Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 21-07-08, 17:33   #1
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]
Default schimb burduf planetara Delta II

Salutare
ajutatima cu un sfat trebuie sa schimb burduful de la planetara cel de langa disc
acum ce am observat cred sau inclin sa cred ca se poate face prin 2 feluri
1.sa desfac piulita mare ce strange capul planetarei lucru foarte greu si mai ales ca imi trebuie o tubulara de 36 subtire in carne (am incercat cu toate modelel de pe piata si nu mere ), si sa scot discu din prinderele lui ...
2. sa nu desfac piulita si sa desfac doar discu cu prinderile lui si sa fortez sa iasa de pe planetare facandu-mi loc sa pot schimba #

ca sa intelegeti ceva atasez si 2 pagini din manual de fiat tempra e acelasi lucru deoarece au platforma de tipo ...in comun
multumesc ....prefer sa fac singur deoarece cei de la service au vrut sa scoata planetarele din cutie si dupa aia schimbate burdufurile si bineinteles si ulei de cutie sa-l cumpar de la ei
Attached Images
File Type: jpe 103.jpe (1.12 MB, 62 views)
File Type: jpe 104.jpe (972.5 KB, 39 views)
Golf III Rabbit 1.4 mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
markizu is offline   Reply With Quote
Old 21-07-08, 22:17   #2
Fi@tz3l
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Fi@tz3l's Avatar

Member of:
[Fiat]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Smile Re: schimb burduf planetara Delta II

Quote:
Originally Posted by markizu View Post
Salutare
ajutatima cu un sfat trebuie sa schimb burduful de la planetara cel de langa disc
acum ce am observat cred sau inclin sa cred ca se poate face prin 2 feluri
1.sa desfac piulita mare ce strange capul planetarei lucru foarte greu si mai ales ca imi trebuie o tubulara de 36 subtire in carne (am incercat cu toate modelel de pe piata si nu mere ), si sa scot discu din prinderele lui ...
2. sa nu desfac piulita si sa desfac doar discu cu prinderile lui si sa fortez sa iasa de pe planetare facandu-mi loc sa pot schimba #

ca sa intelegeti ceva atasez si 2 pagini din manual de fiat tempra e acelasi lucru deoarece au platforma de tipo ...in comun
multumesc ....prefer sa fac singur deoarece cei de la service au vrut sa scoata planetarele din cutie si dupa aia schimbate burdufurile si bineinteles si ulei de cutie sa-l cumpar de la ei
Salut!
Eu am schimbat in urmatorul fel:
-am slabit piulita aia care prinde capul de planetara de fuzeta,
-am scos suruburile de la amortizor..
-am scos planetara (din fuzeta doar!!) grija mare sa nu rupi burduful de pe -partea cutiei...
-am desfacut colierul ala de la buduf, si m-am chinuit o gramada de timp sa scot siguranta de la cap planetara, pana cand a ajuns vaselina si pe nas! Dar am reusit
Fi@tz3l is offline   Reply With Quote
Old 21-07-08, 22:29   #3
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]
Default Re: schimb burduf planetara Delta II

Ok am inteles prima varianta deci
partea proasta ca nu gasesc nimic sa intre acolo sa iasa piulita aia nenorocita ... nici la service nu au avut
Crezi ca pot incerca varianta 2 adica sa desfac discu de pe amotizor si brat .. si sa scot siguranta aia si sa trag usor ???/

ps .siguranta aia se scoate cu un cleste tip cioc ..apropo nu ai luat de la mine manualul ? este exact pt tipo/tempra 1.6 ien si 1.9 td daca nu ai da-mi un ad pe mess lucica_markiz poate reusesti cu etrierul ala si mai vb si noi
markizu is offline   Reply With Quote
Old 21-07-08, 22:48   #4
Fi@tz3l
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Fi@tz3l's Avatar

Member of:
[Fiat]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Smile Re: schimb burduf planetara Delta II

Quote:
Originally Posted by markizu View Post
Ok am inteles prima varianta deci
partea proasta ca nu gasesc nimic sa intre acolo sa iasa piulita aia nenorocita ... nici la service nu au avut
Crezi ca pot incerca varianta 2 adica sa desfac discu de pe amotizor si brat .. si sa scot siguranta aia si sa trag usor ???/

ps .siguranta aia se scoate cu un cleste tip cioc ..apropo nu ai luat de la mine manualul ? este exact pt tipo/tempra 1.6 ien si 1.9 td daca nu ai da-mi un ad pe mess lucica_markiz poate reusesti cu etrierul ala si mai vb si noi
dar nu rezolvi nimic daca scoti discul!!deoarece piulita este in butuc..adica in fuzeta..(practic in butucul ala care intra in rulment)
..daca mai astepti cuminte pana maine...am sa pun o poza cu cheia cu ajutorul caruia am dat eu jos piulita aia! Nu cred ca difera atata de la fiat la Lancia. Sau cel putin il intreb pe tata daca are cheia aia un nume mai special!
Eu am facut treaba asta acasa la tara. Avand garaj si canal, a meritat avand in vedere cat puteau sa ia astea la service.
-clestele acela la siguranta, e un cleste universal cel putin asa stiu eu. Am vazut si la magazinele astea mai mari. Aici practic tu strangi siguranta sa iasa din canalul lui..iar pe partea cutiei de viteze siguranta de pe arborele planetarei trebuie largit sa iasa din canal..nu stiu daca intelegi.
ps: eu nu am scos fuzeta de pe brat..am avut destul loc sa scot capul si sa fac treaba! scoate numai suruburile alea de la amortizor pt ca e mai usor de montat la loc!
Ceea ce priveste manualul ..am si eu 2 tipuri..si eu am dat pe aci..deci daca mai vrea cineva..!!
id de mess: dregusistvan
Fi@tz3l is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -