Salut!
Inainte de toate trebuie sa va spun ca sunt un novice in ale masinilor - nu ca nu v-ati da seama singuri relativ repede...
Singurul motiv pentru care m-am pricopsit cu un Clio sport a fost ca i-a placut sotiei

Masina a fost luata 2nd hand de la Renault Romania si de abia dupa ce i-am facut actele am descoperit ca a fost demo car si ca in aia 7000 de km la bord s-au dat toti ziaristii cu ea pe macadam, inclusiv Jarno Trulli care i-a indoit puntea pe bordurile din fata Romexpo.
Acum trag ponoasele, dupa ce i-am schimbat cam tot ce era de schimbat in ea mai nou a dat intr-o belea la care au depus armele si meseriasii Meridian si cei de la Serus (cu care evident sunt prieten bun la cat de fiabila e masina) - se ambaleaza in draci la relanti. Sare lejer de 3,000 rpm - singura, fara sa ating acceleratia.
Problema e recurenta si dureaza cam de 2 ani...
Dupa ce i-au schimbat un potentiometru de la acceleratie - cei de la Meridian au sugerat ca trebuie sa schimb nu stiu ce valva (?) care ar fi si ea cam in jur de 500 EUR...
Serus pare a fi mai aproape de sursa si au sugerat o problema de conectica - cuple/cabluri - adevarul e ca am reusit sa reproduc problema de cateva ori atingand manunchiul de fire care se scurge pe sub volan. Cand a fost vorba de reparatie s-au codit "ca s-ar putea si de la aia, si de la ailalta, daca schimbam cupla nu avem nici o garantie ca va merge" etc etc.
Acum caut disperat un sfat de la oameni care se pricep mai mult decat mine: stie cineva un meserias care sa se poata lua la tranta cu bestia asta?
Nu pot sa ma gandesc decat ca e pacat de masina, un cablu electric sau cupla cu un contact imperfect compromite un pachet altfel foarte atragator, e imposibil sa nu existe un om undeva care sa se priceapa un pic mai mult decat ceilalti...
Cu multumiri,
Cristian