o Dacie 1300 din '99 si m-am cam saturat de ea. Confortul tinde spre zero, piesele bagate-n ea au cam inceput sa se tot inmulteasca, pe benzina ma rupe in oras (merg, totusi, pe GPL, fapt ce mai salveaza din buget), iar siguranta masinii este extrem de redusa. Singurul lucru bun pe care-l pot face cu ea este ca pot sa car aproape orice fara sa am nici cea mai mica apasare. Am ITP-ul facut pe ea pana-n 2012, insa nu cred s-o mai tin pana atunci. Cum piata auto este jos la ora actuala m-am gandit ca e un moment bun sa-mi cumpar o alta masina. In ideea asta, am inceput sa caut una care sa se plieze pe cerintele mele:
1. Masina SH (second hand) - Buget pana in 3000 euro (cu tot cu taxele de inmatriculare)
2. Consumul de carburant sa fie cat mai redus (unul de genul Citroen-ului C3 m-ar incanta)
3. Piese de schimb cat mai acceptabile, ca pret
4. Daca e posibil, masina germana sau japoneza (e vorba de fiabilitate)
Ce masini credeti ca ar indeplini criteriile de mai sus?
V-as ruga, daca aveti putin timp, sa-mi oferiti cateva sugestii.
Multumesc!
|
|
|
12-02-11, 19:44
|
|
Stage 5
|
Re: Vreau sa-mi cumpar o masina!
Ceva cat mai nou. gasesti un logan de 1.4 cu servo si ac la banii aia.intretinere ieftina. masina germana sau japoneza la banii aia nu poti lua decat ceva foarte vechi
|
|
|
13-02-11, 10:40
|
|
Stock
|
Da, taxele au crescut, voi aloca 1-2000 euro in plus, insa in niciun caz n-o sa-mi iau iar o Dacie, fie ea si Logan.
Multumesc de raspunsuri.
Cel mai mult cred ca m-ar aranja un VW Golf, sau eventual VW Caddy, pentru ca are si alte avantaje. Probabil ca voi face un drum pana-n Germania. Sau... Olanda?
|
|
|
13-02-11, 12:30
|
|
Stage 5
|
glumesti nu? ce caddy iei cu 3000 de euro? o cazatura in care o sa mai bagi atat in 2 ani ?
|
|
|
14-02-11, 13:23
|
|
Stock
|
Nu stiu daca are rost sa te gandesti la Caddy, mai bine iti iei un GOlf4 inmatriculat de aici cu istorie decenta.
|
|
|
15-02-11, 11:00
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by Bryan
glumesti nu? ce caddy iei cu 3000 de euro? o cazatura in care o sa mai bagi atat in 2 ani ?
|
Am plusat 2000 euro, deci 5000 euro. Poate gasesc prin Germania. Sau nu?
|
|
|
15-02-11, 11:46
|
|
Stage 5
|
ee pai 5000 de euro e altceva. nu stiu daca mai merita din germania, au marit astia taxa foarte mult. poate daca gasesti ceva adus din germania de maxim 1-2 ani si inmatriculat deja in romania.
|
|
|
23-02-11, 13:12
|
|
Stage 5
|
Consiliere achizitie audio, nu auto
Dar daca tot esti aici, ai multe variante:
Peugeot 407
Bmw seria 3
Audi a4
Mercedes C-class
Opel Vectra C
Dacia logan full
Skoda Octavia
VW Bora/passat
Astea sunt doar cateva, vezi care-ti place mai mult, ai de unde alege...
Masina o cumperi din RO.
|
24-02-11, 22:31
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by Stage1
Consiliere achizitie audio, nu auto
Dar daca tot esti aici, ai multe variante:
Peugeot 407
Bmw seria 3
Audi a4
Mercedes C-class
Opel Vectra C
Dacia logan full
Skoda Octavia
VW Bora/passat
Astea sunt doar cateva, vezi care-ti place mai mult, ai de unde alege...
Masina o cumperi din RO.
|
Merci, insa ce sa fac cu un BMW, Audi sau un Mercedes?
Raman la varianta VW Caddy, Opel Vectra, VW Golf, Peugeot 407 sau Citroen C3. Sa vedem care-o fi, in (prima)vara...
|
|
|
24-02-11, 22:53
|
|
Stage 4
|
daca vrei masina de familie, sa poti sa mai cari ceva cu ea si consum redus, poti opta pt un opel agila varianta de 1,0l sau 1,2l (recomand 1,2l motor Z12XE, nu are egr- creaza mai putine probleme)plus de astea piesele sunt ieftine
|
|
|
24-02-11, 23:52
|
|
Stage 5
Member of: [Opel]
|
Daca vrei masina de consum si cu piese destul de ieftine iti recomand Astra G 1,7 dti
Masina e puturoasa la 75 cp cat are dar nu poti avea si putere dar si consum mic.
Gandeste-te ca o distributie nu sare de 500 ron, o revizie de 10k km nu sare de 300 ron ....placutele si discurile sunt la preturi destul de acceptabile
Ti-as mai fi recomandat Octavia 1 dar mi-e greu sa cred ca vei gasii in 5000.Sunt masini bune si proprietarii lor renunta f greu la ele
|
|
|
25-02-11, 11:39
|
|
Stock
|
@ Raul, multumesc. Am un prieten care are un Agila de 1.2 si intr-adevar, e foarte multumit de ea. Simpla, dar eficienta. Insa e un pic cam micuta pentru nevoile mele.
@ Gabby, E o (noua) varianta, din cate-mi dau seama si Astra G 1.7 DTI. Nu ma deranjeaza ca e "puturoasa", n-am nicio treaba cu demararile in forta (la semafor) sau cu mania vitezei. Mai incet, dar mai sigur. Am trecut de varsta teribilismului. O trec pe lista si ma interesez (si) despre ea. Merci!
|
|
|
04-03-11, 02:20
|
|
Stage 4
|
Daca vrei fiabilitate, te-as sfatui sa renunti la ideea de masina frantuzeasca. Piese scumpe si cad frecvent. In 5000 euro gasesti un VAG, mai exact un Golf 4 bun, sau omoloagele, suratele ei cu care impartaseste aceasi platforma: octavia 1, leon 1M. Toate 3 sunt masini foarte bune. Recomand 1.6 benzina sau 1.9tdi ALH(90 cai). Piese decente la pret, gasesti peste tot, se gasesc foarte multi mecanici care se pricep la ele. Si la noi, asta e un aspect foarte important. Dar in general sunt fiabile. Fac parte din perioada in care grupul VW inca facea masini bune, rezistente.
Ar mai fi opelul astra G intr-adevar.. 1.6 sau 1.7dti. Dar, sincer, as merge pe cele de mai sus din foarte multe puncte de vedere.
|
|
|
|
|