Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 31-05-07, 19:53   #1
Arlequin

Stock

Default Dacia in coma

Big trouble . ... poate stie cineva si cunoaste.
Pe scurt. Dacia 1300 din '83, neumblata si neplimbata de vre-o 4 ani. Curatenie generala, schimbat bucse bujii si alte acareturi. O incerc la drum intins.aprox dupa 35 km fierbe apa. Scot termostatul, ...degeaba. Scoate bule in vasul de expansiune. De necaz o duc la service, schimba garnitura de chiulasa, schimba pompa de apa, niveleaza chiulasa pe masa plana etc. O iau.. o duc acas' .dupa 20 km iara fierbe apa !!! Fratilor .ce fac .imi dati idei s-au ii dau foc? Sigur ca am oprit, am lasat-o sa se odihneasca, cam de 2 ori in 40 km. deupa aia n-a mai facut figuri. Se poate sa fie radiatorul infundat?.sau ce draq poate sa fie ca ma scoate din papuci.
Arlequin is offline   Reply With Quote
Old 31-05-07, 23:06   #2
tarnafes

Stage 5

tarnafes's Avatar

Member of:
[Nissan]
Default Re: Dacia in coma

Amestecul sarac.Regleaza debitul din surubelul de la carburator.
tarnafes is offline   Reply With Quote
Old 31-05-07, 23:15   #3
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Spala radiatorul.
daca tot incalzeste ,este foarte imbicsit de rugina blocul motor,dar tot nu ar trebui sa incalzeasca asa de repede.Chesti de genul asta le spalam cu o solutie de soda caustica si hipoclorit,in loc de antigel,se lasa sa mearga motorul o jumatate de ora ,dupa care se schimba apa din motor de 5-10 ori pina iese curata.
Garnitura de chiulasa a fost montata bine, cu TOP in sus?
Ce elice ai pe fulia pompei de apa?
Old 31-05-07, 23:16   #4
D R A
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by Arlequin View Post
Big trouble . ... poate stie cineva si cunoaste.
Pe scurt. Dacia 1300 din '83, neumblata si neplimbata de vre-o 4 ani. Curatenie generala, schimbat bucse bujii si alte acareturi. O incerc la drum intins.aprox dupa 35 km fierbe apa. Scot termostatul, ...degeaba. Scoate bule in vasul de expansiune. De necaz o duc la service, schimba garnitura de chiulasa, schimba pompa de apa, niveleaza chiulasa pe masa plana etc. O iau.. o duc acas' .dupa 20 km iara fierbe apa !!! Fratilor .ce fac .imi dati idei s-au ii dau foc? Sigur ca am oprit, am lasat-o sa se odihneasca, cam de 2 ori in 40 km. deupa aia n-a mai facut figuri. Se poate sa fie radiatorul infundat?.sau ce draq poate sa fie ca ma scoate din papuci.
ceva asemanator am avut si eu cu batranica mea din 74, am scos termostatul si am curatat bine radiatoru care era praf , ruginise cu totul si l-am curatat cu o solutie care inchide si porii .De atuncea nu a mai fiert apa
D R A is offline   Reply With Quote
Old 01-06-07, 17:36   #5
Arlequin

Stock

Merci baieti pentru posturile voastre. sunt de mare ajutor.
Avand in vedere ca garnitura a fost montat de mecanici cred adica sper ca au montat-o corect, ventilatorul.pe fulie . e unu de plastic albastru de voronet.mai mult nu stiu ce sa zic, pare ca e standard.
Asar am desfacut radiatoru si l-am pus la decojire cu otet si soluie anticalcar... ... ce sa zic fierbea la greu solutia in el asa ca a avut de lucru. Is curios sa vad cate roabe de sedimente iasa.
Auzit.da daca nu e nici radiatoru?..... poate are vre-un dop motoru?........sa fac rost de laparoscop sa-i explorez gaurile?
Old 02-06-07, 00:07   #6
Arlequin

Stock

.a si inca o chestie..Tarnafes .please poti fi mai explicit?......s-au ai un link ceva din care sa vad cum reglez avansu ? merci !
Old 02-06-07, 01:27   #7
tarnafes

Stage 5

tarnafes's Avatar

Member of:
[Nissan]

Nu umbli la avans...ci la amestec,ai un surubel mic pe carburator...cel mai bine te duci la un mecanic sa til regleze.Practic ala iti da aer mai mult sau mai putin.Daca ai prea putin aer in amestec cu benzina arderea va fii mai constanta si motorul se incinge mult mai tare.Daca debitul de aer este corect distribuit cu cel de benzina expozia este mai spontana si nu se mai incinge la fel de tare.
tarnafes is offline   Reply With Quote
Old 02-06-07, 15:16   #8
Arlequin

Stock

Meri mishto. Aventura continua !.azi i-am pus radiator mare de cupru, de care a avut candva si .cica a avut o spartura in furtun pe unde absorbea aer.care ajungea in vasul de expansiune. S-a rezolvat cu succes si sper toate cele bune . In orice caz o sa-i reglam si carburatia .... merci Tarnafes.si Va tin la curent. In orice caz e feeling fain sa vezi ca mai exista totusi oamnei care incearca sa te ajute. Weekend placut
Old 02-06-07, 15:40   #9
D R A
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

am mai gasit ceva prin calculator , sper sa iti fie de folos
PS mai pe la sfarsit gasesti cum sa ti reglezi carburatorul
bafta si spor la treaba
Attached Files
File Type: rar Motor.rar (17.26 MB, 93 views)
D R A is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -