Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 17-04-09, 01:29   #16
adyre

Stage 2
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 74
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

Revin si eu cu buba mea detaliat:

Auto:
Golf Mk3 1600 cmc, 74kW motor AFT injectie SIMOS.

Simptome:
- nu mai trage
- da rateuri
- se inneaca si merge intrerupt
- se opreste in mers fie cand stau, fie cand sunt in miscare (mai rar ultima varianta insa se intampla) - numai la cald
- cosuma exagerat (15-16 in oras - mers lejer schimbat 2k 3k maxim, 9 in afara in regim de 100-110km/h)

Am schimbat:
- pompa benzina
- debitmetru
- bobina
- releu pompa benzina

Am reglat delcoul cu stroboscopul (nu eu). Bujiile BOSCH (schimbate in Italia) + fise + capac delcou.

Eroari VAG-COM:
* 00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40) 16-00 - Signal Outside (Sensorul de volant - aprox 280 lei pentru tipul motorului meu)
care dupa ce am reglat delcoul s-a transformat in P0203 - Aparent senzorul HALL (afisare text in testul noilor mecanici) care dupa ce s-au mai jucat cu fire si scantei au ajuns la concluzia ca injectorul 3 nu-si face treaba (ar fi infundat) si ar cauza neconcordanta scanteii trimise de sensorul HALL.

Ultima iesire din service a fost cu injectorul 3 curatat, lucru care nu a schimbat absolut nimic.

Cineva m-a sfatuit totodata sa scot senzorul de temperatura si sa incerc sa merg cu el sa vad cum reactioneaza masina.

Toate simptomele acestea sunt proeminente la "cald", cand pornesc masina dimineata primele 2 minute "musca" din asfalt, merge rotund (consumul din pacate nu-l pot verifica).

Sambata voi incerca si mersul fara sensor, sa vad cum se comporta.

Multi mi-au spus ca motorul e "tun" (in sensul bun), iar problema mea e ceva auxiliar.

Alte solutii (cred ca inutile) ar fi schimbarea intregului delcou (cu tot cu sensorul HALL), schimbarea sensorului de volanta, bujiile, fisele, filtrul de benzina si cam asta e ce nu am schimbat pana acum oarecum legat de "buba" mea.

Totodata, vreau sa intreb daca exista macar vreo mica posibilitate ca problema sa fie si din vina distributiei (am 170.000 km in bord, masina am cumparat-o la 160.000 si din pacate nu am apucat sa schimb distributia, totodata nici nu stiu cand a fost schimbata ultima oara - bubele au inceput sa apara in momentul in care am vrut sa schimb distributia asa ca venitul meu s-a indreptat spre celelalte piese).

Orice idee, parere, sfat e de ajutor. Am fost cu masina la multi mecanici si se pare ca doar am cheltuit bani schimband piese functionale.

Multumesc anticipat.
adyre is offline   Reply With Quote
Old 18-04-09, 13:53   #17
danigrecu

Stage 2
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 57
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

adyre verifica si sonda lambda de pe evacuare.
danigrecu is offline   Reply With Quote
Old 18-04-09, 14:27   #18
adyre

Stage 2
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 74
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

Revin cu noi date de masina mea.

Am fost la mecanici, cei care mi-au curatat injectoarele si au verificat scanteia de la delcou. Au schimbat bujia pentru pistonul 3, au verificat daca da scanteie la capatul fisei si se pare ca nu lucreaza bine pe pistonul 3 (scanteie da). Mi-au zis ca ar fi scaunele la supapa, am fost la un alt mecanic care se ocupa cu rectificari de scaune supapa si mi-a zis ca in nici un caz asta nu e (Totodata a scos si sensorul de temperatura sa vada daca afecteaza cu ceva).

Am pus testul pe ea si mi-a aratat eroarea (motorul pornit cu apa undeva la 80 de grade):
Code:
Control Module Part Number: 037 906 025 T
Component and/or Version: SIMOS 4S2 2133
Software Coding: 00000
Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
            16-00 - Signal Outside Specifications
Am sters eroarea si deocamdata nu mi-a mai aparut, il voi pune astazi inca o data pentru a vedea daca mai apare. Ideea e ca dupa ce am sters a inceput sa mearga o idee mai bine (Nu mi se pare, ci chiar merge o idee mai bine - pot sa o turez dupa 3.000 rpm in trapta 2 si nu mai intrerupe asa mult - tot intrerupe.. dar putin mai rar).

Acum cer sfaturi daca sensorul de detonatie/volant poate afecta scanteia doar pentru pistonul 3 (ma gandesc ca poate scanteia care o da poate sa fie contra-timp probabil - mecanicul nu s-a gandit ca ar fi asta insa incerc sa nu exclud si logica asta, daca eroarea a aparut o data, ma gandesc ca nu a aparut degeaba).

Astept sugestii, sustineri sau alte remarci.
Uitandu-ma pe internet, unii relateaza simptome similare de la acest sensor, altii spun ca daca ar fi macar putin defect n-ar trebui as mai porneasca.

Nu stiu ce sa zic, ca nu e chiar ieftin sensorul si nu vreau sa mai bag bani fara rezultat, deja "factura" s-a ridicat mult prea mult iar masina merge FIX la fel (adica prost).

Totodata la test tip Measuring Block mi-au dat cateva valori in afara parametrilor recomandati:

Specific ca motorul meu este AFT, nu ADY (nu inteleg de ce VAG-COM-ul il interpreteaza ca ADY - asta in cazul in care nu ma insel si ADY sa insemne altceva)


Multumesc anticipat si PASTE FERICIT tuturor!

@danigrecu - deocamdata nu da direct eroare de lamda, ci doar mici iesiri din parametrii care pot fi si de la calitatea benzinei - si nu cred ca ar avea legatura cu mersul pistonului 3. Sincer, ma gandeam sa schimb si sonda... insa deja schimb prea multe si le schimb cam "pe langa subiect".
adyre is offline   Reply With Quote
Old 18-04-09, 14:47   #19
bogmotorsport
VW Driver

Stage 5
 
bogmotorsport's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 748
Member of:
[VW]
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

iti spun din propria experienta ca sonda lambda nu afecteaza cu nimic in afara consumului...cel putin asa a fost la mine...eu am mers vreo 1 an jumate fara sonda si mergea la fel de bine ca atunci cand am montat-o...g40-ul iti apare pe tester ca faci testul cu motorul oprit...legat de trasul masinii parerea mea e sa o mai duci la cineva care stie sa regleze cum trebuie un delcou...in ture sta masina normal?fluctuatiile turatiilor,cat si inecarea motorului poate avea ca problema avansul prost...consumul din abundenta al benzinii poate fi tot din delcou...cand o masina da rateuri din cate stiu eu se spune ca nu inchide bine un piston si arde benzina mai repede...spre ex daca schimbi distributia si o pui pe un pinion gresit sa stii ca nu iti va mai trage masina si iti va da rateuri.este posibil sa ai distributia pusa cu un pinion avans sau inapoi si cand a reglat avansul sa nu-l fi reglat corect...parerea mea e ca totul se trage de la partea cu delcoul si distributia...ca sfat:du-o la un mecanic bun care se pricepe nu la toti cioflingarii ca vei ajunge sa schimbi mai mult de jumate de motor si tot asa prost va merge...intereseaza-te de un mecanic bun si explica-i in detaliu si incepe cu delcoul sa-l aranjezi...distributie-delcou
bogmotorsport is offline   Reply With Quote
Old 18-04-09, 23:59   #20
adyre

Stage 2
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 74
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

Multumesc pentru sfaturi.

E probabil sa fie sensorul, chiar daca nu da eroare. Specific ca ultima persoana care mi-a reglat delcoul mi-a spus ca daca stanga nu se intampla nimic, daca trage dreapta da se opreasca (cum e normal) si cica ar fi probabil sa fie sensorul HALL (mi-a reglat cu stroboscopul).

Mecanic bun nu prea gasesc, in ciuda faptului ca am fost la service-uri respectate si recomandate din Buzau dar se pare ca vin doar cu solutii care nu dau rezultat.

Referitor la eroare, motorul ara pornit cand mi-a dat eroarea (din cate am inteles cu motorul oprit iti da eroarea aceasta).

Un alt lucru ar fi daca ar reusi cineva explice rezultatele de la Measuring Blocks.
Marti intra iar, in alt service, sa vedem baietii astia ce fac (Sunt axati pe Skoda, VW, Audi si Seat - tot "trustul VW insa ca principal au Skoda). Sa vedem baietii astia ce deduc.

Multumesc pentru interventie, bogmotorsport, pentru ca m-ai lamurit cu multe chestii la care eram putin in dilema.

Cred ca pentru mine (mi s-ar parea, probabil, rezonabil) ar fi bine sa schimb tot delcoul, insa nu stiu despre sensorul de detonatie/volanta (e ceva mai scump pentru masina mea - 280 LEI) chiar daca delcoul ar fi, probabil 300 de lei.

Multumesc inca o data, iar daca cineva mai are ceva interventii e liber sa-si exprime parerea
adyre is offline   Reply With Quote
Old 24-07-09, 20:25   #21
mihai_gdn

Stock
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

salutare tuturor!!! am si eu o problema. Am un golf 3 1,4 si de ceva vreme ;cind ii pun contactul nu mi se mai aprind becurile martor din bord si nici nu mai porneste.Are momente cind se apind din prima si masina porneste perfect. Trebuuie spus ca atunci cind nu se aprind becurile nu se aude nici un releu .Am scos toate releele de pe placa si am pus contactul masina a pornit,deci acel releu in cauza nu se afla pe plca principala ma poate ajuta cineva??? multumesc
mihai_gdn is offline   Reply With Quote
Old 24-07-09, 20:26   #22
mihai_gdn

Stock
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

salutare tuturor!!! am si eu o problema. Am un golf 3 1,4 si de ceva vreme ;cind ii pun contactul nu mi se mai aprind becurile martor din bord si nici nu mai porneste.Are momente cind se apind din prima si masina porneste perfect. Trebuuie spus ca atunci cind nu se aprind becurile nu se aude nici un releu .Am scos toate releele de pe placa si am pus contactul masina a pornit,deci acel releu in cauza nu se afla pe plca principala ma poate ajuta cineva??? Multumesc.
mihai_gdn is offline   Reply With Quote
Old 26-07-09, 13:07   #23
ionicacorodan

Stock
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

salutore am si eu o problema cu golf 3 1.6 benzina si imi cam face figuri nu mi se aprinde nici un bec in bord si nu imi porneste masina maq poate ajuta si pe mine careva
ionicacorodan is offline   Reply With Quote
Old 26-07-09, 13:09   #24
ionicacorodan

Stock
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

salutare am si eu o problema cu golf 3 nu mi se aprinde nici un bec in bord cind ii pun contactu ma poate ajuta si pe mine careva
ionicacorodan is offline   Reply With Quote
Old 27-07-09, 14:31   #25
asu_cosmin

Stock
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

si eu am aceeasi problema la un golf 3 1.8 gt , am schimbat releu de combustibil si filtru de benzina , am facut vreo 3 diagnoze si tot degeaba , tot mi se opreste in mers , masina merge pana in 160km/h , se prezinta bine la comenzi , dar se opreste in mers , nu stiu ce sa ii mai fac ... va rog dati-mi un sfat ce as putea sa mai fac , MULTUMESC
asu_cosmin is offline   Reply With Quote
Old 27-07-09, 14:51   #26
snopy's brother

Stage 5
 
snopy's brother's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 434
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

motoras relanti, senzor hall, senzor lichid racire, bobina, check it all
snopy's brother is offline   Reply With Quote
Old 11-01-10, 12:49   #27
vwgolf_trei

Stage 5
 
vwgolf_trei's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,337
Member of:
[VW]
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

am si io un golf 3 motor 1.6 abu acu 2 saptamani ainceput sa se tureze singura clik https://forum.4tuning.ro/322-zona-teh...-3-urgent.html am fost la 3 mecanici si nici unu nu stia ce sa ii faca! acu o saptamna am desfacut carburatoru si am curatat clapeta si am vazut ca nu inchide calumea am mai umblat la suruburile alea la ea si inchide mai bine si nu se mai tureaza singura,acuma dimineata cand pornesc motoru sta la 400 500 ture si dupa ce se incalzeste la 1200 1400 si in timp ce merg cu masina da in nas si chiar moare motoru cate o data!! ce poate sa fie ?
vwgolf_trei is offline   Reply With Quote
Old 01-05-10, 14:41   #28
Agressive
VW Driver

Stage 5
 
Agressive's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 932
Member of:
[VW]
[2 Roti]
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

Problema : am fost la drum intins neatza si nu a avut nimica masina , cand am venit ma-m bagat in depasire si vad ca nu mai accelereaza dintr-o data masina , am luat contactul am dat cheie a pornit si iarasi merg cativa Km si se opreste iara , cine stie care e problema ? Aproximativ Multumesc ! Anticipa la golf 3
Agressive is offline   Reply With Quote
Old 02-05-10, 16:52   #29
domi

Stage 4
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 185
Default Re: golf 3 gt se opreste in mers

pompa de benzina dupa ce se incalzeste incepe sa mearga in gol si nu mai baga benzina
asa am patit si eu dupa am scimbat pompa si na mai facut
domi is offline   Reply With Quote
Old 03-05-10, 12:33   #30
Rob3rt_YRC

Stage 3
 
Rob3rt_YRC's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 120
Member of:
[Unknown Racers]
Exclamation Re: golf 3 gt se opreste in mers

Quote:
Originally Posted by snopy's brother View Post
releul pompei de benzina este 167.Verifica
Salut .. am si eu o problema cu un golf 3 gt din 93 se opreste in mers , am sesizat ca siguranta 176 se incalzeste crezi k aia ar fi problema ??
Ms ..
Rob3rt_YRC is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -