Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 26-08-08, 23:19   #1
chris_augustin

Stock

Default Renault Clio Sport 2002 - 3000 rpm la relanti

Salut!

Inainte de toate trebuie sa va spun ca sunt un novice in ale masinilor - nu ca nu v-ati da seama singuri relativ repede...

Singurul motiv pentru care m-am pricopsit cu un Clio sport a fost ca i-a placut sotiei Masina a fost luata 2nd hand de la Renault Romania si de abia dupa ce i-am facut actele am descoperit ca a fost demo car si ca in aia 7000 de km la bord s-au dat toti ziaristii cu ea pe macadam, inclusiv Jarno Trulli care i-a indoit puntea pe bordurile din fata Romexpo.

Acum trag ponoasele, dupa ce i-am schimbat cam tot ce era de schimbat in ea mai nou a dat intr-o belea la care au depus armele si meseriasii Meridian si cei de la Serus (cu care evident sunt prieten bun la cat de fiabila e masina) - se ambaleaza in draci la relanti. Sare lejer de 3,000 rpm - singura, fara sa ating acceleratia.

Problema e recurenta si dureaza cam de 2 ani...

Dupa ce i-au schimbat un potentiometru de la acceleratie - cei de la Meridian au sugerat ca trebuie sa schimb nu stiu ce valva (?) care ar fi si ea cam in jur de 500 EUR...

Serus pare a fi mai aproape de sursa si au sugerat o problema de conectica - cuple/cabluri - adevarul e ca am reusit sa reproduc problema de cateva ori atingand manunchiul de fire care se scurge pe sub volan. Cand a fost vorba de reparatie s-au codit "ca s-ar putea si de la aia, si de la ailalta, daca schimbam cupla nu avem nici o garantie ca va merge" etc etc.

Acum caut disperat un sfat de la oameni care se pricep mai mult decat mine: stie cineva un meserias care sa se poata lua la tranta cu bestia asta?

Nu pot sa ma gandesc decat ca e pacat de masina, un cablu electric sau cupla cu un contact imperfect compromite un pachet altfel foarte atragator, e imposibil sa nu existe un om undeva care sa se priceapa un pic mai mult decat ceilalti...

Cu multumiri,
Cristian
chris_augustin is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -