Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 01-09-09, 01:59   #1
CRyS`
PARTICIPANT CURSE

Stage 5
 
CRyS`'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,107
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[RENAULT]
[FORD]
Default Masina noua - planuri noi in casa

Dragi colegi de suferinta si chin,dupa mult timp a venit vremea schimbarii si la mine in sfarsit. Sunt ferm convins sa renuntz la vechiturile altora pe care le-au fotot asa cum au vrut - ca e romanca ca e nemtzoaica - nu mai vreau. CLAR.
Dar ce vreau? Intrebarea de baraj!

Nu va ganditi,prea mult ci va zic asa: vreau o familista combi,break,etc. O familista benzinara, cu un motor nu prea mare in cilindree, maxim 2000, oleak de T daca se poate si ceva optiuni (mai un xenon de fabrica adaptiv,mai o muzica de fabria,mai niste chestii electrice,oleak de climatizare automata bi, mai oleak de sisteme de siguranta ABS-uri , ESP-uri, EBD-uri si alte chestii de genu si ceva AIRBAG-uri,fara piele de fabrica, sa imi ia foc fundu si spatele iarna,cu jante de tabla,o culoare mistocara,etc si altele familiste).

Nu vreau mult nu? Si ceva sa fie EUROPEAN!

Si acu sa va povestesc eu ceva! In 2007 pe cand eram Radactor Auto la o revista de profil am avut ocazia de a sta putin la cioace si un pictorial foto cu un tanar membru al nostru cu o masinutza de familie tare nervoasa: radutzu si octavia sa kombi RS. Ca sa aveti asa un habar de ce am scris,uitati un link aici -> http://www.informatiiauto.ro/tuning-...s-sid2030.html <-. Acum inca sunt indragostit de dricu lui albastru,benzinar,cu ditamai jantele, inca imi place,inca e frumoasa,inca ma excita cand o vad in trafic si imi da emotii.

Ma gandesc mult la ceva si ma gandesc destul de mult la NOUA SKODA OCTAVIA COMBI cu:

1. tratiune fatza si motorizare 1.8 TSI - 118 kW (160 CP)- cutie DSG7 si 1.8 TSI - 118 kW (160 CP)-cutie M6

2. 4x4 si motorizare 1.8 TSI - 118 kW (160 CP)- cutie M6

Incep sa las motoarele diesel deoparte si ma intorc la o prima dragoste: benzina si nu orice benzina ci turbo. Dar pot lua in calcul si un DIESEL nesimtit: 2.0-TDI 103KW(140CP)-DSG6 si 2.0-TDI 103KW(140CP)-M6 (am vazut un test dyno pentru masina lui Sorin si am ramas oleak "complexat")


Ce ziceti voi, cei care intradevar aveti masini nu gluma si nu masina lui tata sau mama! Astept parerile celor ce detin OPC-uri, RS, VRS-uri, TSI-uri, TFSI-uri, 330i, 335i,etc(si alte benzinare ce impun respect) TDI-uri duse la extrem, masini ce mananca jar si combustibil la o calcare de pedala, la acei oameni ce au experienta in domeniul auto,care stiu ce inseamna o chiuloasa, o cutie de viteze desfacuta, o turbina demontata, a admisie si evacuare facuta bucatele.Ma astept la acei oameni vechi de pe aici dar si noi ce stiu ce inseamna cand schimbi o viteza si se deplaseaza cu masina nu doar pt "FALEZA" ci si pentru alte lucruri mai importante, job,busines,gagici,familie, etc.
E buna alegerea mea? Mai exista si alte variante? Mai am si alte sanse ce sa ma excite atunci cand calc pedala dar sa mai pot pune si sacu de cartofi de la bunica si sania cand merg sa imi rup gatu si multe genti de ale femeilor cand plec in concediu?

P.S. Nu caut masina de fitze,nu caut masina de faleza vreau doar ceva familist,frumos,elegant si sportiv,ce sa ma ajute si on road dar si putin off road (atat pe umezeala cat si pe zapada,atat on si off).

Rog insistent ca acei copii ce au auzit si ei de una de alta sa se abtina pentru ei sau pentru alte forumuri.Dragi pusti e masina mea,nu e masina mamei,nu e 1.0 tdi, nu e 1.0i in valoare de 5 miii SH din Germania. E vorba de o suma de bani,ce vreau sa o investesc si apoi de niste sume de bani in intretinerea ei.

Va multumesc mult pentru ca ati avut timp sa cititi prostiile mele si va multumesc mult pentru ca o sa imi dedicati un timp pentru un raspuns.


In final,nu fac misto, e chiar o discutie cat se poate de reala,cat se poate de normala si fireasca si cat se poate de mult pe subiect.


Drumuri cat mai bune si cu cat mai putine evenimente neplacute si priviri rele ale copoilor!

Dragi moNderatori va rog mult sa fiti pe faza aici.

Numai bine, CRyS`
__________________

Eşti prost ? Aprinde proiectoarele de ceaţă, cu xenon ! Eşti cel mai prost ? Aprinde şi stopul de ceaţă cu led !
CRyS` is offline   Reply With Quote
Old 01-09-09, 07:51   #2
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Masina noua - planuri noi in casa

E distractiv modul in care cauti masina NOUA, dar vrei sa vorbesti cu oameni care stiu ce inseamna o cutie de viteze desfacuta

In fine, din propria mea experienta, mai sunt variante destul de interesante in cerintele tale, ai putea sa incerci un Saab 9-3 Combi, tot cu motorizare turbo benzina, sau un Volvo V50/V70. Ambele au motorizari turbo benzina superioare skodei.

Din pacate, in enumerarea ta, inafara de 330i si 335i restul nu impun nimic, daramite respect.
__________________

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 01-09-09, 08:46   #3
peter

Stage 5
 
peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,588
Member of:
[Xtreme Club Emotion]
[Hyundai]
[VW]
[SKODA]
Default Re: Masina noua - planuri noi in casa

Salut,

Ai putea sa faci un test-drive cu Opel Insignia Sports Tourer.Mie personal imi place cum arata,si are un motor pe masura 2.0 Turbo 220cp.


Uite cateva imagini...

later edit: sau daca ai finante,ai putea incerca Audi Allroad ti s-ar potrivi de minune din ce zici tu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2010-opel-sport-tourer-opc-spy-shots-march-003_100197427_l.jpg
Views:	64
Size:	94.2 KB
ID:	1066773   Click image for larger version

Name:	opel_insignia_sports_tourer_in2_08.jpg
Views:	66
Size:	464.5 KB
ID:	1066774   Click image for larger version

Name:	opel-insignia-sports-tourer-wagon-2009_mare0.jpeg
Views:	46
Size:	37.5 KB
ID:	1066775  

__________________
Consiliere achizitie auto

Last edited by peter; 01-09-09 at 08:49.
peter is offline   Reply With Quote
Old 01-09-09, 11:53   #4
carlito77

Stage 2
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
Default Re: Masina noua - planuri noi in casa

O masina cu o personalitate aparte si propulsata de un diesel 'nesimtit' :

Alfa Romeo 159 SW 2.4 Mjet 210 cp 4x4 ( cuvintele sunt de prisos pentru a o descrie ...colegii din presa auto , cei care s-au delectat cu acest break , stiu despre ce vorbesc)
carlito77 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-09, 13:52   #5
tzatzichi

Stage 5
 
tzatzichi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 500
Default Re: Masina noua - planuri noi in casa

ramai la S6-le ala tdi
tzatzichi is offline   Reply With Quote
Old 02-09-09, 01:30   #6
Gorby

Stage 5
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 490
Default Re: Masina noua - planuri noi in casa

Nu este europeană dar poate să fie o alternativă...
Marca Ford te pasionează?
Dacă eşti dispus să īncalci cāteva din "cerinţele" tale īţi propun Mondeo Titanium Sport Sedan(5 uşi) sau Break. Vrei putere? Ai de ales īntre două propulsoare: 2.5-ul benzină+turbo de pe Focus ST (220cp/320nm) sau 2.2-ul Tdci (170cp/400nm). Ambele propulsoare trag foarte bine pentru o maşină de familie .
Ambele variante arată fantastic cu kit-ul sport şi cānd zic kit sport vorbesc de la kit-ul exterior pānă la suspensia sport (se poate regla pe 3 trepte - opţiunea IDVC), de alte dotări cum ar fi airbag-uri(ai la airbag-uri să te saturi), ESP sau ABS nici nu are rost să vorbesc fiindcă vin standard de la varianta cea mai slabă de echipare. La interior ai cusături roşii, mici inserţii din carbon, consola centrala vopsită īn negru lucios, sistem audio ok, cotiere, plafoniere faţă/spate, guri de aerisire pentru locurile din spate etc. Scaunele sunt īn combinaţie piele-textil deci slabe şanse de discomfort.
Poţi căra saci de cartofi indiferent de varianta de caroserie fiindcă portbagajul este imens dar poti să-l faci şi mai mare rabatānd bancheta.
Singurul capitol la care pierde această maşina este faptul ca nu o să o poţi folosi la "offroad". Pierde din cauza gărzii la sol.
De asemenea, varianta asta de echipare vine cu jante pe 18 ţoli. Nu ştiu cum sunt străzile la tine īn Iaşi, dar īn Bucuresti oricum ai fenta gropile tot iei una sau două, deci īl poţi lua ca pe un mic dezavantaj. La mine (2.2Tdci) deja s-au ciobit pe margini... Se poate rezolva şi problema asta schimbānd modelul şi dimensiunea jantelor. Īn catalogul de "pantofi" Mondeo există diferite modele de jante toate cu un design frumos şi plăcut ochiului.
Nu este o maşină de fiţe, că de, e un Ford...
Maşina stă foarte bine pe soşea, īţi permite să abordezi viraje īn viteză, ESP-ul făcāndu-şi bine datoria. Ea vine echipată cu pneuri bune, deci, fără griji.
Este ceea ce vrei tu, adică o maşină de familie frumoasă ,elegantă şi sportivă.
Ca alternative am avut Renault Laguna 3 şi Volkswagen Passat. Totuşi am ales Ford-ul pentru īntreţinere, costuri şi design-ul său sportiv.

Bun, lasăm laudele şi trecem la critică. Nu există maşina perfectă.
Īn unele locuri, la īmbinarea unor componente din habitaclu se putea lucra ceva mai bine.
Consumul - este cu puţin mai mare decat ce declară constructorul. Au spus că papă 8,4l/100km (consumul urban, 2.2Tdci). La condus normal am scos puţin peste 10l/100km. Nimic grav aici, este doar o diferenţă minoră. Pentru un motor de peste 2L consumul este mai mult decāt OK.
Garda la sol - spune "La revedere" urcatului bordurilor īn "viteză". Datorită jantelor şi a gărzii la sol vei fi obligat să urci bordurile īncet şi cu atenţie. Recomand CASCO.
Tapiţeria - fiind īn combinaţie piele-textil, e o mică provocare să īntreţii scaunele şi restul habitaclului. Trebuie să ai puţintică răbdare...
Īntreţinerea - deocamdată fac doar reviziile, nimic altceva. Reviziile nu-ţi dau găuri īn buzunar şi nici dureri de ficat. E mai ieftin de īntreţinut decāt Laguna sau Passat-ul. Motorul, īn schimb, este puţin cam pretenţios. Avānd filtru de particule, am fost sfătuit să ies odată la cāteva săptămāni īn afara oraşului şi s-o cresc īn turaţii pentru a se curăţa filtrul (???)

Sper că am fost de folos şi că ţi-am adăugat o maşină pe lista ta.
Īţi urez succes.
__________________
Lectură pentru fani

Last edited by Gorby; 02-09-09 at 01:32.
Gorby is offline   Reply With Quote
Old 02-09-09, 10:12   #7
dragos1989

Stage 5
 
dragos1989's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 579
Member of:
[SEAT]
Default Re: Masina noua - planuri noi in casa

Pacat ca vrei neaparat europeana...
Honda Accord Tourer: 2.4 DOHC i-Vtec 200 cai
Cadillac CTS Wagon- in caz ca nu ai bani de CTS-V Wagon de 550 cai,poti lua 3.6 V6 de 311 cai
Toyota Avensis Wagon are 2.0 benzina 150 de cai sau 2.2 diesel 177 cai...Oricum,succes la alegerea unei masini potrivite,si sterge postul meu daca chiar nu te intereseaza altceva in afara de Europence.Numai bine!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3644755310-honda-accord-tourer-aims-premium.jpg
Views:	49
Size:	267.2 KB
ID:	1067805   Click image for larger version

Name:	Cadillac-CTS_Sport_Wagon_2010_1600x1200_wallpaper_09.jpg
Views:	47
Size:	358.7 KB
ID:	1067806   Click image for larger version

Name:	2000_toyota_-avensis.jpg
Views:	50
Size:	271.5 KB
ID:	1067807  

__________________
13-Bee

Last edited by dragos1989; 02-09-09 at 10:14.
dragos1989 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -